Как да направите топъл под в стаята със собствените си ръце

Направете топъл под в стаята със собствените си ръце днес не създава много трудности. Особено има смисъл, ако къщата има деца. Подове топли са в състояние да защити помещението от кондензат, както и за предотвратяване на ъглите и фугите да бъдат замразени, тъй като тя може лесно да доведе до увреждане на мебели или унищожаване на настилката.

топъл под в стаята със собствените си ръце

Разбира се, най-добре е да планирате изолацията на пода в началото на ремонта или проектирането и изграждането на къщата. Ако пренебрегнете този факт, след няколко години живот, пак ще се върнете към решението да изолирате подовете. Но за това вече ще е необходимо да се извърши серия от мръсни и трудолюбиви работи за разрушаване на пода, полагане на нов етаж. Ясно е, че това не е много удобно, ако вече живеете в тази стая. (Виж също: Топлоизолация на корпуса)



Важно! Не забравяйте, че през пода се вземат около 20 топлината на целия апартамент или къща, което значително увеличава разходите за отопление на помещенията.



Възможности за изолация на пода в стаята


Сред съществуващите варианти за изолация на пода има няколко възможни. По този начин, за да направи топло етаж в стаята с ръцете си по традиционния начин, следва да интервал между тавана и дюшеме лист скалата, минерална вата или стъклена вата с дебелина от 50-80 мм. Този метод е подходящ за стая в апартамент и за селска къща.



Съвет! Вместо минерална вата се допуска използването на експандиран полистирол. Дебелината на плочите трябва да бъде не по-малка от 60 мм. След това листовете се залепват към припокриващия се мастик, а също така запечатват шевовете между листовете. (Виж също: Как да напълните топъл под с вашите ръце)



Такъв начин да се направи топло етаж в стая с ръцете си, е много проста, но изисква пароизолация, и в точката на свързване на изолационната могат да възникнат съществени топлинни мостове, които могат да бъдат студено, за да проникне.

Друг начин да направите топъл под в стаята със собствените си ръце е без такива недостатъци. Използва пръскането на полиуретанова пяна. В този случай не се образуват шевове при припокриването, но се получава монолитна повърхност с дебелина 50-100 mm. Такава повърхност има много добри топлоизолационни свойства.

топъл под в стаята със собствените си ръце

На положителните характеристики на този метод може да се отдаде доста висока скорост на работа, както и липсата на необходимост от хидроизолация. Това се гарантира от факта, че този материал е устойчив на влага. В допълнение, високата плътност на покритието позволява последната подова замазка да се постави директно върху нея. (Виж също: Как да направите електрически подгряван под с вашите ръце)


Алтернативни методи за подгряване на пода


Съществуват и по-прости методи за подготвяне на топъл етаж в стаята със собствени ръце, предназначени главно за апартаменти, където топлинните загуби не са много големи. Сред тях са:



  • Isolon се полага на повърхността на пода, този материал се продава на ролки и се залепва със специална техническа лента, за да се изключи изместването му по време на допълнителна работа. На подобна топлоизолация може да се постави паркет или ламинат.



  • Възможно е да се постигне изолация на пода с покритие от пенополистирол или полиетилен. Но тогава на повърхността на нагревателя трябва да се постави монтиране на окото и се изсипва бетонна замазка, която е с дебелина от 60-80 мм.
  • (Виж също: Подгрявайте подовете на балкона със собствените си ръце)


  • Също така подовете могат да бъдат изолирани с дъски от дървесни влакна или плоскости от дървесни стърготини. На горната страна на плочите поставете материал за бариери срещу пара и след това поставете горната довършителна обработка.



  • Сред най-простите начини как да направите топла подове в стаята със собствените си ръце може да се нарече използването на сгъстен линолеум с допълнителен изолационен слой.


Топла вода в стаята


Трябва незабавно да се изясни, че не е лесно да се монтират подове с топла вода в помещение. Но съвсем възможно. За да направите това, трябва да решите определени задачи. (Виж също: Имате ли нужда от подово отопление в къщата си?)

Първоначално ще е необходимо да се извърши малко изчисление на подово отопляемия под и следователно да се определят натоварванията на помещението и другите помещения, ако е необходимо. По друг начин това се нарича изчисляване на мощността на подово отопляемия под.

