Как да инсталираме топла под под линолеум?

Подгрявайте подовете под линолеум

Тази инструкция ще бъде необходима за тези, които искат да инсталират система за подово отопление за линолеум. За работа е необходимо да закупите инфрачервен филм, цифров или аналогов температурен контрол, топлоотразяващ материал и проводници. Самата технология се състои от шест етапа.

Фаза първа - подготовка на фондацията

Подготовка на основата за линолеум

Подравняване на пода

Можете да поставите инфрачервения филм само на чист и равен етаж. Възможно е леко увеличение, но не повече от 3 mm. Ако цифрите са по-високи, ще трябва да подредите внимателно пода, да построите "мокър" или "сух" дъб. Технологията на тяхната инсталация е описана повече от веднъж.

Ако пода в стаята е плоска, повърхността е внимателно пометена и вакуумирана.

Етап 2 базова топлоизолация

За да се намалят топлинните загуби, трябва да се инсталира допълнителен слой, отразяващ топлината. Тъй като може да действа като пефон, корк, изолация с отразяваща повърхност на фолиото или друг материал, който не води електричество.

Топлоизолационният материал на ролката се нарязва и се разпространява на повърхността, където инфрачервените подложки след това падат. Металният елемент трябва да гледа навън. Отделни ленти се закрепват заедно с лепяща лента.

Етап 3 - монтаж на филм

Полагане на филма може да бъде само в отворените части на помещението - където няма мебели или други предмети, които могат да предизвикат прегряване на нагревателния елемент. Първо, филмът се измерва и след това се нарязва на правилните сегменти. Изрязаните детайли са изложени на маркираната секция.

Обърнете внимание! Филмът не може да бъде поставен близо до стените - винаги наблюдавайте вдлъбнатина от 10 см.

Филмът е фиксиран към топлоизолацията с една и съща лента.



Етап 4 - свържете системата

Преди свързване поставете термостата. Но първо:

  • Медните нишки се закрепват към медните сърцевини посредством медни скоби - те се сплескат заедно с помощта на плоски клещи. Връзката трябва да е много надеждна. За безопасност той е изолиран със силиконов уплътнител.
  • Докато уплътнителят е замръзнал, е инсталиран термостат. Ако има външна структура, устройството се поставя в пластмасова кутия. Ако е вградена, тогава ще трябва да миете стената и да скриете проводниците в коритото.
  • След като монтирате термостата, свържете го с жиците на филма. След това системата се тества за правилен монтаж. Обикновено инфрачервеният филм се нагрява напълно за няколко минути. Ако това не стане, си струва да проверите връзките - може би няма някъде контакт и електрическата верига е прекъсната. Това може да се направи с отвертка, която електротехници тестват присъствието на ток в мрежата.
  • Ако всичко е наред, подът може да бъде заземен. За тези цели фолиевата лента е залепена по диагонала на филма и по цялата му дължина. Единият край е прикрепен към жицата.

Етап 5 - защита на филма

Тъй като линолеумът е мек ролков материал, той се огъва под влияние на всякакви товари, пренасяйки тежест към основата. В нашия случай - инфрачервен топъл под. При прякото действие на товарите фолиото може лесно да се повреди, затова трябва да бъде защитено.

Като надеждна защита можете да използвате обикновен шперплат или пяна от полиетилен, който се полага върху полиетиленово фолио.

Етап шести - полагане на линолеум

Инфрачервено подово отопление

Монтаж на подово отопление под линолеум

Поставете линолеума на топъл под с няколко начина. Изберете тази, която не използва ноктите.

Имайки покритие за покритие върху шперплат, просто се изправя на повърхността на пода и се фиксира с двустранна лента. Тръбовете между ставите се запълват с лепило.

Обобщение по темата

Както можете да видите, можете да монтирате подовото отопление под линолеума. Но описаната технология има своите особености. В крайна сметка в този случай се налагат определени изисквания за самата настилка и за техническите характеристики на отоплителната система.

Да се ​​положи върху върха на инфрачервения филм линолеум с ниска топлопроводимост няма смисъл. Ето защо, за проектирането на субстрата, не е възможно да се използва материал с топлоизолационен субстрат. Твърде тънкият линолеум бързо ще стане неизползваем, затова е необходимо да се даде предпочитание на "златната" среда.

И още! Комбинацията от система от топъл под и линолеум е опасно, защото при нагряване синтетичният материал започва да произвежда токсични вещества, които могат да навредят на човешкото здраве. Поради това при закупуването на филм е важно да се изчисли правилно топлинната мощност и да се вземе предвид максималната възможна температура на нагряване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инфрачервен топъл под плочкатаИнфрачервен топъл под плочката
Филтриращ инфрачервен топлинен под удобство и комфорт в къщатаФилтриращ инфрачервен топлинен под удобство и комфорт в къщата
Монтаж на пода със собствени ръцеМонтаж на пода със собствени ръце
Инфрачервен топъл подИнфрачервен топъл под
Полагане на топъл под на пода по най-бързия начинПолагане на топъл под на пода по най-бързия начин
Под подови линолеум как да избирате и кое е по-доброПод подови линолеум как да избирате и кое е по-добро
Монтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръцеМонтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръце
Монтиране на филма-топъл под от собствените си ръцеМонтиране на филма-топъл под от собствените си ръце
Полагане на подове с топла вода под линолеум със собствените си ръцеПолагане на подове с топла вода под линолеум със собствените си ръце
Топъл под с вашите ръце. Сортове топъл подТопъл под с вашите ръце. Сортове топъл под
» » Как да инсталираме топла под под линолеум?
© 2021 BggeHat.com