Инфрачервен топъл под инсталацията и използването на плочки

Инфрачервен топъл под плочката

За подреждане на бани, бани и често дори кухни като подови настилки, плочки или гранит са избрани. Това е успешно решение, което има важен и критичен недостатък - такъв студен материал е студено докосване. За да се елиминира този проблем, под декоративната подова настилка е монтирана отоплителна система, която например може да бъде инфрачервен топъл под плочката. Неговата употреба е добра, защото инсталирането на такава система не изисква много познания в ремонта и довършителните работи и може да се извърши дори самостоятелно - с малко умения и опит.

Правила за инсталиране на инфрачервения топъл под

Термото покритие на инфрачервения филм се монтира стриктно в съответствие с технологията и определени правила, което гарантира неговата по-нататъшна безпроблемна работа и работа.

Първо се подготвя основата, тъй като филмовата отоплителна система и декоративната подова настилка могат да бъдат монтирани само на плоска и чиста повърхност с минимално отклонение от хоризонталата. Сексът с люлки подлежи на задължително изравняване.

В основата е инсталирана хидроизолационна система, която предпазва инфрачервените нагреватели, както и топлоизолацията. Като топлоизолационен материал може да се използва филм от полипропилен или лаванса с метализация. И го подредете така, че метализираната част да остане на върха.

След това грубият под е маркиран, подчертавайки местата, където ще стоят мебелите. Факт е, че филмът топъл под плочката не се вписва в зоните, над които се предполага, че трябва да постави обзавеждането. Като цяло фолиото обхваща около 40 повърхности на пода, ако се използва като допълнително отопление и до 70, ако се планира да бъде използвано като основен източник на топлина. В никакъв случай не е залегнало полагането на топъл под. Нарежете филма може да бъде строго на линията за чертиране, която разделя отделните нагревателни секции.



Още преди да започне инсталирането на електрическото подово отопление, е необходимо да се определи мястото, където ще бъде свързано към електрическата мрежа, както и мястото, където ще стои термостатът и температурният датчик. Смята се, че оптималното местоположение на температурния датчик е на 15 см от пода.

Само след като всички горепосочени работи са извършени, самият IR топъл под. Термичното фолио се нарязва по такъв начин, че максималната дължина на лентите да не надвишава 8 метра. Филмът се полага върху топлоизолационния материал, така че в горната му част има медна лента. Контактите на фолиото са насочени към термостата, скобите са монтирани и захванати. Профилите са изолирани, като се използва специалната изолация.

Крайни завършващи удари и проверка на сглобената конструкция

Инфрачервен филм на пода

IR слой филм

След като са разпръснати инфрачервените подове, е необходимо да се извърши инсталирането на термостата. Проводниците към терморегулатора се извършват чрез скрита инсталация - в штброба или кабелни канали. Монтирайте термичния датчик и всички места на жичната връзка са защитени с битумна лента.

Веднага след като се монтира инфрачервения под под плочката, трябва да се провери правилността на инсталацията. За тази цел свържете термостата и проверете равномерността на отоплението на системата на топъл под. Ако всичко работи както се очаква, но отоплението се извършва по еднакъв начин във всички части на системата, можем спокойно да се пристъпи към полагането на плочки или замазка - в зависимост от начина, по предвидения проект. Само не забравяйте, че филм етаж трябва да бъде покрита с армираща мрежа, която защитава структурата от евентуални щети от върха.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Филтриращ инфрачервен топлинен под удобство и комфорт в къщатаФилтриращ инфрачервен топлинен под удобство и комфорт в къщата
Монтаж на пода със собствени ръцеМонтаж на пода със собствени ръце
Инфрачервен топъл подИнфрачервен топъл под
Как да направите топъл под в банитеКак да направите топъл под в баните
Монтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръцеМонтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръце
Топъл под за баня е по-добър?Топъл под за баня е по-добър?
Полагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинатПолагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинат
Топъл под в банята, който да изберем?Топъл под в банята, който да изберем?
Инфрачервени подове за съвременни технологии в съвременен домИнфрачервени подове за съвременни технологии в съвременен дом
Как да направите топъл под на лоджията със собствените си ръцеКак да направите топъл под на лоджията със собствените си ръце
» » Инфрачервен топъл под инсталацията и използването на плочки
© 2021 BggeHat.com