Нюанси при инсталиране на топъл воден под

топла водаИма няколко опции за отопление на стаята. Единият от тях е подово отопляемият под. Непосредствено преди началото на монтажа е необходимо да се грижи за повърхността на подовата настилка. Първоначално се изисква да се почисти повърхността и да се постигне хоризонтална равномерност.

Този етап е особено важен и позволява да се постигне равномерно разпределение на топлината в помещението. Насипването на цялата дебелина трябва да е същото. Подреждането на топъл под, ще спести от разходите за отопление. За това се изисква да се постави топлоизолацията на системата въз основа на технологичните изисквания.

След изравняване на пода можете да започнете да подреждате изолационния слой. За това се полага хидроизолационен филм върху повърхността. Това ще ограничи достъпа на влагата от долните слоеве до тръбите. Между другото, тръби за подово отопление може да се намери тук https://tmbest.com.ua/g5924885-truby-dlya-teplogo. В следващата стъпка се изисква лепило върху лентата периметър затихване, което позволява да се компенсира за разширяване на дъската по време на нагряването. Благодарение на външния си вид и дизайнерските си характеристики, той е идентичен с обикновената лента за скуот. Струва си да се отбележи, че той е залепен съвсем просто. За покриване на замазката достатъчно лента 10-15 сантиметра.



Освен това се полага топлоизолационният материал. Дебелината му се определя от местоположението на помещението, където се подрежда системата от топъл под. При организиране на първия и по-високия етаж, на няколко сантиметра. Ако разговорът е около първия етаж, разположен над мазето, това отнема около четвърт метър. Заслужава да се отбележи, че всички от пазара на изолационни материали имат идентични характеристики на топлопроводимост, и като следствие, изборът зависи от предпочитанията на собственика в това отношение.

Към днешна дата пазарът може да закупи специализирани топлоизолационни плочи, предназначени за системи за подово отопление. Те имат специални изпъкналости, между които са положени топлинни тръби. Както беше казано по-рано, в такива табла параметрите на топлопроводимостта са идентични с минералната вата или пяната. В същото време, работата с такъв материал е по-удобна.

Използват се няколко основни варианта за инсталиране на тръби. С паралелна версия на подреждането се създава вид змия. Максималните температурни стойности се наблюдават в самото начало на тръбата. Вследствие на това първоначално е целесъобразно да се монтира тръбата до външните стени и прозорци. Можете да поставите тръбата в спирала.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтиране на топъл под плочкатаМонтиране на топъл под плочката
Воден под с ръцеВоден под с ръце
Стиропор за подово отоплениеСтиропор за подово отопление
Топла технология на подаТопла технология на пода
Имате ли нужда от пода и как да го изберете?Имате ли нужда от пода и как да го изберете?
Монтиране на филма-топъл под от собствените си ръцеМонтиране на филма-топъл под от собствените си ръце
Устройството на топла подова настилкаУстройството на топла подова настилка
Схема за топла връзка на подаСхема за топла връзка на пода
Ремонт на подово отоплениеРемонт на подово отопление
Направяме ли подовата настилка на балкона?Направяме ли подовата настилка на балкона?
» » Нюанси при инсталиране на топъл воден под
© 2021 BggeHat.com