Как да поставите топъл под паркет на ръцете

Днес почти няма хора, които не искат да направят своя дом по-удобен и добре оборудван. Един от любимите елементи на домашния комфорт отдавна е топлият под и възможността да ходи на пода бос, независимо от времето на годината извън прозореца. Ако сте решили да изолирате пода в къщата си и от подовите настилки сте избрали паркет, тогава няма да ви навреди информация за това как да поставите топлата под паркета със собствените си ръце.

На първо място, в началния етап трябва да решите коя версия на топъл под, който предпочитате - вода или електричество. (Виж също: Монтиране на топла вода с вашите ръце)



Важно! Не трябва да забравяте, че вода пода на дървени подови настилки по-малко предпочитани, поради факта, че охлаждащата течност е вода в нея, което означава, че в случай на инцидент с пробив подово отопление и отводнителни течности от неговата коремна случи плочката.



Преди да поставите топъл под паркет със собствените си ръце, трябва да решите дали изобщо имате нужда от него. В края на краищата, самият паркет съвет е добър топлоизолатор, той може да ви предпази от студения дискомфорт само с топлоизолационните си характеристики. Само по този начин е необходимо да се има предвид, че под паркет е необходимо да се изпълни качествено теплоизоляцию при спазване на изискванията на технологията на подреждане.

как да се положи топъл под паркет ръцете

Важно е също така, че при подготовката на повърхността на пода за монтиране топлинни елементи, трябва да се грижи за най-долния слой на топлоизолатор за излишната топлина не си отиде в бетонен под. За да се извърши изолация, обикновено се използва слой от полимер. Преди да бъде поставена, подът се почиства от отломки и мръсотия, а основата е подготвена. (Виж също: Как да направите топъл под в стаята със собствените си ръце)

Следващият етап е полагане на слой от полимерен изолатор, който се продава на ролки. Това означава, че тя трябва да е с ивици. Не позволявайте пропуски между тях. Тези ленти трябва да бъдат залепени заедно с прозрачна лента, така че слоят от топлоизолационен материал да е възможно най-здрав.

След това, топлоизолационният слой на топлата под паркетната плоскост трябва да бъде поставен с огнеупорно покритие, което се продава и на ролки. Полагането му се извършва по същата схема като предишния слой, като задължително се залепват всички ленти един към друг. След това може да се пристъпи към инсталацията от термични елементи, които могат да бъдат много различни - тя може да бъде два ядро ​​подово отопление захранва с електричество, лъчисто подово отопление в къщата, инфрачервения нагрява пода.


Подово отопление под паркет


Ако решите, че във вашата къща ще бъде инсталирано електрическо подово отопление под паркет, тогава най-доброто решение, разбира се, ще бъде използването на двуядрен топъл под. Това е неоспоримо. Но ако решите да поставите подово отопляем под в къщата, трябва предварително да знаете за комбинацията от този тип отопление с подреждането на паркета. (Виж също: Как да направите електрически подгряван под с вашите ръце)

Причината е в специалните свойства на дървения материал да абсорбира и да раздават влага, като по-специално се променя оригиналната форма на паркетна плоскост. Такива промени обикновено водят до появата на разлики във височината на кръстовището, както и до формирането на слот или издуването на дъската.



Важно! Трябва да се помни, че силата, с която дървото може да се увеличи, когато водата се абсорбира, е доста голяма и оттук деформацията на паркета може да бъде значителна в случай на пробив на топъл под водата под паркета.





Също така трябва да знаете, че промяната на температурата след известно време неизменно ще доведе до промяна в нивото на влажност на дървото. Следователно, трябва да се помни, че е необходимо да подгрявате внимателно и внимателно такъв под. Максималната температура на водата с нагряване на водата и отоплителният елемент при електрически подгряван под паркета трябва да са по-ниски от 40 градуса. Тези параметри се настройват лесно в отоплителната система чрез тръби, а не в електрическата версия. (Виж също: Монтиране на топъл под с вашите ръце)

Два пъти годишно, независимо от метода на отопление в началото и края на отоплителния сезон, паркетната плоскост се влияе от значителна промяна във влажността на околния въздух, която е около 30-35. Това означава, че самият паркет може да промени своето ниво на влажност.



