Какво е филм топъл подови коментари на експерти и последователността на инсталацията

Филм топъл под

Отоплителната система "топъл под" има дълга история. Дори в древния Рим се използваше за топла вани. И днес става все по-популярен. Доскоро производителите предлагаха две версии на този етаж - вода и електричество под формата на отоплителен кабел. И днес към тях се добави още един, базиран на инфрачервено лъчение. Изненадващо, тази технология, подобна на слънчевата радиация, много бързо се утвърди. Филтният топъл под е получил обратна връзка и е положителен както от професионалисти, така и от потребители.

Каква е тази система?

Какво е такава отоплителна система?

  • Първо, както подсказва името, това е филмово покритие, тънко и издръжливо.
  • На второ място, елементът на радиация е въглеродна паста, запечатана в полиестерен филм.
  • Трето, напрежението на електрически ток от 220 волта се подава през проводници, направени от медно-сребърна сплав. Добавете, че системата е свързана към мрежата чрез термостат. И всички връзки се обработват от сребърно спояване, което гарантира надеждност от изгаряне.

И как този вид отопление се различава от другите? Факт е, че инфрачервеното лъчение не може да загрява въздуха. Той загрява само предмети, към които се насочват лъчите. И вече от тях въздухът в стаята се нагрява. Същите лъчи засягат човешкото тяло, така че усеща постоянна топлина. Предимството на това отопление е, че няма значение на вида на покритието - лъчението минава през всички бариери.

В допълнение, топлопроводимостта на въглерода е много висока, така че консумацията на енергия в такава система е много по-ниска, отколкото например в кабелната версия.

Предимства на инфрачервените подове

Предимствата на такава система са доста:

  1. Монтирането на филмово отопление не изисква скрепителни елементи. Филмът се разгъва на пода и се извършват следващите етапи на ремонта.
  2. Инфрачервените подове не са свързани с обща система за затопляне на водата. Тук е необходима само точката на свързване към AC мрежата. Модулите са свързани паралелно, а ако някой не успее, останалите ще продължат да работят.
  3. Пръчките се слагат плътно един към друг. Това е гаранция за ефективно разпределение на топлината в помещението.
  4. Днес производителите предлагат инфрачервен отопляем под с два вида. Различия - при потреблението на електрически ток. Един тип работи на напрежение от 220 волта, а вторият - 150 волта. Във втория случай, комплектът включва трансформатор за стъпка надолу и самият изглед е много по-икономичен.
  5. За такъв тип секс се характеризира с ниска степен на загуба на топлина и висока икономия на енергия. Освен това подовите настилки не могат да бъдат инсталирани на цялата територия, а само при необходимост. Например, когато децата играят постоянно или под масата за хранене, така че краката им да са топло.
  6. Високата степен на надеждност на инфрачервеното отопление изисква дълъг период на работа. Ако е необходимо, системата може лесно да бъде демонтирана и транспортирана до друга стая, където отново да се извърши инсталирането й.
  7. Все повече инфрачервени модули се инсталират под пода на балкони и лоджии, тъй като е забранено да се отстраняват тръбите от централното отопление към тези свързани помещения.

Технически спецификации

Филмовите подове работят от мрежа от променлив ток с напрежение 220 и 150 волта. В същото време такава отоплителна система има различна мощност. Стандартни опции - 150, 220, 400 вата на квадратен метър отопляема площ.

Съответно температурата на нагряващата зона ще варира в зависимост от мощността - 45 ° С при 150W, 60 ° С при 220W и 80 ° С при 400W.

Има няколко индикатора, свързани с инфрачервените лъчи. Така например, дължината на радиация е от 7.0 до 20 микрометра, както и съдържанието на дългите вълни е 90. електромагнитното поле е, но е много слаб, което е голямо предимство.

И последната е температурата на топене на термопласта + 264С, т.е. тя ще работи почти завинаги.

Монтажна технология

Вече казахме, че този процес не е сложен, но все още е необходимо да знаем някои от нюансите. Особено когато става дума за самоинсталация.

