T етаж на балкона със собствените си ръце

Много от тях се опитват да увеличат площта на апартаментите поради изолацията на балкона. Така че наистина можете да разширите жизненото пространство, като добавите няколко допълнителни метра от малък топъл и уютен ъгъл. Често на балкона е оборудван с кабинет, кът за спорт.

Затопляне на стените на балкона, си струва да се разгледа изолацията на пода. В края на краищата, топлите подове на балкона правят стаята по-уютна и комфортна. Можете да оборудвате топлите на балкона със собствените си ръце, можете да поканите и майсторите, докато втората опция е по-проста, а първата е по-икономична. (Виж също: Как да направите електрически подгряван под с вашите ръце)

топло на балкона със собствените си ръце


Видове системи за подгряване на подове


Балконът използва няколко типа електрическо подово отопление:



  1. Кабелната система също се използва като допълнително подово отопление и като основно отопление. Има едноядрени отоплителни секции и двуядрени. За инсталирането на кабелна система обикновено се използва цименто-пясъчна замазка, слой от хидро-пароизолация и нагревател е задължително положен. Замазкият разтвор трябва да е с дебелина 4-5 см, не трябва да има въздушни пролуки. Нагревателният кабел е монтиран на дълбочина 3 см от горното ниво. Най-доброто покритие за този нагревателен под е керемидите или керамичните плочки. Плочките са по-подходящи благодарение на висока топлопроводимост. Такава система изсъхва дълго (почти 1 месец), може да бъде свързана само след цялостно сушене, но качеството и продължителният период на използване ще задоволят собствениците.

  2. Отоплителните рогозки се намират на балкона подобно на първия вариант, но се различават по този начин с лесната инсталация. Мат за подгряване на пода в лепилния състав за полагане на плочки. Субстратът под подложки може да служи като бетонен слой и изравняваща замазка. Системата може да бъде пусната в експлоатация веднага след като лепилото се втвърди. Тази система се използва само за допълнително отопление на балкона.

  3. Филмовите инфрачервени подове са изключително тънки, лесни за рязане. Тяхната основа е топлинните лъчи, излъчващи термичния компонент на слънчевия спектър. Подгрява подът, който се подава във въздушното пространство с вторична топлина. Инсталирайте ги сравнително просто, като инсталацията ще се справи дори с неопитен човек, след като изучи инструкциите. Непосредствено след инсталирането такава система може да бъде включена. Само такава система не може да се справи с пълния процес на отопление на помещенията, като тези подове могат да служат само като допълнително отопление.
  4. (Виж също: Температурата на топъл под)

Изборът на типа топла под в зависимост от това кой ще инсталира


Ако е взето решение да се извърши инсталирането на топъл подът сам по себе си и опитът в такъв малък случай, по-добре е да изберете филмов инфрачервен под или електрически постелки. Тези видове не изискват специални умения и умения по време на инсталацията, достатъчно е да следвате всички инструкции. Тези видове подове се монтират не само лесно, но и бързо, докато след няколко часа можете да включите отоплителния механизъм.

Експертите се съветват. Ако искате да инсталирате топъл под на балкона със собствените си ръце, важно е да запомните какво е полезно в процеса на инсталиране и свързване. Необходимо е да се подготвят следните работни инструменти и материали, които са необходими:



  • парно бариерен филм;

  • метализирана скоч лента;

  • глутинов разтвор;

  • инструменти за изравняване на слоя хоросан (ниво, мистрия и др .;

  • изолация;

  • бормашина;

  • барове;

  • отвертка;

  • електрически триони.


Кабел тип подове, за да се оборудват на балкона малко по-трудно, за това инсталатор се нуждае от опит, определени умения. Включете кабел топъл подове на балкона може да бъде само след един месец, защото тя изисква добро сушене. (Виж също: Подгряваме пода върху лоджията.)

топли подове на балкона

Подаръкът за топла вода на балкона също ще работи с пълна сила след дълго сушене, обикновено след няколко дни. Този тип подово отопление трябва да се инсталира от лице, което разбира общото отопление на къщата, в необходимите материали, които имат определени умения за свързване на тръби.


Изборът на типа на топъл под, в зависимост от допустимата дебелина на бетонната вратовръзка


Изборът на типа топъл етаж зависи от възможната дебелина на бетонната замазка. Кабелни подове изискват минимална дебелина 4-5 см. Ако замазката е планирано в дебелината, най-добре е да изберете система на електрически постелки или подходящ вид, като например инфрачервена етаж (на балкона не винаги е възможно да се повиши на пода до желаната височина). Струва си да се отбележи, че когато инсталирате електрическото подово покритие ще се издигне само на 1 см, а инфрачервеният под на балкона обикновено се инсталира директно под покритието.



