Затопляне на пода

Както казва старата истина: "Краката ви са замръзнали - гърлото ви е студено, гърлото ви е студено - краката ви не ходят". Благодарение на този факт става ясно, че трябва да поддържате краката си топло. Но не винаги дори вкъщи, тя работи. Тъй като гаранцията за добро здраве е топлата подове в къщата.

Кардиналното решение на този проблем ще бъде колкото е възможно повече да изолира пода. В днешно време има много начини да се постигне еднаква комфортна температура от самия етаж до тавана във всяка стая. От учебния курс по физика всеки знае, че топъл въздух има свойството да се качва. В природата такова явление може да се намери под формата на: търговски ветрове, урагани, торнадо.

Разбира се, апартаментът не е толкова глобално. Но дори и при затворени прозорци и при намалена температура на пода с регулярно нагряване, ние сме гарантирани. Особено ефектите на студено и студено дъно, най-уязвимите деца. И ако децата са малки и не ходят на пода, това е много вредно за младото им тяло.

В баните, подреждането на топли подове дава възможност за равномерно отопление в цялата площ на помещението и оптималната температура на долната част на пода. Разбира се, няма покани за чернови. Разбира се, ще бъдете доволни от факта, че с правилно направена подова изолация, необходима за отопление в една и съща стая, количеството енергия е значително намалено.

И така, възниква естественият въпрос: как е по-добре да изолираме пода? Как да стане топло? Ще се опитаме да отговорим на тези въпроси.

Етаж с парно отопление

подово отопление с водаНа практика основната разлика в подреждането на топлата подове е в начина на подаване на топлина до желаното място за отопление. Топлоносителите могат да бъдат или топла вода, или електрически ток. Така че топлата подово отопление с вода. Всъщност "горещата вода" не е съвсем справедлива дума. В повечето случаи температурата на водата в носача не надвишава 50 ° С. Както показва практиката, това е повече от достатъчно, за да поддържате комфортна температура в помещение с редовна топлоизолация на тавани и стени по време на студове. Интересен факт е, че отоплителните батерии при същите метеорологични условия и изолацията на цялата стая, охлаждащата течност изисква температура от 90 ° C и по-висока.

Често системите за топъл подове задължително имат автоматична система за управление на топлината. Тази функция е много важна, тъй като позволява да се поддържа определена от потребителя стайна температура, което от своя страна спестява консумирана енергия. При по-стари сгради обикновено стари нагревателни елементи под формата на конвенционални батерии са инсталирани на външните стени. Изглежда, че строителите предварително са се погрижили за изпускането на топлина, която преминава през тънките части на стените към улицата.

За да не се повтарят грешките от скръбта на строителите, под отоплителните елементи се извършва допълнителна изолация на пода. Сега на пазара можете да намерите много висококачествени съвременни изолационни материали.

По отношение на електрическите отоплителни системи на пода е възможно да се кажат или да се кажат някои неща. Първо, такива системи са по-лесни за инсталиране. На второ място, контролните системи, т.е. автоматизацията, също са по-лесни за разбиране и работа. Също така е от съществено значение, с използването на филмови елементи, дебелината на пода да не се увеличава на практика, е важно в помещенията с ниски тавани. Всичко има своите недостатъци, в този случай минус е цената за отопление на ток, защото изгарянето с вода отива на собствениците много по-евтино.

В допълнение към тези видове подови топлоизолации има и пасивни нагреватели

пасивни подови нагревателиАко направите подреждането на пода, първо трябва да осигурите добра хидроизолация, тъй като прекомерната влага ускорява процеса на унищожаване на почти всички свои елементи. Включително, като същевременно намалява и унищожава самия нагревател. От това става ясно, че на дъното е задължително положен първи хидроизолационен слой. И след това започва да се полага слой от изолация. В повечето случаи топлоизолаторите са и шумоизолиращи елементи. Ако имате нужда от значително увеличаване на шумоизолационните свойства на стените и пода, към слоя топлоизолация се добавят шумопоглъщащи материали.

