Топла подова рехау за ваше удобство

REHAU е добре позната марка, която вече много години е символ на качество и надеждност. Нейните продукти могат да бъдат намерени днес във всеки битов магазин за сгради, а популярността на полимерните материали продължава да расте бързо. Не много отдавна този производител представи новост - системата за подова настилка Rehau, която е отлично решение за отопление на всяко модерно жилище.

В сравнение с обичайното за отопление на всички радиатори, чието значение е разпределението на топлината от акумулатора чрез конвекция, кабелната или водната система REHAU използва напълно различен метод. Въздухът се затопля равномерно, в резултат на което в стаята се създава удобен микроклимат.

За производителя

Rehau съществува повече от 60 години. Основател е Хелмут Вагнер, който живее в град Рехау. Първите продукти бяха продукти от полимерни материали - маркучи и върхове на обувки, части за автомобили. След 3 години производството се разширява, а в град Feuchtwagen се открива фабрика, която произвежда всички тръби за инженерни комуникационни мрежи.

През 1958 г. започва производството на PVC профили чрез екструзия. В продължение на 10 години фирмата вече е произвеждала тръби от кръстосано свързан полиетилен, която все още се извършва до този момент. Въпреки това, в допълнение към тръбите, той все още произвежда доста продукти, сред които брони за BMW, слънчеви колектори и материали за изграждане на самолети.

Отличителни особености на системата

Топлите етажи на рехау са комбинация от съвременни технологии, прекрасен опит, както и безупречно качество на материалите. Поради тази причина отоплителните системи на тази търговска марка са многофункционални и удобни конструкции, които включват отоплителни рогозки и кабели, както и необходимите закрепващи устройства и термостати.

Сред многобройните предимства на топлите етажи на марката Rehau са следните:

Универсални тръбни системи

Системи за пресоване RAUTITAN и RAUMULTI

  • Минимален риск от деформация на отоплителните елементи и лекота на регулиране. Продуктите отговарят на всички изисквания и стандарти за качество, което се потвърждава от необходимите сертификати.
  • Висока степен на надеждност - електрическият кабел на топлата подовете има специален отоплителен проводник, подсилен с кевлар и медна плитка. Последният надеждно защитава от електромагнитно излъчване, а изолацията от тефлон предпазва кабела от прегряване и възможни повреди.
  • Оптимално разпределение на топлината - системата Rehae компетентно решава проблема за отоплението на помещението, тъй като топлината се разсейва равномерно около помещението, като по този начин се осигурява оптимален температурен режим.
  • Липса на прах и мръсотия - поради особеностите на термичния режим в помещението няма постоянно движение на въздуха, което означава, че няма причина за наличието на фин мръсотия или прах. Всичко това има изключително благоприятен ефект върху здравето на жителите.
  • Повече пространство - след инсталиране на топъл под REHAU няма нужда да се монтира в радиаторите в помещението. Ето защо, повече пространство ще бъде освободено, което ще направи жилището по-стилно и удобно. Освен това кабелната система има много тънка повърхност - височината на палубата не надвишава 20 мм поради нагряващ кабел с диаметър 3,5 мм.
  • Наличност на стил. Топъл подът на рехау е завършен с всички необходими компоненти за монтажа му. Ето защо, дори и с малко опит, човек може лесно да сглоби системата.
  • Гарантиран експлоатационен живот. За температурните контролери е 2 години, а за отоплителните елементи - 10 години.

Монтажни характеристики

Компанията Rehau предлага широка гама от топли подове, сред които най-популярните днес са отоплителните рогозки и водните отоплителни системи. Затова е добре да се разгледат характеристиките на монтирането на всеки от тях.

Монтаж на отоплителни рогозки

Обърнете внимание! Отоплителните рогове Reheau се използват главно, когато се изисква да се поддържа малка дебелина на подовата замазка. Тези структури са в комплект, така че дори и първият човек, който се занимава с такова нещо, може да се справи с инсталацията.

