Замазка по стените под тапета с ръце стъпка по стъпка ръководство от капитаните

Преди боядисване на тапетите и декорация на стените с друг завършващ слой, важно е внимателно да се подготви повърхността. Ако разликата е малка (до 1,5 см), има малки дефекти, нередности, мазилка. В този майсторски клас стъпка по стъпка ще ви запознаем с правилната подготовка на стените, ще ви разкажем за нюансите на подготовката на сместа за замазки и технологията за нейното приложение от самите вас.

Стъпка 1: Подготовка на инструменти и повърхности

За шпакловка по тапетите, ще ви трябва: две шпатула - тесен (10 cm) и широк (35h40sm), ренде с абразив на окото да се изгладят грубите ръбове, чиста кофа и изграждането на миксер за смесване на материала. Инструментите са подготвени, сега можете да се справите с повърхността. За подравняване на стените е качествена, предварително премахване останките от старата финала, сваля старата мазилка, мазилка се използва голямо шпатула и други импровизирани инструменти. Ние отстраняваме остатъците и за по-добра адхезия към изравняващата смес поставете грунд, изчакайте да изсъхне.

Стъпка 2: Закрепване на фуги от гипсокартон

Ако стените под замазката са гипсокартон, подготовката на повърхността започва с уплътняването на шевовете. За здравина на фугата и за предотвратяване на по-нататъшни пукнатини, всички фуги са залепени с самозалепваща се прозрачна лента с дебелина 50 мм.

Слепваме шевовете с лента-serpyanka

Слепваме шевовете с лента-serpyanka

Стъпка 3: Месене на кит и премахване на неравностите

След придобиването на строителния материал внимателно прочетете препоръките и инструкциите. Дори при многократна работа всеки производител има свои собствени финес. Внимателно изучете пропорциите на водата и сухия компонент за дозиране. Първо изсипете вода в контейнера и след това на малки порции добавете пълнителя. Обърнете внимание и на техниката на месене - ръчно или с помощта на сонда с дюза. Някои производители позволяват използването на два варианта, а други - само на ръка, тъй като механичното месене ускорява процеса на втвърдяване. Когато работите със строителни смесители, настройваме инструмента при минимална скорост. И разбира се, времето. Преди да купите замазка (стартиране, довършване) фокусирайте вниманието върху датата на производство, условията за съхранение. Не забравяйте, че е невъзможно да работите с изтекла смес. Той губи своите свойства и в резултат на това пластичност.

Замазка за винтове

Замазка за винтове

Сместа е приготвена, започваме работа. Първо трябва да попълните шевовете, винтовете и пукнатините. С една дума, всички малки нередности и дефекти. Само след изсъхване, пристъпете към изравняване на цялата повърхност.



Настенна мазилка за тапети със собствени ръце - стъпка по стъпка ръководство от майсторите

Стъпка 4: Технология на прилагане и разпределение на състава

За да го направите по-удобно за вас, препоръчваме да започнете да покривате стените от ъгъла на стаята. Обърнете внимание на формата на шпатула. Независимо от стойността си, тя има завой. При работа с шпакловъчна смес е важно да се разпредели състава върху повърхността точно от страната на огъването, а не от депресията. В противен случай ще има следи. Особено този момент е важен, когато вие shpaklyuete стени за боядисване. Ние събираме шпатла приблизително до средата на тясна шпатула и я прилагаме равномерно по цялата равнина на широката шпатула. Разпределете сместа на стената може да бъде желан от вас начин (в кръгови движения от горе до долу), но най-добре е да се запази шпатулата от сухо към мокро (от ляво на дясно или обратно), като прекарва известно време след прилагането на секцията на сухо шпатула за да се изгладят.

Стените мазилка на балкона

Стените мазилка на балкона

Ъгълът на наклона на шпатула, когато е прикрепен към стената, зависи от получаването на желаната дебелина на изравняващия слой. Колкото по-малък е ъгълът, толкова по-дебел е слоят и обратно. Ето защо, ако искате слой с минимална дебелина, задръжте шпатула на 90 °. За по-дебели и дебели слоеве държите шпатула в рамките на 30-45 °. Не забравяйте периодично да почиствате ножовете за замазка от закалените частици шпакловка. След като първият слой е изсъхнал, поставяме го за втори път под тапета. Ако стените са изравнени за боядисване, поставете китката на три слоя, като не забравяте доброто осветление в стаята за навременно откриване на грешки.

Настенна мазилка за тапети със собствени ръце - стъпка по стъпка ръководство от майсторите

Стъпка 5: Шлайфане и привеждане на стените до идеалния

Когато замазката напълно изсъхне, повърхността трябва да бъде почистена перфектно. За да направите това, вземете ренде, поставете върху мрежа за смилане и мина през цялата повърхност. Размерът на времето и усилието, изразходвани, зависи от окончателното завършване. Ако планирате да лепете тапет, малка грапавост може да бъде пропусната. Но при боядисването е необходимо да не се полагат усилия, да се работи с ренде и да се постави покритието на идеалното.

Настенна мазилка за тапети със собствени ръце - стъпка по стъпка ръководство от майсторите

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да замазвам стените?Как да замазвам стените?
Стенни мазилки под тапет как да работите със собствените си ръце?Стенни мазилки под тапет как да работите със собствените си ръце?
Какъв вид пълнител да изберем за стени за видове тапети, предимства и недостатъци на шпакловка от…Какъв вид пълнител да изберем за стени за видове тапети, предимства и недостатъци на шпакловка от…
Подготовка на стени за декоративна мазилкаПодготовка на стени за декоративна мазилка
Каква е разликата между мазилката и мазилката в обектаКаква е разликата между мазилката и мазилката в обекта
Таван на тавана преди боядисване чрез примериТаван на тавана преди боядисване чрез примери
Измазан ратанИзмазан ратан
Sticky метър тапет на нетъкан основа стъпка по стъпка ръководство от капитанитеSticky метър тапет на нетъкан основа стъпка по стъпка ръководство от капитаните
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Венецианска мазилкаВенецианска мазилка
» » Замазка по стените под тапета с ръце стъпка по стъпка ръководство от капитаните
© 2021 BggeHat.com