Монтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръце

До неотдавна са използвани само два вида подово отопление за подово отопление - вода и електрически кабели. Но днес т. Нар. Инфрачервени топли подови системи стават все по-популярни. Основната разлика в този тип подове е, че радиацията се използва за топлоизолация с дължина от 5-20 микрона. Тя се основава на въглеродна паста, която е херметически запечатана в полиестерен филм.

В този случай напрежението от 220 W ще бъде подадено през медни сребърни проводници, а дебелината на радиатора е 0,4 мм. Важното е, че сребърното покритие при живи контакти ще предотврати изгарянето на ставите. Технологията за инсталиране на подово отопляем подовете предполага свързване към електрическата мрежа през термостата. (Виж също: Подгрявайте подовете в кухнята със собствените си ръце)

Инсталационна технология на инфрачервения топъл под

Този тип отопление е коренно различно от неговите аналози, главно защото не загрява въздуха в помещението, а в околните обекти. Поради факта, че въглеродът има висока топлопроводимост, потреблението на електроенергия в такава система е много по-ниско, отколкото в други методи за подгряване на пода. В същото време радиация, която е подобна на слънчевата светлина, минава през подовата настилка и загрява мебелите и стените. Основното предимство на инсталирането на подово отопляем под с вашите ръце е фактът, че те могат да бъдат монтирани под всякакви покрития, включително дори и опънат таван.


Предимства на инсталационната технология на инфрачервения топъл под


За технологията за инсталиране на инфрачервен топъл под, не се нуждаете от бетонна замазка или затягане с лепилни разтвори. Такива подове се характеризират с максимална безопасност за здравето и екологосъобразността. Ако ги сравним с топъл под вода, разликата им се състои в отсъствието на съгласуваност с топла вода и отоплителни котли. В допълнение, надеждността на инфрачервената отоплителна система се осигурява от паралелното свързване на отоплителните модули.



Важно! Ако има повреда на една от участъците от въглеродната лента, останалите ленти продължават да работят в нормален режим. (Виж също: Полагане на подово отопляемия под в коридора със собствените си ръце)



Перфектно подредената лента осигурява максимална постижима ефективност на цялата конструкция.

В зависимост от условията на работа, използвайте филмови подове, които имат 150 и 220 W / m 2. В сравнение с конвекционния тип отопление, когато топлината се циркулира от въздушни течения, инфрачервената система значително печели, тъй като топлинната енергия ще се абсорбира от околните обекти. Технологията за инсталиране на инфрачервен топъл етаж предполага, че намаляването на топлинните загуби ще гарантира икономия на енергия.

Особено важно е инсталирането на инфрачервен топъл под от собствени ръце да бъде направено на всяка наклонена повърхност за кратко време. Такива отоплителни системи обикновено имат доста дълъг експлоатационен живот, както и най-висока степен на надеждност. Между другото, такива подове могат лесно да бъдат демонтирани, ако е необходимо. Такава отоплителна система може да бъде инсталирана на балкони, лоджии. (Виж също: Монтиране на тънък топъл под с вашите ръце)


Инсталационна технология на инфрачервения топъл под


Технологията за инсталиране на инфрачервен топъл подов настилка означава, че първоначално сте премахнали всички отпадъци, останали от помещенията, които са останали след предишните етапи на строителните работи. След това е необходимо прахът да се обезпраши. Такава операция обикновено се извършва с домакинска или индустриална прахосмукачка. След това, използвайки нивото, се проверява хоризонталната повърхност.



Важно! Максималното допустимо отклонение при инсталиране на електрическа подово отоплителна система не трябва да бъде повече от 3 мм.



В случай на нужда е необходимо да се проведе цикъл от дървен под, конкретна основа, подлежаща на смилане, с цел да се получи необходимото ниво на хоризонт. (Виж също: Как да направите топла подове у дома със собствените си ръце)

След това върху подготвената повърхност е необходимо да се положи слой от хидроизолация и топлоизолация. Ако крайното покритие е направено под формата на килим или линолеум, тогава са подходящи всички материали с дебелина 3-5 мм. Ленти от лаванска или полипропиленова топлоизолационна лента трябва да бъдат поставени с метализираната част нагоре. В местата на ставите листовете се фиксират с лепяща лента. Ако топлият под инфрачервен под е означен като керемида, се препоръчва да се използва техническа щепсела с дебелина на слоя 2 мм като топлоизолация.

Преди да започнете сами да инсталирате инфрачервения топъл под, трябва да определите местоположението на термостата. За да направите това, трябва да създадете оформление за правилното местоположение на филма на пода.



