Кои прозорци са по-добри от века века или rehau rehau?

Ако сте задали въпроса "Кои прозорци са по-добри от veka (century) или rehau (rehau)?", Тогава със сигурност вече сте научили достатъчно пазар на пластмасови прозорци

и знаете, че тези компании, които произвеждат PVC профили, заемат водеща позиция.

Недвусмислено е да се каже, че една фирма е по-добра от друга. Профилът е сложна конструкция, Състои се от няколко различни части: PVC, арматура и уплътнение. Той има маса от свойства, като шумоизолация, топлоизолация, хидроизолация. Някои характеристики са по-добри за REHAU, други за Veka. За да разберете подробно този въпрос, трябва да разберете, че първо очаквате от новите прозорци: минимална загуба на топлина, тишина в стаята, висок индекс на хидроизолация или нещо друго.

Технически спецификации

Брой камери в профила

Профил на REHAU в раздел Камерата е куха въздушно пространство между преградите в профила. Колкото повече такива камери - толкова по-топла в стаята. Минималният брой камери в профила е 3. Коефициентът на термична защита в такъв профил е средно 0.62. В четирикамерен профил средният коефициент е 0.64, един и същ индикатор на петкамерния профил е 0, 68, а шестмерен индекс е 0.72. Трикамерният профил спира средно 15-20 dB шум, а всяка допълнителна камера - още 8-10 dB.

Компанията Века произвежда профил с 3-6 камери, REHAU - от 3 до 5.5. Защо 5.5? Фактът, че армировка (вложка стомана се намира в средата на профила), някои модели профили REHAU малки забавлява в storonui не в напълно цялата централна камера, образувана вътре причинява друг дял. Съгласно съвременните руски стандарти такъв участък и отделеното му въздушно пространство могат да се разглеждат като камера. Самият Рехау обаче не поставя прозорците на тази конфигурация като шестизмерна, но скромно нарича броя на камерите като 5.5 или 5 (6).

Решете кои прозорци са по-добри от Veka (век) или REHAU (rekhau) от броя на камерите в профила, които няма да успеем. И двете компании могат да предложат подобен избор.

Ширина на външната стена на профила

От ширината зависи не само топлинната защита и звукоизолация на прозореца, но и неговата устойчивост на деформация.

Външни и вътрешни стени на профила

Според ГОСТ 30674-99 "Прозоречни блокове от PVC профили" препоръчителната дебелина на външната стена на профила е не по-малка от 3 мм.

В продуктовата линия на Century няма да намерите профил с по-малък индикатор. Века не спестява на дебелината на профилните стени и внимателно третира всички световни стандарти (между другото Века прозорците са се превърнали в основата на руските стандарти).

Но REHAU в името на икономиката може да предложи на своите клиенти профил с тънки стени от 2,5 мм или повече.

Максимална ширина на изолационното стъкло

Да се ​​каже, че термичната защита и шумоизолация на прозореца зависи само от профила неправилно. В много отношения тези параметри се влияят от стъклената единица или по-скоро нейната дебелина. За да се монтира двоен прозорец с максимална дебелина, профилът трябва да има специална здравина и специален дизайн на листата.

Най-стабилният профил на продуктите Veka - VEKA-алфалин може да издържи теглото на изолационните стъкла с дебелина до 50 мм. Максималната допустима ширина на изолационното стъкло на профилите REHAU е само 44 мм. Този индикатор е модел REHAU Sib-Design.

От всичко казано по-горе, може да се разбере, че компанията Veka произвежда прозорци с по-голяма степен на звукоизолация и икономия на топлина. Ако погледнете максималните индекси на коефициента на топлопредаване на тези две фирми, можете да видите още едно потвърждение на нашите думи.

Максималният CPT на профилите на Rehau е 0.79, векът е 1.37.

Физични свойства

Топлинна и звукоизолиращи прозорци

Тези два показателя зависят от същите характеристики на профила, така че няма да разглеждаме отделно шумоизолация и термична защита, но ние ще го направим заедно.

Топлинните защитни свойства на профила се измерват чрез коефициента на съпротивление на топлопредаване (CST). Този индикатор се разкрива от съотношението на температурата по краищата на профила спрямо плътността на въздуха в него. Колкото по-висок е коефициентът, толкова по-малко топлина напуска стаята и толкова по-малко студените потоци проникват вътре.

Шумът се измерва в децибели (dB). При сравняването на фирмите ще вземем предвид нивото на шума в стаята с тези прозорци, а също и колко профилът заглушава звуците от улицата.

Сега ще разгледаме всеки показател в детайли и ще решим кои прозорци са по-добри от veka или rehau по отношение на звукоизолация и устойчивост на замръзване.

Хидроизолационни прозорци

Уплътнители Века В жилищните райони (особено с висока влажност като кухня и баня) е много важно колко прозорецът е защитен от проникването на влагата от улицата. Хидроизолационният профил зависи от качеството и формата на пломбата.

Уплътнителят е еластично уплътнение между листа и рамката. Тя служи за по-гъста форма, за да предпази стаята от влага и студ. Поради лошо качество на уплътнителя, на прозореца може да се появи конденз и замръзване.

В момента най-практичният и гъвкав материал за производството на уплътнителя е етилен-пропиленовата гума (EPDM). Той е най-устойчив на замръзване, не е податлив на деформация при изтласкване, опъване и огъване. И двете компании използват този материал, така че печатите на двете компании да са с отлично качество.

Решете кои пластмасови прозорци са по-добри от veka или rehau можем под формата на уплътнител.

Уплътнителите на века са предимно единични. Валът е част от уплътнението, което е леко отделено от целия продукт. Освен това, уплътнителят на тази фирма във форма леко прилича на тръба.



