Какви са най-добрите оценки за топлинна подготовка на специалисти

Което е по-добро от топъл под

Неконвенционални за Русия, но наскоро придобиване на голяма популярност форма на отопление са топли подове - прегледи на тях показват все по-голямо съчувствие за тях потребители. Днес съществуват два вида системи - подове с отопление и кабелни опции. Коя система е по-ефективна и какво да изберем за селска къща или апартамент? Можете да отговорите на тези въпроси само като сравнявате техническите характеристики и оперативните предимства на двата варианта.

Какъв е етажът, който да изберем?

Електрически подгряван под с ръце

Направете топъл под, RHE

И двете системи имат едни и същи предимства. Те позволяват отстраняване на обемисти отоплителни уреди, независимо регулиране на температурния режим в помещението и осигуряване на допълнителна звукоизолация на пода. Но най-важното предимство на всеки топъл етаж е липсата на конверторни потоци и дори загряване на пространството.

Както водната нагревателна система, така и електрическата версия на топлата под са широко използвани и се използват активно за подобряване на микроклимата на собствеността върху дома. Благодарение на използването на съвременни материали е възможно да се удължи експлоатационният срок на алтернативното отопление.

Следователно, въпросът за това, кой топлен под е по-добър и за коя система да се даде предимство, остава релевантна както винаги. За максимално правилен отговор, трябва да имате предвид предимствата и недостатъците на всеки вариант, както и условията за тяхното инсталиране. Определено с предпочитание, трябва да отговорите на много важни въпроси:

  1. Къде е монтирането на пода?
  2. Каква е състоянието на сексуалната база?

Ако става въпрос за апартамент в апартамент, не е възможно да се използва водна система. Факт е, че съгласно съществуващите норми е забранено да се постави страна на каквито и да било допълнителни нагревателни обекти и да се свърже топъл под с централизирана система за захранване с гореща вода. И за организирането на автономна магистрала ще е необходимо допълнително оборудване, газов котел, циркулационна помпа.

Освен това ще трябва да поставите и свържете отделен клон, който ще умножи разходите за плащане на сметки за комунални услуги. Такива инвестиции едва ли ще се изплатят - първоначалният транш е твърде голям. В този случай електрическият топъл етаж, например, ще бъде много по-предпочитан. Отоплителните рогозки са изработени според класическата технология.

Във фабриката производителят е изчислил идеалния стенд на кабела и към синтетичната мрежа е прикрепена самозалепваща се основа, което значително улеснява монтажа. С помощта на такава система е възможно бързо да се изолира малка част от площта на апартамента, за която е икономически нецелесъобразно да се инсталират сложни системи.

Обърнете внимание! Ако целта е да изолирате къща, особено когато проблемът е решен по време на строителната фаза, е по-изгодно да се използва водна система. В този случай има шанс да се възстановят първите скъпи инвестиции, поради факта, че подово отопляемият под ще се окаже високо енергийно ефективна система.

Сега е време да поговорим за техническите характеристики на всяка опция.

Електрически отопляем под

Всяка електрическа система, включително топлата подова на Nexans, функционира фундаментално по различен начин от традиционната опция за отопление. При метода на конвертора топлината се генерира от радиатора. Той загрява въздуха само близо до него. Той се изкачва, охлажда се и се спуска. Краката се държат през студа през цялото време, а главата е топла. Ето защо има неизбежно чувство на дискомфорт.

Топъл подгрява въздуха до + 24 градуса на разстояние два метра от пода. Краката са постоянно топло, така че подът е удобен. Това разпределение на топлия въздух спестява топлина вътре в сградата и създава най-благоприятните условия за човек от физиологична гледна точка.

Въздухът загрява топло лъчение, което е абсолютно безопасно за здравето. Освен това, топлината се осигурява практически без загуба. Досега обаче ефикасността на преноса на електроенергия в топлинна енергия е достатъчно ниска, а освен това функционирането на такава система води до увеличаване на разходите за плащане на сметки за комунални услуги, което е значителен недостатък. Има няколко типа електрическо подово отопление.

