Филм топъл под

Финият топъл под е нов тип отоплителна система, която се появи неотдавна, но вече е много популярна. Когато е поставена, замазката не е монтирана, затова е по-икономична от аналогов кабел. Монтирането на такъв под е просто и може да се инсталира самостоятелно.

Тя може лесно да бъде демонтирана или преустроена в друга стая.

Какво представлява топъл филм?

В продължение на много години медицината използва полезните свойства на инфрачервеното лъчение. Той засяга увредените тъкани, затопля ги и ги възстановява след наранявания и операции.

Учените са открили, че човешкото тяло произвежда инфрачервена радиация с честота от 6-20 мкм, подобно на филмовия под, генерирайки импулси в диапазона 7-20 мкм. Такива честоти спомагат за подобряване на кръвния ток, облекчаване на стреса и умората.

Този етаж генерира отрицателни йони в стаята, благотворителност, засягащи тялото.

Системата е представена под формата на тънък полимерен филм с вградени в нея въглеродни полимерни ленти, които функционират в обхвата на инфрачервените вълни.

Електрическото топло подово фолио има следните технически характеристики:

  • Напрежението на електрическата мрежа варира в обхвата 220-230V;
  • Силата на системата варира в зависимост от вида на филма: 150 W / m², 220 W / m² или 400 W / m²;
  • Повърхността на филма е с температура до + 45 ° при мощност от 150 W до + 60 °, ако мощността е 220 W, до + 80 ° при мощност 400 W;
  • Инфрачервена радиация на дълги разстояния - до 90,4, например подово горещо подово фолио;
  • Вълните имат дължина от 7-20 мкм;
  • Филмът се топи при температура + 265 °;
  • Отсъствие на електромагнитни полета.

Филм топъл под

Това отопление е подходящо там, където няма система за централно отопление, например в страната. Това отопление е удобно в извън сезона.

Също така тази система се използва в ролята на допълнително отопление.

Ако е необходимо временно да се затопли къщата, тогава филмът ще направи. Това ще служи като добро затопляне на пода на вашата крепост. Също така, филмът може да се постави за времето на пристигане в дача в студения сезон. Когато напускате, можете просто да хвърлите филма и да го вземете със себе си. Също така подовите топлословни подови настилки могат да се монтират извън сградите, като се използват като противообледенителни системи. Аналозите на филма, за разлика от кабелните системи, са по-демократични и могат да се подреждат с повечето от довършителните подови настилки.

Монтиране на система от подови покрития под ламинат със собствени ръце

  • топлоотразяващ материал;
  • за всяка отопляема стая се изисква термостат;
  • проводник с напречно сечение 1,5 / 4 мм²;
  • Клемни контакти;
  • тапи;
  • монтаж на шотландски;
  • за изолация на режещи ръбове и контакти от тел, е необходима самозалепваща лента от битум;
  • Инструмент за кримпване;
  • тестер;
  • полиетиленово фолио с дебелина 200 мкм.

Необходимо е да се определи областта на инсталиране на системата и нейната конфигурация в помещението.

Препоръчителен обем на инсталация:

  • ако отоплението е по желание, тогава 40 - 50 от площта на помещението;
  • ако филмът етаж е основното отопление, след това 60 - 80 квадратни метра. 

Съвет! Не зареждайте филма, където ще стоят мебелите.

TeplofolМожете да използвате филм с ширина 50 см, например топъл филм с топъл под, Teplofol nano или 1 м.

Поставете ивици по метода на нарязване на пода. За да се спести материал, се избира напречна или надлъжна лентова подредба. Филмът има различна дължина, например, топъл подовете на Caleo могат да имат дължина от 2,1 м, 4 м, 8 м или повече.

Топлоотразяващият материал се поставя върху плоска и чиста основа и се фиксира с лепилна лента върху метализираната повърхност.



Филмът се нарязва на ленти, дължината зависи от формата на стаята. Освен това лентите са фиксирани към топлинноотразяващия филм.

Всеки отрязан край и всички точки на свързване на електрически проводник са изолирани с лепяща лента. След това, с монтажна лента, окабеляването е залепено към рефлектора. След това термостатът е инсталиран. Тя може да бъде инсталирана постоянно, като например електрически контакт за погребан или външен кабел.

С помощта на тестер, сглобената система се проверява за съпротивление, което трябва да бъде кратно на обема на нагряващия материал. За да направите приблизително изчисление, трябва да разделите съпротивлението от 1 м² материал - 220Ohm, по обема на филма, инсталиран в тази стая в квадратни метри. Ако нормализирането на съпротивлението на филма е приблизително същото като измереното, инсталирането се извършва правилно, в противен случай трябва да се провери връзката.

