Поставяме електрическия под плочката за подробни инструкции за монтаж

Електрическо подово отопление

Съвременните ремонтни технологии много активно започват да влязат в живота на обикновения потребител. Те дават възможност да се наслаждавате на най-удобните условия. Следователно интересът към описването на подробни инструкции, които дават възможност за самостоятелно изпълнение на сложни технически проекти, непрекъснато нараства. Нека да се съсредоточим върху инсталирането на електрическа подово отопление. Този вид отоплителни системи (за разлика от аналоговите води) могат да се използват в жилищни сгради.

Всяко полагане на топъл под плочки се състои от няколко етапа:

  1. Изготвяне на схема на устройството на системата.
  2. Подготвителен етап.
  3. Полагане на кабели.
  4. Монтаж на сензора за терморегулация.
  5. Подова настилка.
  6. Монтаж на плочки.

За да разберем алгоритъма за правилните действия, ще разгледаме подробно описанието на всички изброени произведения.

Изготвяне на схемата

Преди да започнете инсталирането на описаната отоплителна система, трябва да начертаете чертеж на нагревателния кабел или електрически постелки, ако те са избрани за монтаж. Подобен план ще ви помогне да избегнете грешки, както и полезни, когато трябва да извършвате ремонтни дейности и да извършвате работа на мястото, където е поставен кабелът.

Препоръчително е, когато се определя електрически кабел да се използва цялата площ на помещението, но тя не трябва линията на места, където ще бъдат инсталирани ВиК, леки преградни стени, всичко, което така или иначе може да повреди кабелите по време на shtrobleniya или пробиване на пода. Също така, не е необходимо да провеждате кабела в основите на мебелите с ниско дъно. Това ще предизвика трудности при топлообмен, създавайки неблагоприятни условия за нормалното функциониране на системата.

Много е важно в дизайна на веригата правилно и равномерно да се разпределя кабела над повърхността на пода и правилно да се изчисли стъпката на полагане. Той е този, който ще отговаря за ефективността на отоплението. Изчислете собствената си стъпка не е трудно. За да направите това, трябва да използвате проста формула - отоплителната площ е разделена на дължината на електрическия кабел. Оказва се, че е стъпка. Има строги ограничения за разпространението. Например минималният размер на стъпката е 7 см.

За да не се допусне грешка при изчисленията, е възможно да се използват електрически топло подове под формата на подложки. Тяхната мощност се изчислява от специалисти на етапа на производство. Потребителят не трябва да прави грешка при избора на размера. Не е възможно да се съкрати или скъси рогозките по време на полагането им. И всичко това, защото имат ясна фиксирана база. Тя е направена от капронова мрежа, чиято широчина е 50 см. Отоплителният кабел е здраво закрепен към нея с изчислената и програмирана стъпка.

Матките са много по-лесни, отколкото да издърпате отделен кабел. Те могат да бъдат използвани от тези, които се интересуват от самостоятелната инсталация на топъл под.

Подготвителен етап



Преди инсталирането на електрическата система е необходимо да се определи местоположението на термостата и да се гарантира, че електрическият проводник е свързан към него. Свързването на мрежата и нейното заземяване трябва да се осъществява със съществуващите норми на ПЕС. Тя е много по-безопасно да изпълните тиха лайнер тел, така че е препоръчително от пода да се постави proshtrobit канал място термостат, които в последствие ще бъдат скрити доставка раздела тел и температурен сензор.

След извършване на посочените работи, подовата повърхност е добре почистена от прах и мръсотия, изравнена с помощта на замазка. След като сте изсушили, можете да започнете да инсталирате електрическата отоплителна система. Самата технология за полагане на топъл под плочката предполага стриктно спазване на необходимата последователност. Нека да разгледаме по-подробно:

  • Хидроизолационна замазка. За тази цел полиетиленовото фолио се припокрива по стените.
  •  След това се полага изолацията. След като повърхността на пода е внимателно изравнена, отразяващата изолация се разстила с отразяващ слой нагоре. Съединенията на ролките са свързани помежду си с лепяща лента. На следващия етап се извършва изолация на ръба. За да направите това, около периметъра на стените е закрепена амортисьорна лента.
  • Преди да поставите захранващия кабел, е полезно да го проверите за правилна работа.
  • След това инсталирайте термостата и сензора. Преди това електрическата тел, свързваща ги, поставяхме гофрирането, след това се поставят в стеблото, направено в стената.

