Полагане на топъл под стъпалото стъпка по стъпка от маркировката към замазката

В този майсторски клас стъпка по стъпка ще разгледаме подробните инструкции за полагане на кабелното подово отопление и устройството му, научете сложностите на оформлението на електрическите рогозки и замазките под плочката. Нека да обсъдим нюансите на подложката на терморегулатора.

Стъпка 1: Подготовка на повърхността за полагане

Инсталацията започва с подготовката на основите. Ние го почистваме от боклук, ниво на пода, ние ремонтираме пукнатини. Повърхността за монтиране на топъл под, трябва да е напълно плоска, за да не се огъват и деформират нагревателните кабели. След подготовката на подовата настилка ние я смиламе, за да подобрим адхезията (адхезия) към адхезивния разтвор, изчакваме пълно сушене.

Подготовка на повърхността

Стъпка 2: Разбиване на стената и пода под окабеляването

За да контролираме температурата и да включим режима на работа на топлата под, инсталираме на стената температурен контролер. Той е монтиран на удобна височина от пода, но не по-малко от 30 см, като се отчитат разположението на мебелите и лекотата на използване. Дупката за качулката се пробива малко с бетон с подходящ диаметър, а за кабела, който се поставя в стената, използваме обвивка или други импровизирани инструменти за клане.

Щитова стена за полагане на кабели

Под дъното под пода направете жлеб за монтаж на температурен датчик, който не трябва да е по-малък от диаметъра на захранващия кабел. По-добре е да направите жлеб по-голям, широк най-малко 2 см.

Подготовка на мястото за инсталиране на датчика

Началото на кабела на температурния датчик се извежда през подслото, поставяме го в защитната пластмасова гофрирана тръба. Краят на тръбата със сензора в пода е затворен със запушалка, така че лепилото да не попадне вътре. Прикрепете гофрираната тръба към стената.

Управление на кабелите

Жлебът в пода е затворен с хоросан за закрепване на плочките. При полагане на нагревателните елементи вземайте предвид мястото на сензора. Той трябва да се намира между завоите на кабела на еднакво разстояние.

Закрепваме жлеба

Стъпка 3: Маркиране на пода и монтаж на рогозки

Обозначаваме стаята, където ще се поставят отоплителните рогозки. Места за бъдещото местонахождение на мебелите, водопроводните инсталации не се вземат предвид. Под тях системата на топлия под не е монтирана.

Маркиране на пода

Отпуснете подложката и проверете нейната цялост. Най-лесният начин да проверите целостта и ефективността - включете за няколко секунди.



Проверка на отоплителните елементи

В нашия случай развързваме подложката по маркировките, започвайки от балкона, а след това в кухнята. Извън стаята матката не трябва да излиза, но тъй като нямаме вътрешна врата, останалата мат е развъртана в коридора между банята и кухнята. На балкона поставихме друга мат. Това е малко, с което е по-лесно да работите.

Подложки за подреждане

Когато регулирате отоплителната мат за формата на секцията, направете я внимателно. Изрежете фрагмента с желаната дължина по решетката, без да се засяга нагревателния кабел. При полагане на отстъп също обмислят :. От стените и през тях - не по-малко от 5 см, отоплителни уреди и централно отопление - не по-малко от 10 см Запомни постелки не се пресичат и да се припокриват един с друг.

Правилно подреждане на рогозките

Стъпка 4: Свързване на термостата и свързващите краища

Успоредно с кабела на сензора в гофрирането изваждаме топлата подово и захранващия кабел към гнездото. Извадете изолацията и свържете проводниците към терминала на термостата, съгласно схемата на свързване в инструкциите на производителя.Свързване чрез жици

Включваме отоплението, проверяваме работата на термостата. Уплътняваме стената в стената.

Проверка на връзката

Стъпка 5: Нанасяне на лепило и облицовка

Приготвяме лепилото за плочките и ги разпределяме върху отоплителните рогозки в малки секции. Смесваме сместа с назъбена мистрия, поддържайки дебелината на адхезивния слой - 0,8-1 см. Съставът трябва напълно да покрива подложките.

Ние покриваме със специален композиционен нагревателен елемент

Леко нанесете керемидата и внимателно я изцедете в разтвора, за да не повредите кабела. Продължаваме да положи плочки около периметъра на стаята. Само след като лепилото е напълно сухо, може да се тества отоплението.

Поставяме плочката

Поетапна видео инсталация на топъл електрически под

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да свържете топъл под с вашите ръцеКак да свържете топъл под с вашите ръце
Инфрачервен топъл под плочкатаИнфрачервен топъл под плочката
Полагане на топъл под плочкиПолагане на топъл под плочки
Как да поставите електрически топъл под под ламинатКак да поставите електрически топъл под под ламинат
Полагане на керамичен гранит върху стъпало от стъпка по стъпка от монтаж до фугиранеПолагане на керамичен гранит върху стъпало от стъпка по стъпка от монтаж до фугиране
Как да подредите топла подова настилка и допълнителни елементи към тяхКак да подредите топла подова настилка и допълнителни елементи към тях
Полагане на топъл под на пода по най-бързия начинПолагане на топъл под на пода по най-бързия начин
Инсталираме топло подови настилки от термолуксови системи и финност на монтажаИнсталираме топло подови настилки от термолуксови системи и финност на монтажа
Монтиране на филма-топъл под от собствените си ръцеМонтиране на филма-топъл под от собствените си ръце
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
» » Полагане на топъл под стъпалото стъпка по стъпка от маркировката към замазката
© 2021 BggeHat.com