След това можете да включите топло монтираната подова настилка на филма и да проверите нейната работоспособност. Ако всичко е наред, можете да го покриете с полиетиленов защитен филм, покриващ 10 см. Краищата на фолиото са фиксирани с лепяща лента.

Важно: при полагане на топъл филмов под под линолеум, ламинат, плочки или друга повърхност е необходимо да се спазват препоръките на производителите и строителните норми. Когато инсталирате този топъл под керамични плочки, трябва укрепване на мрежата върху защитен филм от полиетилен.

Системата трябва да се включи след изсушаване на замазката, лепилото за плочки или хоросан. В други случаи системата може да се използва незабавно. Също така се уверете, че медните шини не се припокриват.

Ако топлият под е монтиран под линолеум или килим, на защитното фолио се поставят плочи от дървесни влакна или OSB, за да се избегне ненужно механично натоварване на цялата система.

Кабелна връзка

препоръки:

  1. В ролята на съединителите е по-добре да се използват гъвкави сплетени медни проводници с напречно сечение най-малко 1,5 мм². Те трябва да се поставят извън ламелите или в кабелните корита.
  2. Превключването се извършва при спазване на правилата за монтаж на електрически инсталации.
  3. Когато инсталирате този етаж със собствените си ръце, трябва да защитите електрозахранването с прекъсвачи.
  4. Филмните ленти се свързват на базата на паралелна верига. Смесена или последователна схема се използва в необходимите случаи, за да се намали специфичната мощност на системата с един квадратен метър площ. 
  5. За да избегнете грешки при превключване, използвайте проводници с различни цветове за всеки полюс. 

Инструментът за кримпване прави дупка в центъра на медната шина. Между горния слой и медната шина е поставен надлъжен контакт. В този отвор се вкарва отвор и се закрепва с инструмент за огъване.

Моля, обърнете внимание! Понякога, когато инсталирате топъл подов слой и използвате универсални контакти, не са необходими допълнителни инструменти. Тези контакти са прикрепени към филма, като се използват конвенционални клещи. За да не се плъзне контактът, при затягане на отвора се използва ръчно натискане. По този начин се фиксират и проводниците и надземните контакти.

Филмът е изолиран на места за рязане и фуги със залепваща лента на базата на битум. Проводниците, идващи от лентите на тази система, са свързани с контактите за товара на регулатора на температурата. Когато се използват регулатори на височина, максималната сила на тока не трябва да надвишава 18А, а площта на инсталирания филм не трябва да надвишава 18m².

Монтиране на термостата

терморегулаторТермостатът е важен елемент на подово отопление, независимо от производителя, например домашен, например топлия подов филм на Tefloff или чуждестранна, например, корейска марка.

Има електронен и механичен контрол, с който температурният режим е програмиран за една седмица или температурата е зададена за определен период от време.

Самият термостат контролира загряването на топъл под. Същността на този термостат е следната: когато температурата се намали с 1-2 градуса, веригата на отоплителния кръг се затваря директно от регулатора или чрез магнитен контакт. Когато достигне зададената температура, веригата се счупи.

Тази система ще може да настрои стайната температура с точност до една степен.

Устройството е монтирано на разстояние 1 - 1,5 м от мястото на палубата за отопление. След това се монтира термодатчик между всеки слой на нагревателния слой и топлинно отразяващия материал. Използвайки монтажната лента, сензорът се фиксира към филма.

След това се избира режимът на работа на термостата: той може да бъде таймер или може да се основава на показанията на температурния датчик. Ако температурният датчик не е инсталиран при инсталиране на подови топлословни покрития, контролерът ще работи в режим таймер по подразбиране.

]]>

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете нагревател за топъл под плочкатаИзберете нагревател за топъл под плочката
Каква е електрическата подова настилка на разнообразие и техните характеристики?Каква е електрическата подова настилка на разнообразие и техните характеристики?
Какви са най-добрите оценки за топлинна подготовка на специалистиКакви са най-добрите оценки за топлинна подготовка на специалисти
Какво е филм топъл подови коментари на експерти и последователността на инсталациятаКакво е филм топъл подови коментари на експерти и последователността на инсталацията
Технически и оперативни предимства на инфрачервения топъл подТехнически и оперативни предимства на инфрачервения топъл под
Електрическо подово отопление с подробни системни характеристикиЕлектрическо подово отопление с подробни системни характеристики
Инфрачервен филм за инсталация и монтаж в подово отоплениеИнфрачервен филм за инсталация и монтаж в подово отопление
Обикновено отоплениеОбикновено отопление
Монтиране на филма-топъл под от собствените си ръцеМонтиране на филма-топъл под от собствените си ръце
Топъл под за баня е по-добър?Топъл под за баня е по-добър?
» » Филм топъл под
© 2021 BggeHat.com