Стандартното уплътнение на REHAU има два лопата в него, няма допълнително въздушно пространство. Той е по-добър от възрастта

Експериментите показват, че формата на комбактора Rehau е по-практична. Кондензата не се натрупва във венчелистчетата (за разлика от затворената камера, която може да получи влага), уплътнението не замръзва и не се износва 2-3 години по-дълго.

Въпросът за това кои пластмасови прозорци са по-добри от водоустойчивите века или рехау, без съмнение завладяват REHAU.

Профил на здравината

Форми за подсилванеПластмасата не е в състояние да издържи товара от тежестта на стъклената единица и влиянието на външната среда. Следователно, съгласно GOST 30674-99, всички PVC профили с дължина над 500 мм подлежат на задължително подсилване.

Като подсилваща вложка е метален профил от поцинкована лента с дебелина 1,5-2 мм. Качеството на тази част е силно повлияно от неговата форма, тя може да бъде U-образна и затворена квадратна.

За укрепване на профила Veka се използва предимно квадратният профил. За прозорците на REHAU опциите са квадратни или G-образни. Г-образният профил е по-силен от U-образния профил, но не може да се сравни с квадрата по отношение на твърдостта и стабилността.

Вид и лекота на грижите

Прозорци на REHAU и Века различава огромна функционалност: изборът на клиентите дава голямо разнообразие от начини да се махат с позиция, видове прозоречен отвор, както и много допълнителни функции, като например мрежи против комари, система за контрол на климата и така нататък. В допълнение, профилът на двете компании може да бъде предаден на всяка форма, нюанс и текстура. Чрез външни характеристики прозорците REHAU и Veka са на същото ниво.

Грижата за пластмасови прозорци е минимална. Всичко, което се изисква от вас, е да ги миете периодично. REHAU реши да направи живота си по-лесен за своите клиенти. Техният профил има идеално гладка повърхност, PVC частиците са разположени толкова близо, че грапавостта или грапавостта на профила може да се види само под микроскоп. Благодарение на тази технология профилът рядко се разваля и се измива много по-лесно.

Трайност на прозорците

Малко вероятно е някой да иска да променя прозорците на всеки 5-10 години, така че тяхната дълготрайност е от голямо значение. За да се определи максималният живот на профила, се извършват специални експерименти. Прозорецът се поставя в камерата "ускорено време", където товарът се възстановява няколко десетилетия напред. Камерата периодично променя нивото на налягане, температура и влажност. В резултат на наблюденията средният срок на експлоатация на прозореца се определя при нормални условия.

В резултат на такива експерименти се разкри, че стандартният профил "Века" ще служи за 40 години с вяра и истина, а профилът на REHAU е 60.

Сравнение между профилите REHAU и KBE

Победителят не успя да идентифицира победителя според основните характеристики на профила Windows Века - несъмнено лидер в нивото на топлинна защита и шумоизолация, в допълнение, продуктите на тази фирма са по-твърди и твърди. Въпреки това, REHAU има по-добър печат. Прозорците на тази фирма са лесни за работа и служат много по-дълго.

Сега нека сравняваме отделни модели профили и на двете фирми.

Основни настройки на потребителския профил

Профил на моделаИзолационна дебелина на стъклото, mmБрой камери в профилаКоефициент на съпротивление при пренос на топлина

VEKA-EuroLine

35-42

3

0.64

REHAU Basic-Design30-3530.62
REHAU Евро-дизайн30-3530.64
REHAU термо-дизайн30-3540.67
VEKA-SOFTLINE35-4250.78
VEKA-горна линия35-4250.74

VEKA-пролин

35-4240.75

VEKA-SwingLine

35-4250.77
REHAU Sib-Design35-4440.72
REHAU Brillant-Design35-41

5 (6)

0.79

REHAU Delight-Design

35-4040.74
VEKA-alphaline35-5060.94
VEKA топлинна линия +40-4441.37

Оптималната степен на топлинна защита ще бъде осигурена от модели с голям коефициент на съпротивление на топлопредаване. Най-подходящ REHAU Delight-Design, REHAU Brillant-Design, VEKA-SwingLine, VEKA-SOFTLINE, но най-доброто решение би било VEKA-alphaline и VEKA горна линия +.

За прозорци, където изолацията е от особено значение, е необходимо да изберете профила, с възможно най-голяма ширина на остъкляване: REHAU Sib-дизайн, VEKA-alphaline и VEKA горна линия +.

Във всички останали случаи можете да изберете профил според вашите финансови възможности и лични предпочитания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са най-качествените пластмасови прозорци?Какви са най-качествените пластмасови прозорци?
Какви са най-добрите пластмасови прозорци?Какви са най-добрите пластмасови прозорци?
Какви пластмасови прозорци са най-добри?Какви пластмасови прозорци са най-добри?
Как да изберем пластмасов профил на прозореца?Как да изберем пластмасов профил на прозореца?
Кои пластмасови прозорци са по-добри за избор на производители, характеристикиКои пластмасови прозорци са по-добри за избор на производители, характеристики
Как да изберем правилния прозорец на PVC?Как да изберем правилния прозорец на PVC?
Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
Характеристики на пластмасови прозорци rehauХарактеристики на пластмасови прозорци rehau
Кои прозорци са по-добри от kbe kbe или rehau rehau?Кои прозорци са по-добри от kbe kbe или rehau rehau?
Пластмасови прозорци rehau за лятна резиденцияПластмасови прозорци rehau за лятна резиденция
» » Кои прозорци са по-добри от века века или rehau rehau?
© 2021 BggeHat.com