инсталиране на инфрачервен топъл под от собствените си ръце



Важно! Моля, имайте предвид, че инфрачервените топло подове се инсталират само в зоните на помещенията, в които мебелите не са монтирани. (Виж също: Избор на топъл под)



След това филмът трябва да бъде нарязан на ленти според специални маркировки, след което да се разстила на пода в съответствие с диаграмата. Материалът трябва да бъде поставен с контактите към стената, на която ще бъде поставен термостата, а също така и към медната страна надолу. На ръба на медната лента трябва да поставите контактни скоби и да свържете контактните проводници. Уверете се, че сте изолирали всички места на филмовите рязания и кабелните връзки към скобите.

Следващата стъпка предполага, че върху долната част на инфрачервения филм ще бъде инсталиран температурен сензор, който също трябва да бъде изолиран. След като окончателното полагане на топлата подовете е направено и всички контакти и проводници са свързани, е необходимо да се монтира термостата и да се осъществи връзка с електрическата мрежа.

Преди да поставите крайното покритие, трябва да се тества инфрачервеният топъл под. Нормалният резултат предполага липса на искряне, нагряване в кръстопът на контактите и повърхността на филма трябва да се нагрее равномерно. За да се извърши допълнителна защита върху топъл под, можете да поставите пластмасовото фолио и след това да поставите крайното покритие.


Довършителни работи


Под плочката


След като инсталирате инфрачервения подгряван под с вашите ръце, трябва да помислите за покритието на подовата настилка. Ако възнамерявате да поставите килим или линолеум, то над отоплителните елементи обикновено поставяте фибростъкло или листове от шперплат с дебелина не по-малка от 5 мм. Маркирането на крепежни елементи трябва да се извърши предварително, за да се избегне повреда на инфрачервения филм. В този случай е възможно също така да се използва слой от експандиран полиетилен. Оформлението и рязането на линолеум и килим също трябва да се извърши предварително, тъй като рязането на филма е неприемливо.

Ако имате намерение да поставите инфрачервен топъл под плочката, то над термичния филм обикновено инсталирате подсилваща мрежа. Дизайнът трябва да бъде фиксиран с дюбели, които трябва да бъдат запушени в пространствата между лентите на нагревателните елементи. Ако е необходимо, може да се постави слой от бетонна замазка върху подсилващата се мрежа.

инфрачервен отопляем под под плочката

Понякога при полагане на инфрачервения топъл под плочката около периметъра на помещението се полага слой от топлоизолация върху филма, който служи като температурен компенсатор.


Под ламинат


Сред основните моменти на инсталиране на инфрачервен топъл под за ламинат се открояват следните точки:



  • Инсталацията трябва да бъде проектирана така, че отоплението или охлаждането да не са включени в местоположението на оборудването и мебелите.

  • Уверете се, че сте инсталирали термостата, за да контролирате температурния режим.

  • Недопустимо е използването на топлинно отразяващи материали на базата на алуминиево фолио.

  • След свързването на топъл под, трябва да направите всички измервания на съпротивлението.


Инфрачервен топъл под ламинат

Ако говорим за най-добрите инфрачервени топло подови настилки, то днес серията от топли подове на Caleo се отличават особено.



Това е интересно! За да провери безопасността на продуктите на тази компания, фабриката разполага с аквариум с риба, където е инсталиран филм с инфрачервен нагревател директно във водата.



При избора на инфрачервен топъл под, не забравяйте да обърнете внимание на наличието на сертификати, които да потвърдят електрическата безопасност и пожарната безопасност на продуктите.

Всички работи по полагането на крайното покритие трябва да се извършват особено внимателно, тъй като всички грешки в отоплителната система обикновено се свързват с монтажа на филма и подовата настилка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инфрачервен топъл подИнфрачервен топъл под
Филм топъл подФилм топъл под
Монтаж на електрическо подово отоплениеМонтаж на електрическо подово отопление
Как да се гарантира електрическото подово отоплениеКак да се гарантира електрическото подово отопление
Монтиране на филма-топъл под от собствените си ръцеМонтиране на филма-топъл под от собствените си ръце
Топъл под за баня е по-добър?Топъл под за баня е по-добър?
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Топъл под в дача със собствените си ръцеТопъл под в дача със собствените си ръце
Топъл под в банята, който да изберем?Топъл под в банята, който да изберем?
Инфрачервени подове за съвременни технологии в съвременен домИнфрачервени подове за съвременни технологии в съвременен дом
» » Монтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръце
© 2021 BggeHat.com