Подготовка на

Инфрачервен филм топъл под

Подготовка за монтаж на пода

На първо място, сексуалната база се изследва за силата и равнопоставеността. Открийте дефекти и недостатъци, които трябва да бъдат разгледани. Ако поставите инфрачервения под на дървени подове, те ще трябва да бъдат подсилени. Не е тайна, че дъска етаж, работи в продължение на много години, за свиване на дъските на пода, както и между тях се образува празнини и цепнатини, от които ние трябва също така да се отървете от. В допълнение, шансовете са високи, че закрепването на дъските към отклоненията отслабва. И това трябва да бъде коригирано.

Как?

  • Проведете събаряне на подовете, ако пропуските между плочките са огромни.
  • Напълнете пукнатините с разтвор за замазка, смесен с PVA лепило, ако пропуските не са много големи.
  • Изчертайте дъските на дървените трупи с допълнителни дълги винтове за самобръсначка.
  • Ако е необходимо, се отървете от изгнилите и напукани дъски.
  • Извършете цикъл, който полира пода.
  • Повърхността на повърхността.

С бетонните подове всичко е много по-лесно. Важно е да втвърдите повърхността и да се отървете от голяма капка. За да направите това, можете да използвате обикновена цименто-пясъчна замазка или да напълните пода със саморазливни съединения.

Моля, обърнете внимание! Максималният размер на капката на самолета за топъл инфрачервен под може да бъде 3 милиметра. Те се компенсират от нагревател и хидроизолационен материал.



Сега отидете на подреждане на допълнителни материали. На първо място, ние извършваме хидроизолация. За целта обикновено се използват ролкови материали, които се припокриват с припокриващи се ленти от 10-15 сантиметра. Краищата на материала задължително се закрепват с конструктивна лента. Като хидроизолационен агент може да се използва полиетиленово фолио с дебелина 200 микрона.

След това се инсталира нагревателен материал. Ако повърхността на пода е килим или линолеум, дебелината на топлоизолационния слой може да бъде от 3 до 5 милиметра. Тук можете да използвате метализирана лаванска лента, която се намира метализирана нагоре. Ако топъл подът се побира под плочката, по-добре е да вземете корк с дебелина 2 мм като топлоизолатор.

монтиране

Подово отопление под ламиниран паркет

Монтиране на топъл под

Подготвителната работа е завършена и можете да продължите с инсталацията. Първо трябва да решите къде ще бъде поставен термостата. След това изгответе оформление на модулите на филмовия под. Не забравяйте, че при тежки мебели това устройство не може да бъде подредено.

На термичния филм има специални ограничителни линии, по които може да се нарязват на части. Регулирайте всяка секция, за да я напасвате и нарязвате с ножица. Завършените модули са поставени с медна жица надолу, а контактите към стената, на която е монтиран термостатът. Това трябва да се разбира веднага и да се извършва точно както ние описваме. Сега можете да свържете контактните проводници със специални скоби, които ще бъдат разположени отстрани на медни проводници. Всички връзки трябва да бъдат изолирани.

Остава само да се монтира температурен сензор под филмовия материал. И последното нещо е да се фиксира термостата. Сега можете да включите веригата и да проверите нейната работа. Забележете дали има искри, ако контактите не се затоплят. Ако всичко е нормално, повърхността на филма трябва да се затопли равномерно. Когато няма претенции към монтажа, остава да се покрие отоплителната система с полиетиленово фолио и да се започне завършването на пода.

Мерки за безопасност

Необходимо е да се запомнят няколко много важни критерия, които засягат безопасността на работата на такава отоплителна система:

  • Първо, фолиото трябва да се монтира на чист и сух субстрат.
  • На второ място, тя не може да бъде поставена под местата, където ще бъдат монтирани тежки стационарни мебели.
  • На трето място, ако инфрачервеният под стане основен тип отопление, той се поставя на 70 етажни зони. Ако той действа като допълнителна система, тогава 40 ще са достатъчни.
Свързване на кабелите

Монтажни проводници

Филмът трябва да се постави на разстояние от стените в диапазона от 10-40 сантиметра. Lap модулите са строго забранени. Термостатът е монтиран на стената 10-15 сантиметра над нивото на пода. За да се изчисли правилно консумацията на енергия, е необходимо да се вземе предвид върховото потребление на електроенергия при тежки студове. За изчислението експертите препоръчват използването на индекс, равен на 210 вата на квадратен метър от сексуалната повърхност.

