Кои прозорци са по-добри от kbe kbe или rehau rehau?

Наскоро разбрахме, кои прозорци са по-добри от Veka или REHAU

, Сега ще направим и сравнение за прозорците KBE и REHAU.

Заедно с Века тези две компании заемат водеща позиция на съвременния пазар на пластмасови прозорци. Техните продукти се открояват от общата маса с отлично качество и много други предимства. Но все пак, кои прозорци са по-добри от kbe (kbe) или rehau (rehau)? Сега ще разберем.

Технически спецификации

Брой камери в профила

Трисекционен PVC профил в секция Камерата се нарича празно пространство в профила, разделено на дялове. Минималният брой камери е три. Основната (централна камера) служи за укрепване на профила, а останалата част - за фиксиране на фитингите, отводняване на кондензата от профила, допълнителна топлинна защита и шумоизолация.

Максималният брой камери в профилите на KBE е 5. REHAU разполага с профил с 5,5 камери.

Този дизайн е модел REHAU Brillant-Design. Укрепването на този профил (метална вложка в профила) има сложна форма, в резултат на което има свободно пространство между метала и пластмасата. Поради свойствата и предназначението си, тази част от профила напълно повтаря стандартната камера, но самата компания не я счита за отделна част от профила. Ето защо броят на камерите в този профил се нарича 5.5 или 5 (6).

Външна дебелина на стената

Препоръчителната дебелина на външната стена на профила е 3 мм. Както Rehau, така и KBE могат да използват по-тънки стени, за да запазят някои от моделите си, което значително влияе върху термичната защита и шумоизолацията на прозорците.

Решете какво прозорци по-добре KBE (KBE) или REHAU (Рехау) дебелината на стената, ние, за съжаление, не може, поради двете дружества не може да се похвали, че е препоръчително тяхната дебелина на стената.

Максимална допустима ширина на изолационното стъкло

Профил на REHAU Brillant-DesignСтандартното устройство с двойни стъкла е с дебелина 38 мм (3 чаши от 4 мм и 2 камери от 8 мм). Такъв прозорец с двоен стъкло осигурява средно ниво на звукоизолация. Ако искате да увеличите топлинните и шумоизолиращи свойства на прозореца, е необходимо да използвате прозорци с двоен стъклопакет с голям брой камери и увеличена дебелина на стъклото.

За да може профилът да държи теглото на такъв двоен стъклопакет, той трябва да е възможно най-здрав, твърд и със специален дизайн.

Профилът KBE "Експерт +" е най-функционалният и траен в цялата продуктова линия на KBE. Максималната допустима ширина на двойно остъкляване за такъв профил е 58 mm.

REHAU Sib-Design може да държи стъкло с дебелина 44 мм, което е най-високата сред всички продукти на прозореца на Rehau. Както можете да видите, разликата между ударите и KBE е несъмнено лидер.

На нивото на топло и шумоизолация, и двете тези фирми не могат да се похвали със стандартно качество на своите продукти. Нека да се опитаме да разберем кои прозорци са по-добри от Kbe или rehau на други основания.

Ние стигаме до извода, че топлоизолационните свойства на двете прозорци са на едно и също ниво. Максималната стойност на коефициента на топлопреминаване за KBE профила е 0.78, за Rechau е 0.79. Напомняме ви, че колкото по-голям е този брой, толкова по-топло ще бъде в стая с такива прозорци. Както можете да видите, топлинната защита на Rehau е малко по-добра от тази на KBE.

Профилът Rehau и KBE намаляват шума от улиците с максимум 25-30 dB, т.е. нивото на шумоизолация, което те имат на едно ниво.

Физични свойства

Топлинна и звукоизолиращи прозорци

Основните показатели за качеството на пластмасовия профил са неговата термична защита и звукоизолация. Тези характеристики зависят от броя на камерите, дебелината на външната стена и максималната допустима дебелина на единицата с двоен стъклопакет.

За цифровото измерване на термичната защита се използва коефициентът на топлопреминаване. Този индикатор се показва чрез съотношението на температурата от двете страни на профила към плътността на въздуха в него.

Звукоизолацията се измерва в децибели (dB). Удобното ниво на шума за един човек е 40 dB, шумът в улицата в много отношения надвишава този номер и е равен на 70-80 dB, общото мълчание е 0 dB.

Хидроизолационни прозорци

Печат на пластмасов прозорецПрозорците с лоша хидроизолация могат да се потят, а през студения сезон дори могат да бъдат покрити с храсталаци. От профилните части до хидроизолацията е най-силно повлиян от уплътнителя.

Уплътнителят е гумено уплътнение около краищата на листа. От качеството на уплътнителя зависи не само хидроизолацията, но и термичната защита на прозореца. Ако уплътнението е направено от материал с лошо качество, то бързо се износва и връзката между листа и рамката ще започне да преминава през студен въздух.

Всички съвременни уплътнения са направени от практична и устойчива на замръзване етилен-пропиленова гума (EPDM).

Формата на уплътнителя ще ви разкаже за това. KBE в производството на профила си използва два типа уплътнения: KBE 227 и KBE 228.



KBE 227 се използва за профили с ниска ценова категория. Има само едно венчелистче ("страницата" на уплътнителя, неговата част, леко отделена от целия продукт) и няма никакви допълнителни свойства.

KBE 228 е по същество само малко подобрена KBE 227. За разлика от предшественика си, той има по-сложна форма и има допълнителна затворена камера. Чрез свойствата си KBE 228 е подобен на подобен уплътнител на Veka. Недостатъкът на всички печати на тази форма е, че дори при леко нарушение на нейната цялост, в затворената камера може да навлезе влага.

