Как да напълните топъл под с вашите ръце

Топъл подът може да бъде инсталиран днес във всяка стая, жилищна или нежилищна, без използването на допълнително оборудване. В този случай методът на изливане на пода е съвсем прост. За да знаете как да излеете топъл под с вашите ръце, трябва да определите начина, по който се излива. Технологията на изливане не е твърде сложна, затова е напълно възможно да се изпълни независимо.

На първо място, необходимо е да се направи топъл под. Това ще запази и нагревателния елемент в случай на инсталиране на електрически под, а също така ще удължи живота на цялата отоплителна система. Проектът трябва да вземе предвид, че местата, в които мебелите ще бъдат в бъдеще, няма да се затоплят, поради което пълненето се извършва без течаща тел. (Виж също: Как да поставите топъл под в гаража със собствените си ръце)

подово отопление

В случай, че на всяко място в стаята естествената топлообмен ще бъде трудна, вената ще започне да прегрява и впоследствие да гори. Така че това не се случи и проектът е изготвен. В този случай големите стаи трябва да бъдат разделени на сектори, където максималната площ на всеки от тях няма да бъде повече от 40 кв.м.



Важно! Това трябва да се направи, за да се компенсира топлинното разширение на бетоновата замазка, в противен случай ще има пукнатина.



След като цялата електрическа част е готова, можете да продължите да излеете топъл под. В този случай дебелината на бетонната замазка задължително трябва да надвишава с 45 см диаметъра на електрическия кабел. Термичният под подлежи на температурни деформации повече от всички останали части на сградата и следователно задължителното условие за изливане на топъл под е армиране с метална мрежа. Поставете го директно под отоплителния кабел. (Виж също: Топъл под, изработен от метал-пластмаса)

Освен това трябва да се осигурят разширителни фуги с стъпка от 3 до 6 м и дълбочина поне 2/3 от дебелината на цялата замазка. Тези фуги трябва да съвпадат в посока със шевовете на бетонни плочи между етажите.



Съвет! За една седмица няколко пъти на ден, за да се намокри повърхността на водата изобилно, защото цимент поскъпне само за един месец, а ако на бетона няма да се стяга и пресъхват, силата на резултатът ще бъде, няма да има пукнатини и дори може да навреди на шината е живял.



Побързайте при изливането на топъл под, не следвайте и за да подобрите производителността, добавете пластификатор към разтвора. Свързването на същата система на топлата под трябва да се извършва не по-рано от 3-4 седмици. (Виж също: Как да направите дървен под с вашите ръце)


Лепило за подово отопление


Плочка е отличен материал, който създава почти никакви проблеми по време на секс подплата, но ако тя се загрява, а след това изберете лепило за плочки за подово отопление трябва да бъде по-задълбочено, отколкото в традиционната версия. Този факт се дължи на характеристиките на по-нататъшната работа на покритието.

След като сте съставили чернова на топъл под, можете да го инсталирате. Преди да полагате плочките, трябва внимателно да подготвите основата на пода. Това е особено важно, тъй като силата на фиксирането на плочките ще засегне не само качеството на самото лепило, но и наличието на неравности. Такава неравномерност може да допринесе за влошаване на адхезията между основата на основата и адхезивния състав и следователно, експлоатационният живот на облицовъчното покритие също ще намалее.

подово отопление



Съвет! За да се изравнят основите, тънките подови настилки са идеални, които не губят свойствата си дори при високи температури. (Виж също: Монтиране на тънък топъл под с вашите ръце)



Също така трябва да скриете цялата комуникация по пода. Това може да се постигне с помощта на специални изравняващи смеси. В резултат на това под поставените плочки няма да има нежелани кухини с въздушни мехурчета. Монтирането на избраните плочки може да започне само след окончателното сушене на основата.



Сега е време да се запитате кое лепило за плочки е най-добре да изберете. Трябва да се отбележи, че използването на конвенционално лепило за полагане на отопляеми подови настилки ще увеличи риска, че ще стане неизползваем след две седмици.



