Как се подреждат топлата подове? Изглед отвътре

В своята класическа форма, която стана много често в последно време, системата на топлата под е разнообразна и може да бъде подредена в зависимост от специфичните условия и изисквания на помещенията.

Като правило, подови устройства за отопление ще варират в зависимост от това какъв вид топло етаж - вода, електрическа или инфрачервена връзка, както и от характеристиките на помещенията, на покритието, което е планирано за оборудване на последния етаж на системите, както и редица други специфични детайли.

Термо воден под: принцип на работа

Най-популярни и функционални, печеливши в много отношения, е системата от топла вода. Като цяло, устройството на топъл воден под донякъде прилича на система от други видове, но има и значителни разлики. Самият под е конкретен слой, в който са вградени намотки от нагревателни тръби, пълни с вода. Бетонният слой е качествено изолиран от топлинни загуби - отстрани и надолу.

Схема на водния под

Отопление на водата

Такова подово отопление дава възможност за използване на топлинен поток от 40-150 W на квадратен метър, а температурата на охлаждащата течност обикновено не надвишава 50 градуса, което прави използването му особено удобно.

Съвременната система от подово отопляеми подове предизвиква наличието на няколко пластови основни конструкции. Необходим е долният слой, в ролята на който е парно или хидроизолационно покритие.

Над него, по периметъра на помещението, се полага амортизационна лента, а след това и топлоизолационен слой. Този слой покрива цялата площ на помещенията и прави възможно подовото отопление възможно най-ефективно.

Тръбата за отопление е поставен върху изолационната плоча и върху него - е предвидено носещият слой, който служи като бетон замазка или много по-рядко (на дървени подове) - Gols и нейни аналози. Завършва изграждането на чист под. Като правило, този камък или керамично покритие или ламиниран специален паркет.

Общата дебелина на цялата система е от 50 мм до 150 мм и се определя от изискванията за диаметъра и дебелината на изолацията на тръбата, както и - за покритие дебелина, и може да зависи от силата на подово отопление и топлоизолационни свойства припокриват, на материал облицовка и други фактори.

Електрически термични подове

Не по-малко популярни са и електрическите подове, които са кабелна отоплителна система с повишена надеждност, която може да се използва както като основна отоплителна система, така и като система за комфорт подово отопление. Традиционното подреждане на топъл електрически под е наличието на няколко нагревателни секции, които имат два слоя изолация, екранирани кабели (едножилни и двужилни) и надеждни взаимосвързани функционални съединители.

Електрическа отоплителна схема

Електрическа отоплителна схема



Структурно, нагревателните секции се състоят от дължини на нагревателния кабел (неговата специфична дължина) и така наречените студени краища, т.е. парчета от конвенционален проводник, които са свързани чрез съединител към нагревателен кабел. Профилите са изработени от едножилен и двужилен кабел, екран и товар за едноядрен, екран, товар и товар - за двужилен.

Кабелите трябва да бъдат екранирани и двуслойната им изолация е направена от нетопими и незапалими материали. Нагревателните секции могат да се различават по отношение на конструктивните особености и вследствие на това в начина, по който се полагат върху повърхността на пода.

Принципът на топъл под, на базата на използването на отоплителни секции и подложки

Малко различно е работата на топъл под, въз основа на използването на отоплителни секции, отоплителни рогозки. Тези две опции са много сходни в много отношения, по отношение на устройството и принципа на инсталиране, само хипер-фин подово отопление, която е разработена за помещения с вече оборудвана цименто-пясъчна замазка (или без възможност за нейното подреждане) и която включва ултратни отоплителни подложки. Те са електрически кабел с намален диаметър до около три милиметра, който е фиксиран на постоянна стъпка от порядъка на пет сантиметра върху опорната стъклена мрежа.

Отоплителните рогозки представляват цялостна конструкция и изключват процедурата по монтажа, като фиксират отоплителния кабел. Поради тази причина инсталирането им се счита за изключително просто. Мат може да се нарязва на фрагменти и да не нарушава целостта на отоплителния кабел. Това ви позволява да го разложите по-добре във всякаква форма на отопляема площ. Може дори да бъде поставен върху стара плочка.

Инфрачервен под

Представен е друг тип топъл под инфрачервен под. Представя се в изпълнение на филм или пръчка. Основната разлика на такава система от други типове е, че устройството на топъл инфрачервен под е основано на принципа на използване на инфрачервено лъчение, чиято дължина на вълната е от порядъка на 5-20 микрона. Средно вълновото излъчващо устройство е специална въглеродна паста.

Схема на свързване на инфрачервения под

Схема на свързване на инфрачервения под

При филмовите версии се запечатва в полиестерно фолио, дебелината на която е 0,4 мм, с напрежение 220 V AC, което се подава по протежение на проводник от сребро и мед. Такова устройство ви позволява да разчитате на по-ниски разходи за електроенергия

Върху филмовата версия се използва тънък, 0,3 мм дебел, силен полиестерен филм като основен елемент на подовото отопление. Вътре са запечатани успоредни ленти от въглеродно-сребърни полупроводници, които са свързани помежду си с гуми от мед и сребро. Лентите на такъв въглероден полупроводник се захранват с напрежение 220 волта AC, поради което се получава нагряване.

Тази структура на филмовия под дава редица предимства, включително - съвместимост с всякакъв тип настилка, дори и с килим.

Съставът на термовизионния филм осигурява наличието на въглероден полимер и сребърна мрежа, медна проводяща лента и двуслоен полиестерен филм.

Тунелът или въглеродният подвид съчетава предимствата на други видове инфрачервен топъл под, както и възможността за монтаж в замазка, в мокри помещения, под плочки. Нагряването се осъществява чрез инфрачервено лъчение, което се образува успоредно на въглеродните пръти, всяка от които е свързана чрез електрическа медна тел, обвита в защитна обвивка. Ядрото на електромагнитното излъчване практически не генерира, не се страхува от прегряване и заключване, поради което е налице за инсталация под CBT и мебелите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Класификация на отоплителните системи чрез функционалниКласификация на отоплителните системи чрез функционални
Система за отопление на колектораСистема за отопление на колектора
Изграждането на топла вода етаж 10 най-добрите схеми, характеристики и инсталационни правилаИзграждането на топла вода етаж 10 най-добрите схеми, характеристики и инсталационни правила
Някои полезни съвети за избор на топли електрически подовеНякои полезни съвети за избор на топли електрически подове
Имате ли нужда от пода и как да го изберете?Имате ли нужда от пода и как да го изберете?
Топъл под за баня е по-добър?Топъл под за баня е по-добър?
Устройството на топла подова настилкаУстройството на топла подова настилка
Топъл под паркетен плот какъв тип отоплителна система е подходяща за вас?Топъл под паркетен плот какъв тип отоплителна система е подходяща за вас?
Топъл под в дача със собствените си ръцеТопъл под в дача със собствените си ръце
Топъл под в банята, който да изберем?Топъл под в банята, който да изберем?
» » Как се подреждат топлата подове? Изглед отвътре
© 2021 BggeHat.com