Препоръчвайте специалисти. Материалите на покритието на подовата настилка се различават по отношение на топлопроводимостта. В резултат на това за различните типове покрития съществуват преференциални видове топли подове: (Виж също: Монтиране на тънък топъл под с вашите ръце)



  1. Подът на кабелите трябва да бъде избран, ако се планира покриване на пода с бетон, гранит, камък или плочки.

  2. Електрически подове се препоръчват в случай, че подът е покрит с плочки, линолеум, ламинат, килим или гранит.

  3. Инфрачервеният под на балкона е по-подходящ за ламиниран паркет, килим или линолеум. Но всички други възможности са възможни.
  4. (Виж също: Карта на сайта)

Инфрачервен под на балкона



Това е важно. Под дървения капак могат да се монтират топли подове, но ефекта с топлопроводимост ще бъде малко подценен.



Избор на типа подово отопление в зависимост от стаята


Преди да вземете решение за този или този топъл под, трябва да имате предвид всички нюанси. Включително вида на балконската стая. За незапалителен балкон е необходима система с минимална мощност от 140-150 W / m2. Ако балконът вече има източници на топлина (батерии, общо отопление и т.н.), тогава минималната стойност може да падне до 110 W / m2.

Също така е важно да се обмисли оформлението на вътрешния балкон. Подът на кабелите е приемлив само в свободна стая, т.е. не трябва да има тежки мебели на балкона, тъй като това може да предаде кабелната система и да я повреди. Ако на балкона е планирано тежък диван или шкаф, а след това под теглото им не страда филмови етажа, тъй като тя може лесно да се нарязва на парчета, за да се поберат в състава на балкона.


Монтиране на топъл под на балкона


Важно е да знаете, че за да постигнете приятни резултати, е необходимо да изолирате не само пода на балкона, но и стените и тавана. За тази цел на повърхността се монтират нагреватели от екструдиран полистирол. След това се полага друг вид изолация - фолио-пенополиетилен. Всички шевове трябва да бъдат залепени с метализирана лента.

Подът на балкона може да бъде направен, като изберете най-подходящия начин:



  1. Машини за замазка. Точно облицовани със специална смес от нагреватели и изравнени. По правило дебелината трябва да бъде най-малко 4 см. След изсъхване на подовата настилка се поставят топли подови системи и покритие върху основата: плочки, камък и др.

  2. Също така дървеният лаг се използва като основа, той се полага върху изолационния слой, фиксира се с пяна, дюбели с винтове. Закъснението е покрито или с подови настилки от плоскости, OSB или шперплат. Освен това са монтирани топъл под и покритие.



Това е важно. Свързването на парче бариера филм не трябва да бъде в ъглите на балкона. За да се избегне студено време, е важно да се създаде "термос" празен слой на балкона. Топлината трябва да се запази, иначе в мразовити дни системата на топлата под не може да се справи с тази задача. Подът може да замръзне, появата на капчици вода на пода може да се появи по веригата на замръзване.



Важни точки при инсталиране на топъл под


Моля, имайте предвид следното:



  1. При инсталиране на електрически подгряван под, съществува опасност от механично увреждане на системата по време на падания и удари. Ето защо, когато работите, трябва да бъдете изключително внимателни.

  2. Всяка система трябва да има подробни инструкции за инсталиране. Много е важно да разгледате подробно приложените инструкции, преди да изберете топъл под. Инсталирането на кабелното отопление е най-добре възложено на професионалисти.

  3. Особено внимателно трябва да бъде, ако къщата е стара, където електрическата инсталация е алуминий. За пожарна безопасност на подово отопление, по-добре е да поставите кабелите отделно, като използвате меден кабел с диаметър 2-3 mm.

  4. Не забравяйте за избора на терморегулатор за пода. Ако искате да поддържате стабилна температура, можете да изберете терморегулатор с ръчен механизъм. Има и програмируеми термостати, които ви позволяват да намалявате или повишавате температурата в помещението по желание. С тяхна помощ можете да регулирате температурния режим по време на деня. Това оборудване ще помогне на всички членове на семейството да се радват, ако някой в ​​къщата харесва прохлада, а другият иска повече топлина. В зависимост от това кой е в стаята, можете да промените температурата в стаята. Ако в стаята няма никой, можете да настроите минималната температура, което ще спести електроенергия.


Така че топлата вода на балкона във всеки случай ще бъде правилното решение. Ако пода на балкона е изолиран правилно, то тази допълнителна стая ще стане много удобна, уютна. Това решение помага да се намалят топлинните загуби на юргана до 25 години. За да не съжалявате за грешната инсталация на системата, е по-добре да се консултирате с професионалистите по тези въпроси.

топла вода на балкона

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите пода на балкона топли подробни инструкцииКак да направите пода на балкона топли подробни инструкции
Направяме ли подовата настилка на балкона?Направяме ли подовата настилка на балкона?
Отопление на балконаОтопление на балкона
Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръцеСъвети за ремонт на балкона със собствените си ръце
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
» » T етаж на балкона със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com