Монтиране на водния под с вашите ръце

Мислили сте за дълго време и най-накрая решихте да направите дома си топла и уютна за сметка на топла вода. Монтирането на водоустойчивия под с вашите ръце може да бъде проблем за вас, ако не знаете някои от дефиниращите нюанси, един от които е опитът на такава работа.

Преди да започнете да купувате материали, ще трябва да съставите проект, да направите задължителни изчисления на натоварването за отопление за всяка от отопляемите помещения и да изчислите контурите на топъл под. Всичко това може да се направи само ако има известно преживяване. (Виж също: Как да направите топла подове у дома със собствените си ръце)

Монтиране на топла вода с вашите ръце

Трябва да се отбележи веднага, че най-подходящ монтаж на водно подово в страната къщи и вили, а не в апартаменти на високи сгради. На първо място, тъй като свързващата тръба към чуждестранни централно отопление категорично zaprescheno- второ, защото това е изключително трудно да се do- и трето, селска къща в икономическите ползи от централно отопление на топла вода, и няма ток ще бъде повече от оправдано. Основното предимство на топлата вода преди електрически етаж спокойно да се нарече по-равномерно разпределение на топлината.


Начини на полагане


Технологията за инсталиране на подово отопляеми подове може да бъде различна. Има три различни системи една от друга.

- Бетонна система (полагане на водни елементи се извършва под бетонна замазка);

- Паша система (вода подреждане елементи без използване styazhki- настъпва докато линолеум, ламиниран паркет или плочки се полагат върху алуминиевата плоча чрез специален влага абсорбиращ слой от картон или полистирен) - (Виж също :. Как да поставите топъл под паркет на ръцете)

- Дървена система (водните елементи се поставят директно върху грубия под или върху дървени трупи).

Ако накратко изброите елементите на водния под, то ще бъде:

- топлоизолация;

- полимерни или метало-полимерни тръби;

- крепежни елементи;

- Колектори и фитинги за свързване към отоплителна система;

- помпа за постоянна циркулация на водата.

Следва и замазката, а на последния етаж (ламинат, линолеум, паркет, плочки).

Монтирането на подово отопляем под от собствени ръце се извършва по един от горните методи. Ще разгледаме всеки поотделно.

Монтиране на топла вода с вашите ръце


Система за складиране на бетон


На съществуващия груб под е поставена изолация (пенополистирол, пяна, пяна), което предотвратява сериозни топлинни загуби през него. След това по периметъра на цялата стая се полага амортисьор, който е предназначен да компенсира топлинното разширение на бетонната замазка. (Виж също: Избор на тръби за подово отопление)



На изолацията е монтирана армировъчна мрежа, към която тръбите са прикрепени впоследствие. Технологията за инсталиране на подово отопление с бетон по метода предвижда спирално полагане на водопроводни тръби.

Тръбите са закрепени към армировъчната мрежа със специални скоби на разстояние 1 метър една от друга. Не затягайте прекалено много. Помнете високите температури, които впоследствие могат да увеличат диаметъра на тръбите, а прекаленото затягане ще доведе до деформация.

Полагане на тръбите започва с факта, че един от краищата на тръбата е свързан към захранващия колектор. След това трябва да следвате предварителен и одобрен план и да закрепите тръбите стриктно по контурите. Обърнете внимание, че броят на веригите в стаята трябва да бъде равен на броя на изходите на колектора. В самия край на инсталацията свободният край на тръбата е прикрепен към връщащия колектор. В местата, където тръбата пресича деформационния шев (т.е. границата на контурите), върху него се поставя гофрирана тръба за допълнителна защита. (Виж също: Топъл под, изработен от метал-пластмаса)

След приключване на фиксирането, трябва да проверите правилността на работата им. За това вода се подава към системата. Налягането в този случай трябва да надвишава посочената работна стойност с коефициент 1,5 (приблизително 0,6 МРа). При тази проверка се откриват всички недостатъци, които незабавно се елиминират.

Ако вашата система е преминала теста, остава само да се подготви замазка със специални сухи смеси или смеси от бетон и пясък и да се излее през тръби. Важно е по време на изсипването на тръбите под посоченото работно налягане да циркулира водата.


