Полагане на керамичен гранит върху стъпало от стъпка по стъпка от монтаж до фугиране

В този майсторски клас ще разгледаме полагането на един от най-устойчивите на износване и дълготрайни подови настилки - порцеланови каменинови изделия. Ние ще изберем подходящото оформление на плочките, ще научим за тънкостите на селекцията, месенета и лепилото при полагането на системата на топлата под, както и залепването на шевовете и други стилистични елементи.

Стъпка 1: Подготовка на инструментите за работа

За полагане на керамичен гранит върху пода подгответе следните комплекти инструменти: конвенционална и зъбна мистрия, гумен чук (kiyanka), измерване на лентата, ниво на сградата, гониометри, ръчни плочки. Ако е налице лазерно ниво ние препоръчваме да го използвате, за да получите по-точна и бърза маркировка. В процеса на работа за месене на лепило за плочки също ще ви трябва кофа, строителна миксер, шпатула за сместа.

Необходими инструменти

За фина работа с ъгли и разливи използваме машина за рязане на плочки с мокро рязане. В нашия случай това е модел ENKOR CORVETTE-467. Можете да направите без него, но след това да получите плосък спал под 45 ° и други spili с висока степен на точност ще бъде проблематично. Освен това, по време на рязане с такава машина, към работния елемент се подава охлаждаща течност, която не позволява на инструмента да прегрее, предотвратявайки вероятността от напукване на плочките.

Стъпка 2: Подготвителна работа преди полагане

За порцелан е служил в продължение на много години, повърхността за полагане на плочки трябва да бъдат внимателно подготвени. Ако повърхността има нередности (пукнатини, депресии), те трябва да бъдат ремонтирани. При подови разлики, по-големи от 2 мм, използваме замазка, дори ако основата не е бетонна, а дървена. За да не изчакате 14 дни, докато циментовият пясък изсъхне, използвайте бързосъхнеща замазка. Специални изисквания за подравняване на пода се изискват при полагане на системата с топъл под. В противен случай деформацията и преобръщането на кабела на неравномерно място може да доведе до пълно прекъсване на топъл под. След изравняване на пода, почистете го. Използваме подходящ грунд под повърхността, за да осигурим по-добра адхезия на следващите материали към повърхността.

Подготвяне на пода

Тъй като ще поставим керамичен гранит с топла подова система, развийте ролките с кабел и го поставете на периметъра на стаята. Според технологията топъл подът е монтиран на чиста и равна повърхност.

Подово отопление

Стъпка 3: Избор на оформление на плочки и лепило за плочки

Започваме с избора на схема за оформление (диагонално, ниво, шахматно, офсетно, шарени, шарени и т.н.). Избирането на правилното разположение зависи от размера на плочките, помещенията и предпочитанията за вкус. Избраният шаблон за оформление влияе върху броя на плочките за работа. По-малко отпадъци се получават от директна верига, докато зигзаг, диагонал и други офсетни версии изискват чести резитба и увеличаване на потреблението на материала. За да улесните решението си върху опаковката с плочки, производителят посочва няколко препоръчани схеми за полагане, както и тези, които безуспешно се комбинират с текстурата и размера на закупените плочки. Експериментирайте с няколко вида полагане върху суха и изберете най-подходящата опция. В допълнение към схемата за полагане, е необходимо да се определи предварително с метода на монтиране на плочки - полагане без шевове или стандарт със шевове. Първата опция се използва за ректифицирани керемиди, формиращи единна мрежа без видими фуги. Вторият вариант е класически, използван за конвенционални порцеланови плочки.

