Как да направите пода на балкона топли подробни инструкции

направете пода на балкона

Присъединяването към лоджия или балкон към жилищните квадратни метра е мечтата на много собственици на малки апартаменти. Борбата за допълнително пространство предизвиква интерес към ремонтните технологии, които позволяват това намерение да бъде реализирано. Всъщност не е толкова трудно да се превърнат такива желания в реалност. Необходимо е да се изпълнят няколко условия. Първата стъпка е да решите как да направите пода на балкона, как да инсталирате ефективно остъкляване и да предотвратите загубата на скъпоценна топлина.

Решаването на посочените проблеми може да е различно. В тази статия ще говорим как да направите топъл под на балкона. Този въпрос трябва да бъде разгледан внимателно, защото подовата плоча на балкона е много по-тънка от таваните, които са вътре в жилищните сгради. В допълнение, тя е поставена на улицата, така че обикновената изолация не може да създаде удобен микроклимат през студения сезон.

Експертите съветват да се инсталира топъл под, съчетаващ само две технологии - да се направи дървен под, изолиращ се отвътре, а след това да се постави върху него система от електрически топъл под. Само по този начин ще бъде възможно балконът да бъде прикрепен към хола без загуба на параметрите на комфорта. Как да осъществите поставената задача ще илюстрира видеоклипа, публикуван на нашия уебсайт, и подробна описателна инструкция, която е приложена към него.

Изработваме дървен под

Технологията за производство на подови настилки не се отличава със специална сложност. Тези, които не знаят как да направят дървен под на балкона, могат да приемат следния алгоритъм за действие. За работа ще ви трябва:

  1. Хидроизолационен филм.
  2. Изолация.
  3. Шперплат.
  4. Брус.
  5. Цокъла.
  6. Етаж.

Първо, подовата повърхност трябва да бъде почистена от строителни остатъци и прах. След това го покрийте с хидроизолационен филм. Тъй като може да се използва дебел полиетиленов ролков материал или penofol, който се полага на пода с фолио нагоре.

По-нататък от дървена бара, дърветата се нарязват и полагат по цялата дължина на терасата на стъпки от 50 см. Преди да започнат допълнителна работа, те трябва да бъдат обезопасени. Най-лесният начин да инсталирате дървесни трупи върху дебел гипсов разтвор. Той се оформя от купчини по цялата дължина на дървения лъч. Препоръчително е на този етап да се постави хидрогеоложко ниво над отклоненията и с помощта на него да се елиминират съществуващите височини. Веднага след изсушаване на гипсовия разтвор, можете да продължите към следващата стъпка - изолацията на пода.

Направете топла подове на балкона може да бъде различен. Между изоставанията се полагат изолации. Това може да бъде минерална вата, подложки от фибростъкло и твърда екструдирана полистиролова пяна и свободно разширена глина. Ролковият или керемиден материал се намира в пространството между двата изоставания. В този случай дебелината на изолацията трябва да бъде 2/3 от височината на изоставането. И една част ще действа като въздушна пропаст.

Нагоре, многослойният "пай" е затворен с мембрана за бариери срещу парите. Тя стреля до закъснение с помощта на мебелен телбод. Само след това е възможно да започнете сглобяването на грубия под. Върху дървените трупи се полагат листове от шперплат, устойчив на влага, или се изработва дървена дъска, а материалът се фиксира с винтове за самозатягане.



Като подови настилки може да се използва всичко, всичко - килим, линолеум, ламинат. Но за да се осигури допълнителна топлина през зимния сезон, експертите препоръчват инсталирането на електрически топъл под. Как да го направим, като дървена основа, ще кажем по-подробно.

Подово отопление на дървена основа

Използвайте електрическо подово отопление за балкона, което е много изгодно. Не можете да поставите обикновена батерия там, а електрическият радиатор няма да позволи да затоплите равномерно тази малка стая. Следователно разходите за заплащане на електроенергия няма да бъдат оправдани. Но електрическата система на топлата под ще позволи да се реши проблемът колкото е възможно по-ефективно.

Не е лесно да инсталирате системата сами - за това имате нужда от определени познания, свързани с електротехниците. Но след като проучи схемата на инсталиране, всеки ще може да се справи с тази задача. По-горе е описано ръководство, описващо как да се правят дървени подове. Сега ще разгледаме подробно как да интегрираме в тази схема устройството на електрическата отоплителна система:

  1. След като нагревателят е бил поставен между закъсненията, той не е покрит с мембрана за пароизолация отгоре, а с алуминиево фолио, дебелината на която е 50 микрона. Материалът на ролката се припокрива, а ставите се фиксират с лента от фолио.
  2. Следва метална мрежа с размер на клетката най-малко 5х5 mm. Подсилената основа е прикрепена към закъсненията.
  3. Нагревателният кабел се поставя директно върху мрежата с определена стъпка и се фиксира със скоби. Имайте предвид, че само един клон на отоплителния кабел може да премине през почивката на изоставането. Телът е фиксиран по такъв начин, че да не влиза в контакт нито с топлоизолационния слой, нито с дървените конструкции.
  4. За да свържете кабела, трябва да инсталирате температурен сензор и температурен контролер. За да се направи това, в стената се прави вертикална обвивка и депресия, в която тогава терморегулаторът ще се издигне. На този етап системата трябва да бъде свързана и тествана. Ако всичко е наред, можете да поставите подови покрития отгоре.

Обърнете внимание! Когато свързвате системата, не забравяйте, че металната мрежа трябва да бъде свързана към нула.

Кабелна отопление на балкона

Устройството на топъл под

Трудно е да инсталирате сами кабела за отопление. И всичко, защото трябва да се изчисли правилно стъпката на полагане на кабела, да го свържете правилно с електричество, да заземявате, да вършите цялата работа според съществуващите норми и изисквания. Но е доста трудно да се извърши качествено цялото количество дейности на мирянин.

Ето защо, тези, които не знаят как да поставят пода на балкона със собствените си ръце, можете да дадете един съвет - използвайте предварително направени електрически килими или инфрачервени филми. Матките са добри, ако се използват керамични плочки като подови настилки. И инфрачервените филми се използват навсякъде, където се поставя ламинат, килим или линолеум.

Обобщение по темата

За тези, които живеят в жилищни сгради, балконът е продължение на жилищните помещения. За да се създаде удобен микроклимат в това трудно пространство, най-често се използва електрическата система на топъл под. Положен върху дървена основа, кабели, това е гарантирано да се осигури очаквания резултат, и генерира доста комфортна обстановка, която ви позволява напълно да се възползват от приложената балкона или лоджия.

Полагане на топъл под, е работа за професионалисти. Но подробните видеоклипове и описанията на този процес ни позволяват да изучим подробно алгоритъма на действията и да се опитаме да осъществим независимо всички етапи на трудна ремонтна технология. Строго се забранява въвеждането на централно отопление на балкони от съществуващите закони. Ето защо посоченият проблем се решава само по начина, описан по-горе.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Направяме ли подовата настилка на балкона?Направяме ли подовата настилка на балкона?
Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?
Отопление на балконаОтопление на балкона
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
» » Как да направите пода на балкона топли подробни инструкции
© 2021 BggeHat.com