Важно! Също така, нивото на влага на паркета може да се промени, когато слънчевата светлина го удари.




Преди да инсталирате топъл под паркет, не забравяйте, че за постигане на по-добър ефект на отопление трябва да се използва многослоен паркет. Такова дъно се понася добре от температурите и влагата. Освен това трябва да се уверите, че когато полагането на влага съдържанието на дървото не е повече от 10. Стаята, в която ще поставите паркета трябва да има условия, близки до обичайните. В този случай такива условия трябва да се поддържат по време на целия процес на инсталиране. (Виж също: Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце)

топъл под подложката за паркет


Детски топъл под


Ако решите да направите топъл под, в детската стая или в цялата къща, където живеят децата, тогава сте взели правилното решение, защото трябва да се грижите за вашето здраве от самото детство. Системата на топлата под е идеална за поддържане на здравето на детето, защото малките хапчета непрекъснато търсят нови приключения в къщата.

Конвенционалното отопление на дома под формата на радиатори не дава толкова много възможности за подово отопление в детската стая, тъй като топлият въздух винаги се издига, оставяйки пода все още студен. Тя няма да повлияе на температурата на пода и възможността за регулиране на температурата в детската стая.

Трябва да се отбележи, че топлата детска стая е добре комбинирана с керамични плочки, но едва ли някоя такава идея ще се осъществи. Има обаче модификации на топъл под, които са перфектно съчетани с други подови материали. Ето защо най-добре е да мислите предварително как ще бъде покритието в детската стая.

Подгряващият под подхранва оптималното количество топлина на повърхността и позволява на детето да лъже, да седи и да стои на него за известно време. Преди всичко, трябва да знаете какъв вид етаж може да бъде. Така че подът с електрическо отопление може да бъде тънък и дебел. Неговото инсталиране не е твърде трудно, особено за професионалисти, но има свои собствени нюанси. Един кабел трябва да бъде свързан към другия край, което означава, че трябва да достигне началното си положение. Ако използвате двужилен кабел, можете да го направите без него.

Има и топъл под в ролки. Това е доста удобно поради факта, че кабелът вече е разположен на тънка решетка. Следователно инсталацията се състои в правилното полагане на такъв валяк, където е необходимо. Подово покритие се поставя отгоре. Днес, инфрачервеният топъл под е доста разпространен. За него, няма абсолютно никаква нужда да се връзват, така че често се монтират в детски градини. Такова отопление се полага не само в пода, но и в стените или тавана.

Избирайки топъл под на детето, фокусирайте се преди всичко не върху стойността му, а върху влиянието на такъв пол върху здравето на вашето дете. Не забравяйте, че инфрачервена лъчиста етаж може да бъде вашият идеален вариант, защото с изключение на факта, че е доста лесно да се инсталация, се счита, щадящи околната среда, тъй като не оказва вредно въздействие върху човешкото здраве, по-специално деца.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на електрическо подово отоплениеМонтаж на електрическо подово отопление
Монтиране на филма-топъл под от собствените си ръцеМонтиране на филма-топъл под от собствените си ръце
Как да напълните топъл под с вашите ръцеКак да напълните топъл под с вашите ръце
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Как да направите топъл под в стаята със собствените си ръцеКак да направите топъл под в стаята със собствените си ръце
Топъл под в дача със собствените си ръцеТопъл под в дача със собствените си ръце
Избор на топъл етаж Видове и характеристикиИзбор на топъл етаж Видове и характеристики
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Паркет за къщатаПаркет за къщата
Колоездене паркет собствени ръцеКолоездене паркет собствени ръце
» » Как да поставите топъл под паркет на ръцете
© 2021 BggeHat.com