Полагане на плочки от порцелан

Плочките се полагат върху специално лепило за плочки за порцеланови плочки. Когато инсталирате системата под подовите плочки, обърнете внимание на съвместимостта на лепилото с отоплението. Използваме за залепване лепилото EC 3000 SUPER UNIVERSAL. Тази универсална композиция, която е подходяща за поставяне на керамичен гранит и камък на всякакви повърхности, е съвместима с топъл под. За да увеличите адхезията на лепилото за плочки към дървената повърхност, препоръчваме да добавите към лепилото строително PVA лепило. Смесваме толкова лепило, което можете да похарчите за 20 минути. В края на това време лепилото започва да се втвърдява и е изключително трудно да се работи с него. За партида използвайте кофа и строителна миксер. Смесете сухата смес с вода според инструкциите на производителя.

Смесване на сместа

Стъпка 4: Полагане на първия ред

Продължаваме да поставяме първия ред. Видимите части на посъветва стая, за да поставят плочки изцяло с подстригване по ъглите и в тесни, скрити мебели, преградни стени и архитектурни строителни обекти - разпространение отрязани плочки и останки. Така ще спестите от материалите и рационално разпределете плочката. Ние поставяме първия ред от керамичен гранит стриктно по въжето. Нанасяме лепило за плочки, разпределяме го върху електрическата система с отопление и ниво с назъбена мистрия. По същия начин прилагаме лепило върху плочките, изравнете го с назъбена мистрия и отстранете остатъците. Натискаме плочката на пода, леко я почуквайте с гумен чук, така че материалът да е по-добре залепен към лепилото. След това поставете друга плочка и подредете реда в една равнина. При съхранение на шевовете не забравяйте да инсталирате вратовръзката между плочките. Завършваме полагането на първия ред, като при необходимост отрязваме порцеланови камъни.

Зидария на първия ред плочки

Стъпка 5: Полагане на втория ред с отместване

Първият ред е поставен, следвайте втория ред. Размерът на плочките е 80x20 см. В този проект решихме да го сложим с 20 см. Преди да поставите върху лепилото, опитайте върху сухата керамика от порцелан. След монтажа, преместете всеки край на линията с 20 см. Ако подовата замазка е плоска, нивото не може да се използва, вместо това използваме правилото за изравняване на плочките в една равнина.

Отново вземи следващата плочка и повторете отново всички операции. Не забравяйте да премахнете излишния лепилен слой, да нагласите слоя с назъбена мистрия и да поставите кръстосаните гънки. Температурният сензор на топлата под се препоръчва да преминава през гофрирана тръба, така че жиците да не се търкат, а кабелът лесно може да се получи и поправи в случай на счупване.

Полагане на втория ред

Стъпка 6: Продължете да полагате плочките

Ако плочките са еднакви, продължете да ги подреждате според избраната схема от стая до стая. В противен случай, ние се присъединяваме стриктно под крилото на вратите, ако в другата стая има ламинат или друго подово покритие. Изрязахме плочките с резачка за ръчни плочки. Ако е необходимо, изрежете ъгловия фрагмент, използвайте струг или мелница.

Прехвърлете зидарията в друга стая

Преместете гладко в друга част на стаята. Работим последователно с ръчен режещ инструмент и машина с мокро рязане, ако е необходимо.

Продължаващ стил

След като проследим зоната, преминем към следващата.

Порцелан в коридора

Стъпка 8: Премахване на кръстоски от замразени плочки

На следващия ден извадете дюбелните тухли от плочките, които трябва да поставите пред него. Ние ги почистваме от излишното лепило, което излезе, продължаваме да слагаме останалата част от стаята.

Премахваме кръстосаните нивелири

Стъпка 9: Залепете порцелановите плочки на балкона

Преминаваме от едната част на стаята към другата. Тук поставяме плочка с различен цвят, но схемата за полагане е една и съща.

Свързваме различна цветна плочка

Приближихме подовата настилка на балкона. Тъй като подовата замазка тук е малко по-висока и не пада на едно ниво с основния етаж, ние формираме стъпка със стъпка.

Докинг плочки с тераса балкон

За да направите това, използвайте машина с мокро рязане и направете ъглите на 45 °. Поставихме първата лента близо до прага, продължаваме полагането по същата схема, затваряйки изкачването. Поставихме кръстосващи се кръстове.