Когато става въпрос за инсталация, трябва да се има предвид, че колкото по-дълго лентата на филма, толкова по-малко контакти. Но оптималната дължина на всеки модул е ​​8 метра. Задължително между лентите е пролука от 5 милиметра. Особено внимание към скобите - трябва да има стегнат контакт, така че кримпването се получава или чрез клещи, или чрез специален инструмент за нагъване.

Между другото, компанията за производство на топли инфрачервени подове Caleo препоръчва за своите продукти само собствените си скоби за предотвратяване на нарушаването на правилата за безопасна работа. Трябва да се отбележи, че топлите етажи на калео днес се считат за един от най-ефективните и безопасни на световния пазар.

Доставката включва специален изолатор на битум. Използва се за изолиране на местоположението на отворите на шината. Не се препоръчва използването на други видове изолационни материали.

И още няколко забележки:

  1. Термостатът е свързан към изхода като нормален електрически уред.
  2. Инсталацията при висока влажност и ниски температури не може да се извърши.
  3. Не огъвайте филма под ъгъл, надвишаващ 90 градуса.
  4. Не използвайте винтове, винтове и пирони за закрепване на термичния филм.
  5. Поставянето на IR подовата система около други нагреватели не е позволено.
  6. Оптималното потребление на ток от всяка секция не трябва да надвишава 10А.

довършителни

Системи за отопление на филми

Полагане на ламинат на пода

Ясно е, че окончателният финиш материал няма да бъде поставен директно върху топъл под. Следователно, последните трябва да бъдат покрити с нещо. Ако подът е поставен под ламинат, килим или линолеум, тогава шперплат или фибростъкло се поставя на върха. Минималната дебелина на листовете трябва да бъде най-малко 5 милиметра. За да не се повреди IR филма, е необходимо предварително да се определят местата, където ще бъде фиксиран плоският материал. Те винаги са посочени и няма инсталация на топъл под.

Ако подът е покрит с керамични плочки, върху отоплителната система трябва да бъде монтирана бронирана рамка. Тя трябва да бъде закрепена към основата на пода с дюбели между ивиците на термичния филм. Плочките могат да се монтират върху самата подсилваща рамка или върху замазката, която се излива върху нея.

Моля, имайте предвид, че всички проблеми при работата на системата "топъл подови настилки" като правило зависят от небрежно извършената инсталационна работа.

Заключение по темата

Инфрачервените подове все повече набира популярност. Това е разбираемо, защото заслугата на такава система - повече от достатъчно. И това не е само качеството и ефективността на работата, но и ниска цена и дългосрочна работа. Тази система е особено търсена от крайградските предприемачи. В крайна сметка в много села липсата на газ и слабото електрозахранване създават много проблеми, свързани с отоплението на къщата. Ето защо IC етажът е отлична алтернатива на други методи за отопление, свързани с проблемни горива. За него дори и нестандартното напрежение ще е достатъчно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете нагревател за топъл под плочкатаИзберете нагревател за топъл под плочката
Какъв е етапътКакъв е етапът
Видове топли подовеВидове топли подове
Инфрачервен филм за инсталация и монтаж в подово отоплениеИнфрачервен филм за инсталация и монтаж в подово отопление
Обикновено отоплениеОбикновено отопление
Монтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръцеМонтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръце
Филм топъл подФилм топъл под
Как да се гарантира електрическото подово отоплениеКак да се гарантира електрическото подово отопление
Как се подреждат топлата подове? Изглед отвътреКак се подреждат топлата подове? Изглед отвътре
Ние монтираме инфрачервения топъл под с нашите ръцеНие монтираме инфрачервения топъл под с нашите ръце
» » Какво е филм топъл подови коментари на експерти и последователността на инсталацията
© 2021 BggeHat.com