Отоплителна мат 1 кв.м.

Подложка за подово отопление

Отоплителните рогозки могат да бъдат нарязани на фрагменти с правилния размер (без да се нарушава целостта на кабела). Това им позволява да бъдат поставени на всякаква форма.

Поради наличието в дизайна на нагряващата материя на самозалепващата се стъклена мрежа, процесът на монтаж се свежда до поставянето й върху предварително приготвена пясъчно-циментова замазка и след това свързването й.

Монтиране на водния под

Преди да инсталирате топлата вода, трябва да направите план. Трябва да се посочи как ще се постави тръбата, където ще бъде разположена връзката към котела, къде и как трябва да се свържат няколко вериги с голяма отоплителна зона. Освен това е необходимо да се определи броят на тръбите и тяхната дължина въз основа на изчислението на топлинната техника.

Това може да се направи само от специалист, така че не спасявайте, така че в бъдеще няма проблеми с подгряването на вода под пода. В края на краищата, неправилното изчисляване или инсталиране ще изисква демонтирането на цялата подова настилка, което ще бъде много трудно и скъпо.

Преди началото на устройството на подово отопляем под, рехау трябва да изравни повърхността, да извърши шумоизолация и да положи специална изолация от фолио, чиито шевове са залепени с монтажна лента. По-нататък в района са монтираните подложки, върху които по-късно ще бъде прикрепена тръбата.

Воден под

Полагане на тръби

След като тръбите са монтирани, съединенията и свързванията са направени, отделни схеми се обединяват в обикновени и кранчетата се свързват към колектора на котела. За да се увеличи периодът на експлоатация, производителят Rehau препоръчва всички скрити връзки да бъдат допълнително обвити с мека червена маркова лента. Последният етап - запълване на системата с циментова замазка или бетон, както и изравняване на повърхността под покритието.

Монтирането на подово отопляем под изисква внимателно внимание на всички етапи от монтажа. Това важи за избора на тръби. Компанията Rehau произвежда няколко вида отоплителни тръби, сред които се препоръчва използването на REHAURauthermS и REHAURautitan за използването на топло подове. Също така компанията им предлага фитинги, които позволяват бързо и лесно свързване и свързване на тръби.

Важно! Сред съществуващите полимерни продукти съществуват други видове - стабилни и His. Те не само не се препоръчват за подово отопление, но са забранени, тъй като техническите им характеристики не отговарят на параметрите на температурния режим на отоплението.

заключение

Вода или електрически производител на подово отопление Rehau - гаранция за вашия комфорт и уют в къщата, независимо от окончателното покритие. Независимо дали става въпрос за ламинат или килим, гранит или паркет. Всеки дизайн на тази марка - дори и електрически, равномерно водно ниво - представлява оптимална комбинация от качество, лекота на монтаж и издръжливост.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пластмасови прозорци rehau безупречно качество немски прозорциПластмасови прозорци rehau безупречно качество немски прозорци
Отзиви за прозорци с профил rehau rehauОтзиви за прозорци с профил rehau rehau
Кои прозорци са по-добри от века века или rehau rehau?Кои прозорци са по-добри от века века или rehau rehau?
Характеристики на пластмасови прозорци rehauХарактеристики на пластмасови прозорци rehau
Кои прозорци са по-добри от kbe kbe или rehau rehau?Кои прозорци са по-добри от kbe kbe или rehau rehau?
Пластмасови прозорци rehau за лятна резиденцияПластмасови прозорци rehau за лятна резиденция
Изборът на материал, който тръби е по-добре за топъл подИзборът на материал, който тръби е по-добре за топъл под
Разнообразие от тръби за отоплителна системаРазнообразие от тръби за отоплителна система
Отзиви за пластмасови прозорци rehauОтзиви за пластмасови прозорци rehau
Етапи на остъкляване на апартамента и изборът на производителяЕтапи на остъкляване на апартамента и изборът на производителя
» » Топла подова рехау за ваше удобство
© 2021 BggeHat.com