След като се положи слой топлоизолация, суха или циментова замазка, дървени трупи или повдигнат под, самото подово покритие е вече зад тях. Топлоизолацията се обръща особено внимание, когато подът е изолиран на земята или в апартамент, разположен над неотопляем обект.

Какъв трябва да бъде материалът за изолация на пода в апартамента?



Строителите препоръчват използването на материали с по-висок коефициент на топлопроводимост, но в същото време, те трябва да са незапалими, с ниско тегло, не се деформира, когато са изложени на различни температури показани в жизнения цикъл. Също отопление материал трябва да се инсталира лесно, да е екологично чист, защото това ще се отрази на здравето си, да не се поддаде на напрежението върху товара и ефекта на влага, за предотвратяване на мухъл и различни видове гъбички, добре себе си да има висока степен на шумоизолация.

Както е ясно и всичко казано по-горе, затоплянето на пода не е лесна задача и трябва да помислите за всички малки неща, затова даде списък на недостатъците, които имат различни видове изолация.

Недостатъци на подовата изолация

липсва изолация на подаНедостатъкът на експандираната глина е, че тя не образува непрекъснато покритие и защото се състои от студени мостове. От това може да се заключи, че за подгряване на пода е необходимо дебел слой от експандирана глина. Топлоизолацията с дървени стърготини също има много минуси. Първо, този лесно запалим материал е също отлично място за безгрижен живот на гризачи и насекоми, и второ, е склонен към образуването на гъби, плесени и гниене.

Почти същият проблем с пяната. Също така е силно запалим, токсичен при излагане на температури над 40 ° С. Както и в случая на дървени стърготини, чудесно място за обитаване на гризачи. Материал на сутура, на повърхността е мястото, където произхождат мухъл и гъбички.

Пеноизолът е доста крехък и много неефективен материал, съдържащ амоняк и формалдехид. Също така в състава му са: дибутилфталат, трикрезилфосфат и пластификатори с естери.

Подовата плоча и памучната вата имат същите проблеми, а именно: компресират се, формират буци, а при интензивна употреба са много крехки, дори до точката на превръщане в боклук. Кондензацията се случва и в материала, а следователно и във времето.

Фибростъкло има същите недостатъци като минералната вата, но също допринася за проявата на алергични състояния.

Разширеният перлит има недостатък в голямото си тегло.

Полиуретановата пяна е много токсична по време на изгаряне. С високата си цена тя има много ниска способност да провежда топлина. Ето списък на основните недостатъци на най-популярните нагреватели. След това ще говорим за технологиите за полагане на полистирол бетон.

Полагане на бетон от полистирол

Полагане на бетон от полистиролЗатоплянето с полистирол бетон е еднакво ефективно за бетонния под в апартамента, както и изолацията на пода на земята или някаква здрава основа. Самият процес е както следва, полистиреновият бетон се подрежда като насипна замазка, докато специфичното му тегло е пет пъти по-малко от това на бетона. Ако се очакват големи натоварвания на пода, трябва да се добави слой полистирол бетон с дву-сантимерен слой цимент. Полистиреновият бетон трябва да бъде изолиран с полиетиленово фолио от стените.

Така че стигнахме до края на нашата статия, надявам се, че сте намерили полезна информация за изолацията, подходяща за подгряване на бетонния под на апартамента, затопляне на партера по време на изоставането.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топло остъкляване на балкони и затопляне на лоджииТопло остъкляване на балкони и затопляне на лоджии
Как да направите топъл под на вашия домКак да направите топъл под на вашия дом
Затопляне на тавана с възможни опции за дървени стърготиниЗатопляне на тавана с възможни опции за дървени стърготини
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Как да направите топъл под в стаята със собствените си ръцеКак да направите топъл под в стаята със собствените си ръце
Как да поставите топъл под паркет на ръцетеКак да поставите топъл под паркет на ръцете
Етапи на балкони остъкляване със собствените си ръцеЕтапи на балкони остъкляване със собствените си ръце
Топъл под в банятаТопъл под в банята
Характеристики на монтаж на топъл под плочкиХарактеристики на монтаж на топъл под плочки
Водоотопляем подов валтекВодоотопляем подов валтек
» » Затопляне на пода
© 2021 BggeHat.com