Тя може да бъде събрана от:

  1. Кабелът.
  2. Отоплителни рогозки.
  3. Инфрачервен филм.

Всеки вид има своите положителни и отрицателни страни. Знаейки ги, решаването на избора ще бъде достатъчно просто.

Кабелно подово отопление

Кабелен под

Комплект подово отопление

Подгряващият кабел е система, при която като отоплителен елемент се използва резистивен нагревателен кабел. Положителната страна на тази опция е ниската цена на консумативите и възможността за използване на кабела като система против заледяване. Това завършва с предимствата и недостатъците. Електрическият кабел трябва да бъде поставен в бетонна замазка.



Неговото изливане е дълъг и отнемащ време процес. Тя изисква строго съответствие с технологията на монтаж и сушене на бетон. Можете да поставите кабела само месец след запълването на пода. Замазката трябва да има определена дебелина - 5-7 см. И не всяка база може да издържи на такъв товар. Но това не е всичко.

Много е трудно за непознат човек да изчисли правилно терена на кабела. Твърде големият контур ще намали ефективността на отоплението и ще бъде твърде малък - за прегряване и повреда на подовата настилка. Не разрязвайте кабела, но свързвайте и двата му края вътре в линията. Следователно е трудно да се изчисли предварително колко дълго трябва да бъде нагревателният елемент.

Обърнете внимание! Всички тези трудности водят до факта, че този, който предпочита да постави топлата под самостоятелно, избира по-прост модел за неговото изпълнение - отоплителни рогозки.

Отоплителна мат

Това е дизайн на топъл под, състоящ се от полимерна мрежа и тънък двужилен отоплителен кабел. Той е фиксиран върху него вече във фабриката. Стъпката на местоположението е предварително определена от опитни технолози. Полагайте тази мат може да бъде над тънка подравняваща замазка директно в лепилото за керамични плочки, естествен камък или гранит.

Простотата на инсталиране е основното предимство на отоплителните рогозки. След като сте купили един комплект, лесно е да поставите подложките на необходимите места, като режете мрежата (но не и кабела!) И разгънете елемента в желаната посока. Недостатъците на тази опция също са малко. Матките не могат да бъдат поставени на пода, където има големи мебели без вентилационни джобове. Отсъствието им може да доведе до прегряване на подложките, така че те бързо се провалят.

Филмов под

Подово отопление под ламинат

Как да направите топъл под

Филмовият под е продукт на ново поколение и ултра-тънка система, която загрява стаята с помощта на дълги инфрачервени вълни. Тази опция е многослоен пай. Неговата основа е полимерен филм, върху който се депозират тънки графитни или въглеродни ленти. В края на всеки - меден терминал, покрит със сребърна паста.

По време на монтажа терминалите са просто компресирани с клещи и филмът е свързан към кабела, свързващ системата към термостата. На върха на графита или въглеродните ленти се намира друг полимерен защитен слой. Така монтираният филм е особено силен, гъвкав, устойчив на топлина и водоустойчив.

Можете да го поставите на всяка равна повърхност и под всякакви подови покрития, включително ламинат, паркет, балатум и килим. Предимствата на това разнообразие са очевидни:

  1. Лесен монтаж и монтаж.
  2. Няма нужда да вратовръзка.
  3. Икономика в действие.

Особено заслужава да се отбележат оперативните предимства на филма. При работа, тя не образува електромагнитно излъчване, както и разновидности на електрически топъл под. И всичко това, защото тя има напълно различен принцип на работа. Токът, преминаващ през въглеродните или графитните ленти, предизвиква образуването на дълги вълни в инфрачервения диапазон. Те, проникващи през покривната подова настилка, не загряват въздуха в помещението, а предметите, които са в него.

