Ние монтираме инфрачервения топъл под с нашите ръце

Инфрачервен топъл под

Системите "топъл под" сега се считат за най-комфортното отопление. За тези, които искат не само да използват очарованието на такова отопление, но и да поддържат актуална информация, се появи нов тип отопление, което може да бъде извършено от себе си - инфрачервен топъл под. Лесно е да се инсталира, ефективно, икономично и дори полезно за здравето.

Принцип на действие

Електрически отопляем под

Филтър с инфрачервен топъл под

Съвсем наскоро са известни два типа топъл подове, които по някаква причина не са били използвани достатъчно широко - вода и електрически кабел. Технологията на електрическото подово отопление с използването на специален инфрачервен филм се появи преди няколко години и вече придобива популярност, а системите на този принцип се наричат ​​инфрачервени топло подове (ITP).

ITP се различава от кабела или водния под, тъй като отоплението е инфрачервено лъчение с дължина на вълната 5-20 микрона - в инфрачервения диапазон. Източникът на радиация е въглеродна паста, запечатана между два полиестерни филма. Пастата през сребърните медни проводници се захранва с напрежение 220 V. Разпрашващото сребро върху проводимите контакти предпазва от изгаряне в ставите. Дебелината на излъчващия филм е 0.275-0.5 mm. Свържете инфрачервените топло подове към електрическите мрежи чрез термостат.

Отопление с ITP е коренно различна от отопление и други отоплителни системи се състои в това, че докато ITP инфрачервеното лъчение загрява околните предмети, включително и изграждането на помещенията (под, таван, стени), а не циркулира в стаята въздуха. И отопляеми ITP обекти, от своя страна, загрява въздуха в стаята.

Въглеродът, използван в ITP филма, има висока топлопроводимост, така че консумацията на електроенергия на тази система е много по-ниска, отколкото в други начини за отопление на електроенергията. Инфрачервеното лъчение е невидимо за човешкото око и предава енергията му на молекулярно ниво, т.е. директно към молекулите на материята. Поради това предметите се нагряват и човешкото тяло също усеща топлинния ефект на ИТП.

Освен това, тази радиация не е присъщо на повърхността, и дълбоко засегнати - проникването във вътрешната структура на обекти, при което е способна по същество да не губи енергия, преодоляване на подови настилки, и който е разположен под ITP. Това е същата радиация, чийто източник е Слънцето, което затопля нашата Земя.



предимства

Декларирани от производителите и в по-голямата част от тестваните от потребителите характеристики и свойства на ITP ни позволяват да разграничим следните предимства:

  • Лесна и бърза инсталация.
  • Не се изисква бетонна замазка или затягане с адхезивно решение по ITP - тя се крие под всякакво покритие: ламинат, килим, линолеум, плочки, паркет.
  • Дългосрочна експлоатация - до 50 години.
  • Висока надеждност.
  • Максимална ефективност поради плътното разположение на излъчващите ленти в конструкцията.
  • По-малко топлинни загуби, дължащи се на прехвърлянето на енергия директно към обектите - спестяване на енергия до 30% от потреблението чрез други видове електрическо отопление и до 60% от потреблението на горивни котли.
  • Поради насоченото естество на излъчването е възможно да се затопли локално част от стаята в мястото на инсталиране на ИТП.
  • Способността да се инсталира за кратко време на всяка плоска повърхност, разположена под всякакъв ъгъл - на пода, стени, таван, върху наклонена повърхност.
  • Лесно демонтирани и преинсталирани на ново място без повреда.
  • Неутрализира неприятните миризми.
  • Характеризира се с висока екологична съвместимост и безопасност.
  • Не изсушава въздуха.
  • Йонизира въздуха.
  • Има антиалергичен ефект.

ITP технология за натрупване

Монтиране на топъл под

В апартамента има топъл под

Полагането се извършва на чиста, суха повърхност след внимателно отстраняване на праха. Подготвената повърхност трябва да бъде на нивото с допустимо отклонение от хоризонталата до 3 мм - ако е необходимо, за подова настилка от дървен под и бетонната основа се смила до желаното ниво на хоризонта.

Подготвената повърхност е покрита със слой от хидроизолационен и топлоизолационен материал - всяка дебелина от 3-5 мм, ако покритието е направено от линолеум или килим. Полипропиленова или лаванска термоизолационна лента се полага с метализирана повърхност нагоре. В ставите листата се фиксират с лепилна лента. Ако върху ИТП се постави плочка, за топлоизолация се използва техническа тапа с дебелина 2 мм. Преди да инсталирате ITP, изберете местоположението на термостата, изгответе схема за поставяне на инфрачервения филм на пода за правилното му разположение.

ITP се инсталира само в открити пространства, където не е инсталирана мебел. Тъй като ограниченото пространство между пода и мебелите ще бъде силен отопление (ефекта на инфрачервена печка), което води до увреждане на мебели и допълнителното отопление инфрачервен филм, в който консумацията на електроенергия ще се увеличи.

Термичното фолио върху специално маркирани линии се нарязва на ленти и, според схемата, разположена на пода. Филмът има изходни контакти към стената с терморегулатор и медна страна надолу. На ръбовете на медния проводник са прикрепени контактни клеми и контактните проводници са свързани към тях. Изолирайте местата на рязането на термофилтъра и връзките на проводниците с клемите.

Към инфрачервения филм отстрани на пода, свържете температурния сензор и го изолирайте. Поставянето на напълно инфрачервения под със собствени ръце, след свързване и свързване на кабелите, монтирайте термостата и само след като всички тези операции свържат пода с мрежата. Проверка на ИТП - не трябва да има арка, загряване в контура на контактите, неравномерно нагряване на повърхността на термичния филм. ITP покрита с полиетиленово фолио - за допълнителна защита. Последният етап е поставянето на покритието (декорация).

заключение

Отоплителната система, базирана на ITP, е ефективен, икономичен и дори лечебен начин за отопление на помещенията. Сравнението с други видове отопление разкрива много предимства в полза на ITP и можете да ги монтирате сами. Но изглежда на пръв поглед лекотата на инсталиране е измамна, тъй като е необходимо стриктно спазване на инструкциите. И грешките водят до повреда на излъчващия филм и компонентите за неговото инсталиране. Също така функционалността на цялата ITP може да бъде нарушена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инфрачервените подове увреждат или облагодетелстват, ефектът от инфрачервеното лъчение върху тялотоИнфрачервените подове увреждат или облагодетелстват, ефектът от инфрачервеното лъчение върху тялото
Филтриращ инфрачервен топлинен под удобство и комфорт в къщатаФилтриращ инфрачервен топлинен под удобство и комфорт в къщата
Инфрачервен топъл подИнфрачервен топъл под
Инфрачервен филм за инсталация и монтаж в подово отоплениеИнфрачервен филм за инсталация и монтаж в подово отопление
Монтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръцеМонтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръце
Как да се гарантира електрическото подово отоплениеКак да се гарантира електрическото подово отопление
Топъл под в банята, който да изберем?Топъл под в банята, който да изберем?
Инфрачервени подове за съвременни технологии в съвременен домИнфрачервени подове за съвременни технологии в съвременен дом
Отопление с инфрачервени нагревателиОтопление с инфрачервени нагреватели
Как се подреждат топлата подове? Изглед отвътреКак се подреждат топлата подове? Изглед отвътре
» » Ние монтираме инфрачервения топъл под с нашите ръце
© 2021 BggeHat.com