Ние правим къщата удобна с топъл подов термо

Термо настилки

Най-важният индикатор за удобно живеене в дома е нивото на топлоснабдяването. Идеалното решение за тази цел е терасовидният под.

Какво отличава топлите подове на Thermo

Подово отопление

Топло и удобно

Топлите подове на Thermo са електрически уреди за отопление. Те са подходящи за всички видове помещения, включително неотопляеми нежилищни пространства. Използвайте Floor Thermo може дори да се използва като единствен източник на топлина. С правилния избор на захранване, те са в състояние да осигурят достатъчно затопляне на стаята.

Термо подовете на Thermo могат да се поставят под всякакви покрития. Особено често те се монтират под "студени" покрития от керамични плочки, каменни и порцеланови плочки. Термосистемите в неотопляеми помещения и на първите етажи се оказаха добре установени.

Предимства на термосистемите

Термосистемата на топлите подове се отличава не само с високо качество, но и много предимства. Сред тях си струва да се отбележи следното:

  • Създаване на най-удобния температурен режим в отопляемата стая.
  • Намаляване на конвекционните токове.
  • Ненатрапчива инсталация на системата, позволяваща реализирането на дизайнерски идеи в декорацията на помещенията без оглед на подреждането на отоплителните уреди.
  • Възможност за точно поддържане на даден температурен режим.
  • Продължителна работа без поддръжка.
  • Няма ограничения за употреба по тип стая и тип на подови покрития.

Дизайн функции

Електрическите системи на отопляемия под са представени от два типа:

  • Поставяне на кабела в замазката.
  • Termomaty.

Асортиментът на компанията Thermo (Швеция) представя и двата типа. В тях нагревателният елемент е кабел, който преобразува електричеството, преминаващо през топлоенергия.

В първия случай, нагревателният кабел се полага, когато подът се регулира директно в слоя за замазка. И във втората е закрепена върху термо-мат, който се търкаля като обикновен валцуван материал.

Тип кабел

Свити кабел

Отоплителен кабел

Качеството на кабела определя както експлоатационните характеристики на системата, така и нейната надеждност и дълготрайност. В такива системи могат да се използват едножични или двуядрени кабели. Тяхната мощност се избира в зависимост от метода на отопление и площта на стаята. Като помощна система, кабел с мощност не повече от 120 W на 1 кв. М м. За основната система е по-добре да изберете по-мощни опции до 150 вата.

В едножилни системи се използва кабел с единично ядро ​​от поцинкована стомана, нихром или мед. Отвън, вената има дву-, три- или четирислойна изолация, изработена от тефлон, поливинилхлорид, силиконова гума. Изолационните материали осигуряват надеждна защита на кабела от въздействията на околната среда и също така намаляват силата на електромагнитното излъчване, която неизбежно възниква по време на работата на системата.



Системите с двужилен кабел се характеризират с по-ниско ниво на електромагнитно излъчване, така че те са предпочитани за отопление на жилищни помещения. Важно предимство на такива системи е простотата на полагане на кабела в подовата замазка. Кабелът за топла подове на компанията Thermo (Швеция) е в голямо търсене на пазара. Термосистемите се произвеждат на базата на ултра-тънък кабел. Нейната инсталация е възможна не само в замазката, но и в слоя лепило за плочки, ако полагането се извършва под плочката.

На базата на екраниран двужилен кабел са направени както топло подовете в замазката, така и термометрите.

Специална особеност на термоматите е фиксирането на кабела върху армиращата мрежа с определена стъпка. Матките се доставят на ролки. Инсталирането на такава система е много проста. Цялата работа може да се извърши самостоятелно, ръководена от инструкциите на производителя. Mats Thermo може да се монтира под всякакви покрития - плочки, ламинат, килим, паркет и др.