Обърнете внимание! Ъгълът на нагъване, образуван при кръстопътя на пода и стената, трябва да бъде гладък. В резултат на това, след сглобяването на това устройство, проводниците на температурния сензор и нагревателния кабел трябва да преминат към терморегулатора в гофрирането.

  • След това можете да поставите кабела или рогозките. Условията за поставянето им са посочени по-горе. Кабелът се поставя върху монтажните ремъци, които са разположени перпендикулярно на посоката на полагане на кабелите. Те трябва да се фиксират на всеки 30-40 см с помощта на привързващите венчелистчета на монтажната лента.
  • Кабелът е с еднаква стъпка. Радиусът на извивките не трябва да е по-малък от 3,5 см. Смазващите ръкави, ако е приложимо, трябва да бъдат разположени само на прави участъци от линията. Матките се побират много по-лесно. Те са прикрепени към повърхността с помощта на лепилни ленти, разположени от долната страна на найлоновата мрежа. От върха веднага върху подложките може да се нанесе лепило за плочките на топъл под и да се обличат керамичните плочки. Кабелът трябва да се загрее в замазката.
  • След като поставите електрическия кабел върху него, затворете циментово-пясъчната замазка. В този случай височината му над отоплителния кабел не бива да надвишава 3 см. Вместо замазката може да се постави под. Ако полагането е направено преди полагането на покритието, препоръчително е да поставите шумоизолиращата основа.

Топла връзка на пода

Схема за свързване на пода на кабела към електрическото захранване

Системи за топло подово отопление

Специалистите проверяват кабелите и проводниците със специални устройства, преди да се свържат. Мултиметър измерва захранващия кабел. Резултатите от проверката трябва да съвпадат с посочените от производителя индикатори (допустимо е отклонение от 5 до 10).

Освен това мегомерът измерва съпротивлението на изолацията на матрака. Индикаторите трябва да са поне 10 мегаома. Системата е свързана в съответствие с инструкциите на производителя.

Обърнете внимание! Всички работи по свързването на топъл под, се извършват с изключено захранване.

В захранващия кабел и отоплителната мат винаги трябва да има един проводник, който е отговорен за заземяването на системата. По време на монтажа те са свързани и фиксирани със защитен терминал.

Разбира се, полагането на електрическо подово отопление може да се извърши независимо, но е много по-безопасно да се повери процесът на свързване с професионален електротехник. Само той ще може да извърши всички необходими измервания и да определи допустимите стойности.

Обобщение по темата

Електрическото подово отопление може да се монтира по желание навсякъде - дори в банята и в кухнята. Понякога изборът на този конкретен тип отоплителна система се диктува от специални условия на работа на помещението. Да, водопроводът е много по-икономичен, но е невъзможно да се инсталира такъв топъл под в жилищна сграда, където топлата вода се доставя централно. Ето защо много от тях се опитват да овладеят самата връзка на електрическата система.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете нагревател за топъл под плочкатаИзберете нагревател за топъл под плочката
Полагане на топъл под плочкиПолагане на топъл под плочки
Топлата подова настилка в гаража със собствените ни ръце създава комфорт за себе си и колата ниТоплата подова настилка в гаража със собствените ни ръце създава комфорт за себе си и колата ни
Оборудваме подовото отоплениеОборудваме подовото отопление
Как да поставите плочката на пода подробни инструкции и съвети на професионални майсториКак да поставите плочката на пода подробни инструкции и съвети на професионални майстори
Основи на избора на топъл под за плочкиОснови на избора на топъл под за плочки
Как да направите топъл под в частна къща и да инсталирате подово отопляема настилкаКак да направите топъл под в частна къща и да инсталирате подово отопляема настилка
Топъл под в банята, който да изберем?Топъл под в банята, който да изберем?
Направяме ли подовата настилка на балкона?Направяме ли подовата настилка на балкона?
Правила за инсталиране на радиаториПравила за инсталиране на радиатори
» » Поставяме електрическия под плочката за подробни инструкции за монтаж
© 2021 BggeHat.com