Праг на балкона



Останалата част от пода на балкона е подредена с отместване, като се реже плочката на желаната дължина.

Полагаме плочки с изместване

Стъпка 10: Съберете под вратата и я поставете в друга стая

Плочките в помещението се различават в сянка, така че се прави връзка под крилото на вратата, за да се разграничи прехода от едно място в друго и плочките един към друг. Размерът на плочките остава същият, така че оформлението е непроменено.

Ние се присъединяваме към плочките под вратата

Поставянето в стаята започва с два реда счупени линии в центъра. Редовете са разположени успоредно на стените.

Облицовка, успоредна на стената

Ние проправихме редиците в центъра, преместихме се по стените. Първо поставете границата от входа и спирайте в средата на стаята. След това отидете до частта от стената до прозореца и поставете керемидата с изместване към центъра.

Зидария в ъглите

Затваряме плочките от двете страни. Остава и изрязани парчета порцеланови каменни изделия подредени близо до стената. Тук ще има мебели - за скрити места да се постави цялата плочка непрактично.

Докинг със стена

Стъпка 11: Отлепете шевовете и подгответе пода за фугиране

Ние сложихме плочките напълно със собствените си ръце, сега чакаме деня най-накрая да получим лепилото за плочки и да създадем солидна монолитна връзка с пода и порцелановите каменинови изделия. След това премахнете дистанционните кръстове и почистете шевовете.

След като лепилото изсъхне, премахваме кръстосването

За да се отървете най-накрая от излишните парчета лепило, вакуумирайте плочките в шевовете без дюза.

Вакуумни шевове

Изтриваме напълно подложения под и отиваме на следващия етап от работата.

Почистете и пода

Стъпка 12: Вмъкване на преплетени шевове

Фугиращата смес за свързване на фуги се продава във всеки строителен магазин в суха или готова форма. Избира се за тон или две по-тъмни облицовки, може да е съвсем различно по цвят от основния материал. Тъй като не намерихме подходящо тониране за плочките си, ще смесим два цвята, избърсвайки шевовете последователно първо със светлина и после с по-тъмна паста.

Подготвяме фуги

Ние разпространяваме основния слой на светлата цветна смес върху всички шевове с гумена шпатула.

Нанесете фугите с мистрия

В горната част на лекия слой нанасяме по-тъмен цвят на фугиращата смес

Нанесете втория слой фуги

След като варовицата на плочката изсъхне, избършете керемида със сух парцал от излишната паста, която се простира отвъд шева.

Избършете излишното фугиране

За да напълним равномерно шевовете, ние вземаме нещо като винт и минаваме през винтовата капачка на кухините. Вместо винта, можете да използвате пластмасов кабел, като натискате пастата по-дълбоко в шева. Оставяме всичко сухо за още един ден.

Оставете плочката, докато шевовете напълно изсъхне

Стъпка 13: Мокро почистване и окончателни работи

Когато сухият разтвор се изсуши, остава да се извърши мокро почистване с кърпа за почистване с освежаващо средство за измиване на подовете.

Моят етаж след изсъхване на фугиращата смес

Подът е сух, плочките са поставени, а тук е крайният резултат. Ние подреждаме мебелите на места.

Паветата от гранит е завършена

Видео стъпка по стъпка за инсталирането на порцеланови каменни изделия

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да поставите керамичен гранит на пода професионален съветКак правилно да поставите керамичен гранит на пода професионален съвет
Качествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристикиКачествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристики
Какво е най-доброто лепило за порцеланови камъни?Какво е най-доброто лепило за порцеланови камъни?
Плочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимкаПлочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимка
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Предимства при използването на порцеланови каменинови подови настилкиПредимства при използването на порцеланови каменинови подови настилки
» » Полагане на керамичен гранит върху стъпало от стъпка по стъпка от монтаж до фугиране
© 2021 BggeHat.com