монтиране

Независимо от вида на системата за монтиране на топло подови настилки, са изложени редица общи изисквания:

Принцип на отоплителната връзка

Схема за оформление

  • По време на монтажа не разтягайте кабела под топъл под.
  • Забранява се съкращаването или удължаването на кабела, но можете да промените конфигурацията му, като спазвате първоначалната стъпка.
  • Поставете топлата подове на Thermo при температура на въздуха най-малко 5 градуса.
  • Инсталация може да се направи от почти всяка база, но не е подходящ за използване при килими Термо системи, покриване с гумена подложка и се затопля линолеум, тъй като те са термично изолирани и не позволяват топлината да се разпространява на закрито. Най-добре е да поставите кабела под керамични плочки или порцеланови плочки.
  • По време на инсталацията е необходимо да се правят измервания на електрическата устойчивост.
  • Поставянето на кабели е забранено на места, където се поставят мебели.
  • Системата трябва да бъде свързана от квалифициран електротехник след като дъската или лепилото е напълно закалено под плочката.

Подложки за подреждане

Отоплителни рогозки Отоплението се навива на пода след пълно изсушаване. Забранява се поставянето на мат на топлоизолационни материали или основи със свойствата на топлоизолатора. Базата трябва да бъде внимателно почистена, след което върху нея се изпълнява оформлението на матката и се посочват местата на завоите. Необходимо е да се определи местоположението на термостата и температурния датчик.

Инсталацията започва с монтирането на термостата. За да направите това, в стената се поставя стена, в която ще премине вълнообразна тръба със сензор, поставен в нея, и ще бъдат захранвани жици.

Кабел за зигзаг

окабеляване

Матката се навива над повърхността на замазката и се фиксира върху нея. След това се полага слой от саморазливна смес, която затваря термоматката и изпълнява функцията на основата под плочката или друго подово покритие.

Когато поставяте системата под плочката, можете да използвате различен метод. На замазката се поставя слой грунд, а върху него матово. След това нанесете керемида върху повърхността и полагането на керемиди. Независимо от метода, рогозката трябва да се поставя само в частта от стаята, която е напълно освободена от тежките мебели. В точките на завиване, армировъчната мрежа се нарязва, без да се повреди кабела, а подложката се полага в противоположна посока.

Монтиране на отоплителния кабел в замазката

Термостат подово отопление

Температурен регулатор

Полагане на отоплителния кабел Термото в замазката се прави с помощта на монтажна лента, закрепена към основата с винтове или пирони. Лентата се поставя с ленти, перпендикулярни на посоката на кабела, с разстояние 50 см.

Не позволявайте кабелът да влиза в контакт с топлоизолационни материали. Между тях е направена подсилена подова замазка, която играе ролята на материал за радиатор. Кабелът се поставя на стъпки от не повече от 18 см, в противен случай в стаята могат да се образуват редуващи се зони с топъл и студен въздух. След като постави кабела, той се излива с циментова замазка.

заключение

Thermo floor е перфектното решение за енергийна ефективност в жилищна сграда. Системата, поставена под плочките или други "студени" основи, осигурява идеален комфортен режим на влажност и температура за хората. Асортиментът от Thermo ви позволява лесно да изберете най-подходящата за конкретна стая система.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Някои полезни съвети за избор на топли електрически подовеНякои полезни съвети за избор на топли електрически подове
Филтриращ инфрачервен топлинен под удобство и комфорт в къщатаФилтриращ инфрачервен топлинен под удобство и комфорт в къщата
T етаж на балкона със собствените си ръцеT етаж на балкона със собствените си ръце
Как топлите подове влияят на домашния комфорт?Как топлите подове влияят на домашния комфорт?
Електрическото подово отопление монтираме ефективна отоплителна система от себе си!Електрическото подово отопление монтираме ефективна отоплителна система от себе си!
Инсталираме топло подови настилки от термолуксови системи и финност на монтажаИнсталираме топло подови настилки от термолуксови системи и финност на монтажа
Какви са основите за топъл подКакви са основите за топъл под
Комфорт на вашия дом с топъл национален комфортКомфорт на вашия дом с топъл национален комфорт
Това, което е добро за топлия под, е топлинните предимства и недостатъци на дизайнаТова, което е добро за топлия под, е топлинните предимства и недостатъци на дизайна
Полагаме топъл под плочкиПолагаме топъл под плочки
» » Ние правим къщата удобна с топъл подов термо
© 2021 BggeHat.com