Важно! Този факт се обяснява с факта, че обикновеното лепило е твърде чувствително към висока температура. Ето защо се препоръчва използването на такова лепило за плочки, което не пречи на топъл под. (Виж също: Монтиране на топла вода с вашите ръце)



Характеристика на този тип лепило е способността да издържат на голям брой цикли на загряване и охлаждане.



Важно! Много често основата на такива състави е М500 цимент или друг вид алуминиев цимент.



Също така е приемливо да се използва лепило, което съдържа епоксидни смоли. Такива специални лепила са доста устойчиви на високи температури и също така имат отлична адхезия към керамични плочки и бетон. Заключаваме, че тези съединения трябва да се купят, ако не знаете как да лепи топлия под.

Намерете подобен състав днес, който лесно може да бъде направен в магазините за сгради, но когато купувате, трябва да обърнете внимание на наличието на етикет, който обявява, че подобно лепило е подходящо за топъл под.


Технология на нанасяне на топъл под


След като лепилото за плочките бъде закупено и покритието е готово за монтаж, можете да започнете довършителните работи. За да направите това, предварително приготвено лепило трябва да се нанесе върху определена част от пода със специален ренде, след това внимателно да се нагласи с назъбена мистрия. Освен това плочката трябва да се притисне здраво към обработената повърхност.

лепило за плочки



Важно! Редът за монтаж на плочките е традиционен: от центъра на стаята до ъгъла доколкото е възможно от входния отвор.



Въпросът за лепилото на топъл под, е важно да се знае, че количеството лепило, което ще трябва да бъде приложено, зависи от размера на избраната плочка. Например, за квадрат от 30x30 см, ще бъде достатъчно да се работи със състава на повърхността му. Ако плочката е с по-големи размери, то тази цифра трябва да се увеличи до 80. Такова изчисление е важно и при полагането на порцеланови каменинови изделия.

Времето, необходимо за поставяне на плочката върху пода след обработката, може да бъде 10 минути. В резервата ще има около 10-15 минути за евентуална корекция на позицията му. След един ден след края на полагането е разрешено да започне фугиране на ставите. Редовното използване на такъв топъл подовете е допустимо само след като лепилото достигне възможно най-високата си сила.


Как да изберем смес за топъл под


Преди да започнете инсталирането на топъл под, трябва да знаете известна информация за избора на смеси за топъл под. Някои видове смеси се правят на базата на гипсови свързващи вещества и употребата на такива смеси в помещения с висока влажност не се препоръчва.

смеси за топъл под

Като правило, топло подовете се инсталират в банята, кухнята, тоалетната, където присъствието на влага е често срещано явление. Ето защо, за такива помещения се препоръчва да се купят смеси на цимент, тъй като тези смеси не се страхуват от влажност и следователно могат лесно да се използват във всяка стая.

Важен момент при избора на смес е препоръчителният воден поток. Съществува правило, според което най-доброто е сместа, за която се използва най-малко количество вода за приготвянето му. Разликата на тези смеси е техният състав, който включва полимерни и минерални добавки, които дават на разтвора висока степен на пластичност и без използване на вода. Това има значителен ефект върху качеството на приготвената смес и е ключът към нейния дълъг живот.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтиране на топъл подМонтиране на топъл под
Как да инсталирате топъл под и да го свържете сами?Как да инсталирате топъл под и да го свържете сами?
Монтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръцеМонтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръце
Как да инсталирате топъл под в собствена къща със собствените си ръцеКак да инсталирате топъл под в собствена къща със собствените си ръце
Монтаж на електрическо подово отоплениеМонтаж на електрическо подово отопление
Монтиране на филма-топъл под от собствените си ръцеМонтиране на филма-топъл под от собствените си ръце
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Подходящ ли е ламинатът за подово отопление?Подходящ ли е ламинатът за подово отопление?
Как да поставите топъл под паркет на ръцетеКак да поставите топъл под паркет на ръцете
Топъл под в дача със собствените си ръцеТопъл под в дача със собствените си ръце
» » Как да напълните топъл под с вашите ръце
© 2021 BggeHat.com