Стандартният уплътнител на REHAU се счита за стандарт за качество в неговия сегмент. В своята форма се съчетават минимализъм и максимално удобство. Този печат има две венчелистчета, не замръзва и не задържа влага вътре.

Профил на здравината

За да се придаде PVC профил на твърдост, се използва специална подсилваща вложка от поцинкована лента с дебелина най-малко 1,5 мм. Металът помага на профила да поддържа тежестта на прозореца с двоен стъклопакет и да не се деформира от теглото му.

Усилващата вложка може да бъде U-образна и квадратна. По-добра е квадратната форма и се използва в повечето модели профили KBE.

За производството на повечето продукти на Rehau се използва специална форма на арматурна вложка, което е вид чип от тази фирма. Този профил се нарича G-образна форма. Тя е по-практична от U-образния профил, но неговите свойства са по-ниски от затворения профил.

Вид и лекота на грижите

Стандартният бял профил на KBE може постепенно да придобие сив нюанс. Всичко това поради факта, че компанията отказва да използва олово в производството си, вредно за хората, и разработи иновативна технология GrenLine. Според тази технология оловото, което се използва от повечето производители на PVC, за да се стабилизира бял цвят (т.е., така че бял нюанс да не пожълтява с времето) се заменя с по-безопасен цинк. Страничният ефект от това екологосъобразност е сив цвят.

Профилът Rehau не променя цвета си по време на работа. Този профил е по-лесен за измиване и трябва да се прави много по-рядко. Всичко това заради специалното подреждане на полимерните частици (полимерът е специално вещество, което е основата на всички пластмаси), благодарение на което профилът няма неравности и грапавост. Калът и прахът просто не могат да се фиксират и се измиват с едно движение.

Профил на устойчивост

Всяка от споменатите от нас фирми гарантира гаранция за продуктите им най-малко 10 години, но това не означава, че профилът ще стане неизползваем след този период. Средната продължителност на живота на пластмасовите прозорци се измерва не от години, а от десетилетия.

Максималният срок на експлоатация на прозореца се проверява чрез най-сложните експерименти, през които прозорците са подложени на големи натоварвания. Напоследък подобни проучвания са проведени в Изследователския институт по строителна физика на Руската академия по строителство и архитектура.

Максималният живот на прозорците KBE при нормални условия е 40 години, REHAU има 60 години.

Сравнение на моделите профили на KBE и REHAU

Като цяло, на въпроса кои прозорци са по-добри от queu или rehae може да се отговори недвусмислено - REHAU. Те са много по-издръжливи, имат отлично ниво на топлина и хидроизолация, лесни за използване и имат добри външни характеристики.

Сега сравняваме отделните модели на прозорците на всяка компания и решаваме кои са подходящи за вас.

Таблица на основните характеристики на профила REHAU и KBE

Име на модела на профилаИзолационна дебелина на стъклото, mmБрой камери, бр.Коефициент на съпротивление на топлопредаване

REHAU «Основен дизайн»

30-35

3

0.63

REHAU «Термо-Дизайн»30-354

0.68

REHAU «Евро-дизайн»30-3530.64
REHAU «Sib-Design»35-4440.72
REHAU «Брилант-Дизайн»35-415 (6)0.79
REHAU «Удоволствие и дизайн»30-4040.74
KBE Експерт35-4250.78
KBE-Селект40-5050.75
KBE стандарт30-3430.64
KBE Експерт +45-5850.78

Ако имате нужда от подсилен топлоизолационен прозорец, трябва да изберете профил с голям брой камери и добър коефициент на устойчивост на топлопреминаване. Подходящи модели ще бъдат REHAU Thermo-Design, KBE Expert, KBE-Select, REHAU Sib-Design. Но най-доброто решение е KBE Expert + и REHAU Brillant-Design.

За помещения с високо ниво на шум се изисква стъклен агрегат с максимално ниво на шумоизолация извън прозореца. За тази цел са подходящи KBE Expert, REHAU Sib-Design - тези профили имат голяма стойност за максималната допустима ширина на двойното стъкло. Най-добрият звукоустойчив профил е KBE Expert +.

Ако живеете в тихата част на града, или в частен дом за gorodomi не е толкова важно, изолация прозорци, можете да изберете някоя ви харесва профила, плюс забележими икономии, защото колкото повече материал е бил използван за производство на прозорци, поддържащи структура, толкова по-скъпо ще струва.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са най-добрите пластмасови прозорци?Какви са най-добрите пластмасови прозорци?
Какви пластмасови прозорци са най-добри?Какви пластмасови прозорци са най-добри?
Как да изберем пластмасов профил на прозореца?Как да изберем пластмасов профил на прозореца?
Кои пластмасови прозорци са по-добри за избор на производители, характеристикиКои пластмасови прозорци са по-добри за избор на производители, характеристики
Как да изберем правилния прозорец на PVC?Как да изберем правилния прозорец на PVC?
Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
Кои прозорци са по-добри от века века или rehau rehau?Кои прозорци са по-добри от века века или rehau rehau?
Характеристики на пластмасови прозорци rehauХарактеристики на пластмасови прозорци rehau
Пластмасови прозорци rehau за лятна резиденцияПластмасови прозорци rehau за лятна резиденция
Отзиви за пластмасови прозорци rehauОтзиви за пластмасови прозорци rehau
» » Кои прозорци са по-добри от kbe kbe или rehau rehau?
© 2021 BggeHat.com