Освен това, трябва да се отбележи, че изолиран етаж е едновременно загрява до изсушаване на въздуха в помещението, така че трябва да се грижи за добра вентилация или закупуване на овлажнител.

Преди да подредите топлата вода в стаята, ще трябва да отстраните цялото налично покритие към основата.





Важно! Не забравяйте, че нивото на пода ще се покачи с 5-7 см, което означава, че ще трябва да регулирате конструкциите на вратите.



Важно е да се знае, че в случай на монтаж на вода подово отопление в стаята, в която ще трябва да се проведат досаден координация с фирмата за доставка на топлинна енергия, а след това доста трудно и е трудно да се свърже нагряване на вода система с централната система.

подово отопляем под в стаята


Технология за инсталиране на топла под


Първоначално подът трябва да се почисти от предишното покритие, след което върху него се полага топлоизолатор. Като такъв материал можете да използвате пяна, полистирен, експандиран полистирол. Този слой ще помогне за намаляване на загубите на топлина в стаята.

След това процесът на инсталиране на топла вода подове в стаята включва задържане на стая около периметъра на амортисьор лента. Той ви позволява да компенсирате топлинното разширение на бетонната замазка.

След това идва редът за полагане на армировъчната мрежа, към която са прикрепени тръбите. Обикновено схемата за полагане включва поставянето на тръбите под формата на спирала. Разстоянието на полагане е 10-35 сантиметра, а разстоянието от тръбата до стената трябва да бъде най-малко 7 см. Етапът на фиксиране трябва да бъде около 1 метър.



Съвет! Препоръчва се тръбите да се поставят по протежение на контурите, така че дължината на контура да не е по-голяма от 50-60 см.



След като фиксирате тръбата, единият край трябва да бъде свързан към захранващия колектор и другия край към връщащия колектор. След това, сглобената конструкция се проверява за качество чрез подаване на вода в тръбата под налягане.



Съвет! Налягането в този "процес" трябва да бъде направено 1,5 пъти по-високо от работното.



Ако не възникнат проблеми, тогава можете да направите замазката.


Топъл под в детската стая


Струва си да си помислите да направите топъл под в стаята със собствените си ръце, в случай че има деца в къщата ви или ги планирате. В края на краищата, всеки знае, че по-голямата част от времето, което децата прекарват на пода, и следователно родителите са длъжни да им осигурят безопасна и комфортна атмосфера.

Разбира се, че такова решение за подова изолация има достатъчно предимства. На първо място, когато инсталирате топъл под в детската стая, вече няма да се притеснявате за постоянното присъствие на детето на студения под. Важна особеност на пода е възможността за настройка. По този начин е възможно да се поддържа оптимална температура в детската градина.

топъл под, в детската стая

Не по-малко сериозно предимство на топлата пода в детската стая е фактът, че всички известни батерии "изгарят" въздуха и следователно го изсушават. В този случай е необходимо да се прибегне до закупуване на овлажнител постоянно проветряване, което може да се отрази както на здравето на детето, както и от състоянието на стаята, тъй като в много влажно тя може да се получи гъбички. Топлият под няма такива характеристики.

Друго ясно предимство на топлия под е липсата на килими и килими в детската стая. Те, разбира се, правят пода по-топъл, но в същото време натрупват прах.

Подгряващите подове в детската стая могат не само да ви спестят от много нерешени проблеми, но и да спестят пари, особено тъй като такива подове са доста надеждни, лесни за инсталиране и работа и са издръжливи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
T етаж на балкона със собствените си ръцеT етаж на балкона със собствените си ръце
Монтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръцеМонтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръце
Как да инсталирате топъл под в собствена къща със собствените си ръцеКак да инсталирате топъл под в собствена къща със собствените си ръце
Монтаж на електрическо подово отоплениеМонтаж на електрическо подово отопление
Монтиране на филма-топъл под от собствените си ръцеМонтиране на филма-топъл под от собствените си ръце
Затопляне на подаЗатопляне на пода
Полагане на подове с топла вода под линолеум със собствените си ръцеПолагане на подове с топла вода под линолеум със собствените си ръце
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Как да поставите топъл под паркет на ръцетеКак да поставите топъл под паркет на ръцете
» » Как да направите топъл под в стаята със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com