Подова система (полистирол)


Този метод на полагане се използва, когато е необходимо да се намали натоварването на пода или височината на помещението е силно ограничена. Монтирането на полистиренови плочи с канали започва от ъгъла на стаята и съответства на предварително проектирана схема. След това в тях се поставят топлинно разпределителни плочи (алуминий). И вече през плочите се закрепват чрез захващане на тръбата. Допълнителни тестове се извършват с повишено налягане, всички неизправности се отстраняват и се полага довършителният под. Между финала и тръбите, в зависимост от целесъобразността, можете да поставите листове GVL (gipsovolokno). В този случай не се изисква подготовка и наливане на бетон. (Виж също: Монтаж на електрическо подово отопление)

подово отопление


Дървена система за съхранение


Тази система се използва в по-голяма степен при строителството и ремонта на дървени къщи. Между дървените трупи е задължително да се постави топлоизолационен слой, състоящ се от базалт или минерална вата или полистирол.

Дървената система може да бъде от два вида:

- багажник;

- модулни.

Първият тип предвижда полагане на топлопроводими плочи и тръби от контура между лентите от ПДЧ (150 или 300 мм.). Самото ПДЧ е закрепено към основата с самонарезни винтове, като разстоянието между тези крепежни елементи не трябва да надвишава 20 мм. Алуминиевите плочи се поставят в вдлъбнатината между DSP-водачите и върху тях в специалните канали се монтират тръби. Над абсорбиращите влага плочи от полиетилен или картон се поставят, а след това - довършителният под.

Модулният тип значително опростява инсталацията, тъй като готовите модули от ПДЧ вече са оборудвани с канали, които определят местоположението на тръбите. Още веднъж припомним, че един необучен специалист има всички възможности да инсталира и монтира топъл под, неправилно и лошо, до факта, че за да коригира вече свършената работа, ще трябва да купи нови материали. За да спасим експертите в този случай, това не е необходимо.


Воден под под плочката


Положете тръбите под плочките се препоръчва в райони с висока влажност (бани, кухни, душове, изолирани балкони). Керамичните плочки на допир винаги са студени. Докосването на босите й крака след вана или душ е много неприятно, така че домакинството ще бъде невероятно щастливо, ако вашата усърдна керамична плочка ще се затопли.

Такава система за отопление на помещенията изключва силната циркулация на топъл и студен въздух, какъвто е случаят с конвекторите. По този начин се намалява рискът от течения. Керамичните плочки са перфектно съчетани с топли подове, тъй като сами по себе си имат добър топлопровод и са устойчиви на температурни промени. Така че да се постави подово отопляем под плочката е не само възможно, но е необходимо.

Топъл под под плочки и ламиниран паркет


Топъл под под ламинирания под


За да поставите топъл под ламиниран паркет, е целесъобразно в помещенията, в които имате най-много време (спални, дневни, детски). Ламинатът за довършителни материали е добра алтернатива на паркета и линолеума. Тя не е толкова сложна в полагане като паркет, а не толкова хлъзгав и мек като линолеум. Лесно е да се слагате със собствените си ръце, без да прибягвате до помощта на специалисти.

С оглед на факта, че тя е направена от дървесни стърготини, ламинатът се чувства почти винаги на същата температура. Но ще бъде много по-добре и по-удобно в спалнята или детската стая, ако ламинатът е топъл. И дори през зимата ще бъде възможно да ходиш на такъв под, покриващ бос. И ако не превишава 50 - 60 ° C при регулиране на нагряването на водата в тръбите, ламинатът няма да излъчва неприятни миризми и да се деформира. Монтирайте топъл под вода под ламинат трябва да бъде един от начините, които вече са посочени по-горе.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изсипете гореща водаИзсипете гореща вода
Топла изчисление на подовото отопление и проект как да направитеТопла изчисление на подовото отопление и проект как да направите
Воден под с ръцеВоден под с ръце
Как да направите подово отопляем под себе си начини за монтаж и някои нюансиКак да направите подово отопляем под себе си начини за монтаж и някои нюанси
T етаж на балкона със собствените си ръцеT етаж на балкона със собствените си ръце
Самостоятелното монтиране на топъл под е процесСамостоятелното монтиране на топъл под е процес
Как да инсталирате топъл под в собствена къща със собствените си ръцеКак да инсталирате топъл под в собствена къща със собствените си ръце
Топъл под с ръцеТопъл под с ръце
Монтаж на електрическо подово отоплениеМонтаж на електрическо подово отопление
Полагане на подове с топла вода под линолеум със собствените си ръцеПолагане на подове с топла вода под линолеум със собствените си ръце
» » Монтиране на водния под с вашите ръце
© 2021 BggeHat.com