Последните също се превръщат в източници на топлина, като преотстъпват излишъка си от космоса. Този принцип на работа се разглежда от самата природа. Филмът се затопля точно като слънцето. В същото време инфрачервеното лъчение е абсолютно безвреден, което се доказва от множество научни изследвания. Освен това е дори полезно. Инфрачервените вълни предизвикват вътреклетъчна вибрация, която стимулира жизненоважни процеси в тялото.

Следователно топлината се възприема много комфортно от физиологична гледна точка. Освен това въздухът в стаята не се суши, което означава, че е по-лесно да се диша и подобрява благосъстоянието. Недостатъкът на инфрачервения филм е една - висока цена. Такъв електрически под не е скъп, особено ако са избрани въглеродни проби. Но те се препоръчват да купуват експерти, ако предпочитанието се дава на филма. Въглеродната версия е десет пъти по-силна и по-надеждна от графита.

Подгряване на подове

Отопляемо подово отопление

Воден топъл под

Във водната система тръбите се използват като нагревателен елемент, през който се подава топла вода от отоплителната система. Основната характеристика на тази опция е възможността да се използва системата не само през зимата, но и през лятото. В горещия сезон е възможно да се постави студена вода през главния, което значително ще понижи температурата на въздуха в помещението. През зимата топлата вода ще го загрее. Друга важна характеристика - този вид отопление може да работи от всяка отоплителна система.

То може да бъде термопомпа, газов котел и слънчев колектор. Използването на такова разнообразие в частния сектор е възможно да се създадат различни режими на отопление и индивидуален микроклимат, съответстващ на сезонните климатични условия. Класическата схема на водния под предполага инсталирането на тръби в циментово-пясъчна замазка. Само той е в състояние да издържа на тежки товари, които предизвикват тръбопровод, пълен с вода, и също така предотвратяват механичните му повреди.

Освен това, замазката трябва да се направи, тъй като тръбите имат малка повърхност и въздухът е отличен топлоизолатор. Ето защо тръбите, в контакт със замазката, го превръщат в една голяма нагревателна плоскост. Има и отрицателни аспекти на тази отоплителна система. Не можете да го инсталирате в жилищни сгради. Такива подове ще увеличат хидравличното налягане и ще предизвикат разкъсвания в слабите места на системата.

Поради това подово отопляемият под се използва изключително в нискоетажен жилищен сектор. Но има един сериозен проблем, който чака собствениците на жилища. Монтирането и свързването към системата за захранване с гореща вода непременно ще предизвика спад в нея. При сериозни грешки по време на връзката, отоплението просто няма да работи.

Обобщение по темата

Топъл подът е много ефективна система за отопление, но само ако нейният сорт е правилно избран и функционалността на стаята е взета под внимание. Например, отопляемият под в банята затопля малка площ, затова е препоръчително да използвате електрически системи тук. От трите варианта отоплителната мат е най-подходяща.

Много е трудно да поставите самия кабел, а инфрачервеният филм не може да се използва във влажна стая. За допълнително или основно отопление на селска къща, трябва да изберете подово отопляем под. Тя ще спести до 20 енергия и ще създаде индивидуален микроклимат по всяко време на годината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Система за отопление на колектораСистема за отопление на колектора
Някои полезни съвети за избор на топли електрически подовеНякои полезни съвети за избор на топли електрически подове
Видове топли подовеВидове топли подове
Имате ли нужда от пода и как да го изберете?Имате ли нужда от пода и как да го изберете?
Топъл под за баня е по-добър?Топъл под за баня е по-добър?
Инфрачервени подове за съвременни технологии в съвременен домИнфрачервени подове за съвременни технологии в съвременен дом
Как да изберем топъл под? Кой да избере?Как да изберем топъл под? Кой да избере?
Комфорт на вашия дом с топъл национален комфортКомфорт на вашия дом с топъл национален комфорт
Селска къща и опции за отоплениеСелска къща и опции за отопление
» » Какви са най-добрите оценки за топлинна подготовка на специалисти
© 2021 BggeHat.com