Топъл ъгъл на дървената къща Как да направим ъглите на къщата да не замръзне

Топъл ъгъл на дървената къща - как да се уверите, че ъглите на къщата не замръзватКъщи от естествен дървен материал

Те бяха смятани за голям актив, те демонстрираха важността и последователността на своите собственици. Миленията премина, а дървените къщи са по-популярни от всякога. Мечтата за своето имение от естествено дърво веднъж идва на ум на всеки човек.

Някой отказва тази идея, докато други дори не обмислят алтернативни варианти. По този начин, въпреки наличието на съвременни строителни материали, по-евтини и много по-удобни за монтаж, дървото остава един от най-търсените материали за изграждането на частна къща.

Изграждането на дървена къща е свързано с някои особености, които всеки трябва да знае кой е взел решението да построи дървена къща. На първо място, говорим за т.нар. Топъл ъгъл на дървената къща, която осигурява на къщата херметичност и липсата на фуги между гредата. За какви са характеристиките на изграждането на къща по тази технология - тази статия.

Характеристики на технологията "топъл ъгъл"

Основната тайна за изграждането на топла и красива дървена къща е подреждането на топъл ъгъл. Топъл ъгъл е специален метод за свързване на лъча, предназначен за създаване на топли стени и ъгли, които идеално се вписват заедно, предотвратявайки топлинните загуби в къщата.

Технология на този метод е метод за ъглови съединения, когато в прът е изработен по специална технология пропил: вътре в цилиндъра, която ще се присъедини, каналът е избран, и в чифтосването стеблото - шпилка разреза. Благодарение на този съединител се получава запечатан ъгъл, без празнини.

Обикновено лентата се допълва нагревател за приключения, което води до съвършенство на ставите до съвършенство. Благодарение на това къщата е с много силна структура, устойчива на всякакви ветрове и студове.

Топъл ъгъл на дървената къща - как да не замръзне ъглите на къщата 2



Има няколко начина за рязане на ъглите:

- В лапата. Връзката на лъча с тази технология се осъществява по такъв начин, че трупите да са на същото ниво с ъглите, които не са изпъкнали за тях. Такава структура е изложена на атмосферни условия.

"Край". Връзката се извършва по такъв начин, когато краищата на шината надхвърлят границите на края. Чрез този метод, всички трупи в близък контакт един с друг, като по този начин се елиминира образуването на пукнатини, нестабилност у дома и губят топлина по време на тежка слана. Тази технология обаче изисква строителите на опит и много повече време от изграждането на къща в "лапа" система.

"Топъл ъгъл". Този метод за свързване на ъглите е най-търсеният, защото благодарение на него е възможно значително да се намали вентилацията на стените и дървените трупи са много близко един до друг.

Топъл ъгъл на дървената къща - как да не замръзне ъглите на къщата 3

Предимства на рязане на топъл ъгъл

Предимствата на този метод на сглобяване са толкова значими, че те трябва да бъдат обсъждани отделно.

  1. Стените са толкова здрави и гъсти, че няма абсолютно никаква нужда от допълнително усилване на ставите.
  2. При липса на изтичане на влага, мухъл няма да се образува в къщата, гниене и гъбички, ъглите ще останат топли дори и в най-лошите студове.
  3. Сградата, фиксирана по този начин, е толкова силна, че абсолютно не се страхува от земни движения, земетресения и други силови въздействия. Това показва висока надеждност и дълготрайност на конструкцията.
  4. Къщата изглежда чудесно външно и отвътре.
  5. Изграждането на топъл ъгъл на дървената къща се извършва без ключалки, което значително намалява строителните разходи и позволява да се опрости конструкцията колкото е възможно повече.
  6. Изграждане на къща се получава достатъчно бързо поради факта, че жлебовете на бара се подготвят предварително, на дъскорезницата.

Топъл ъгъл на дървената къща - как да не замръзне ъглите на къщата 4

Нюанси в прилагането на технология "топъл ъгъл"

  • При изграждането на къща с "топла" ъглова технология, използването на ноктите е неприемливо, това е грубо нарушение на технологиите.
  • Когато правите гребен, не трябва да го правите особено голям, една трета от дървото ще е достатъчно. В противен случай съществува висок риск да се прекъсне шпагата, ако дървеният материал се манипулира случайно.
  • В някои случаи в ъгловата става е оставена малка пролука (0,5 см) за залепване. Създаването на по-голям слот е непрактично и безсмислено. Като цяло, някои строители вярват, че дизайнът на къщата и вече се оказва, че е много топло, но тъй като каучук е ненужно.
  • Къщата на дървото в крайна сметка се свива около 7, което означава, че ставите могат да станат по-тесни или по-широки след известно време. За да се компенсират тези проблеми, съвместни шевове в рамките на няколко години от началото на работата на къщата може да бъде prokonopatit.
  • Понякога връзките на къщата са покрити с ъглови ламели, за да придадат по-естетичен вид на къщата.

Топъл ъгъл на дървената къща - как да не замръзва ъглите на къщата 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Оформлението на дървената къщаОформлението на дървената къща
Сглобяеми къщи от бар с ниска цена изграждаме дървена селска къщаСглобяеми къщи от бар с ниска цена изграждаме дървена селска къща
Топлоизолация на стените на външна дървена къща с полистиролТоплоизолация на стените на външна дървена къща с полистирол
Уникални характеристики на къщата от дървесинатаУникални характеристики на къщата от дървесината
Двуетажна къща, изработена от дървен материал, е мечтата на всички!Двуетажна къща, изработена от дървен материал, е мечтата на всички!
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Избор на материал за дървена къщаИзбор на материал за дървена къща
Тухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построиТухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построи
Дървената къща Тайните на строителствотоДървената къща Тайните на строителството
» » Топъл ъгъл на дървената къща Как да направим ъглите на къщата да не замръзне
© 2021 BggeHat.com