Диаграми на свързване на радиатора

След като изберете класа, вида и модела на нагревателите, трябва да определите как тези устройства ще бъдат свързани към отоплителната мрежа на вашия дом. Има две основни отоплителни системи: еднотръбни и двутръбни системи (фиг.1). В повечето стандартни жилищни сгради в Русия, системата е еднотръбна.


Еднотръбна система.

Принципът на функционирането му е както следва: охладител (вода) по една тръба (тръба) се подава към горната част на сградата, а другият се спуска, последователно минава през всички нагревателни устройства, инсталирани на пода. Колкото по-нисък е пода, толкова по-студена е водата, която влиза в уреда. В този случай, всяка корекция на устройството е невъзможна, защото всяка промяна в напречното сечение на водния канал води до намаляване на потока му през повдигача. (Виж също: Начини за свързване на радиатори)

Двупроводна система.

В тази система, охлаждащата течност се подава през една тръба (захранващата тръба) и се пренасочва към другата (връщаща се тръба). Отоплителните уреди се свързват паралелно с решетките (фигури C, d). Следователно температурата на охлаждащата течност, влизаща в уредите на всички етажи на сградата, е една и съща. Такава схема на отопление съществува в нискоетажни сгради от старо строителство, в отделни къщи и в модерни елитни къщи. По този начин диаграмата на свързване на устройството към вашата отоплителна система се определя от вида на тази система.



Ако инсталирате нов нагревател, не е разумно да откажете възможността да контролирате неговия топлопренос. За тази цел променете схемата за свързване на устройството. При еднотръбна система това се постига чрез инсталиране на байпас (байпас) и спирателни вентили (фиг.2). При двутръбна система байпасът не е необходим за контролиране на топлопреминаването, достатъчно е да се монтира температурен регулатор 3 на захранващата тръба (горния тръбопровод) (фиг.1c, d).

Скок (байпас) - раздел тръба, монтирана между напред и назад podvodkami устройство, чийто диаметър е по-малък от диаметъра на втулката на един манометър (обикновено тръба половин инч диаметър). Когато термостат 3 (Фиг. 1В и фиг. 2), ръчно или автоматично, регулира количеството на охлаждащата течност се влива в устройството, превишението част чрез скок обратно към първата вертикална тръба, без да засяга действието на други устройства за щранг. Това променя температурата на повърхността на радиатора и следователно температурата на въздуха в помещението. (Виж също: Монтиране на отопление от собствените си ръце)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни системи за многоетажни сградиОтоплителни системи за многоетажни сгради
Отоплителна верига с естествена циркулацияОтоплителна верига с естествена циркулация
Благоприятно отопление на вилата Отоплителна система ЛенинградскаяБлагоприятно отопление на вилата Отоплителна система Ленинградская
Начини за свързване на радиаториНачини за свързване на радиатори
Система за отопление на колектораСистема за отопление на колектора
Отопление с естествена циркулацияОтопление с естествена циркулация
Как да свържете правилно отоплителната батерия и типовете връзкиКак да свържете правилно отоплителната батерия и типовете връзки
Схеми за отопление на частна къща и свързващи радиаториСхеми за отопление на частна къща и свързващи радиатори
Еднотръбна отоплителна системаЕднотръбна отоплителна система
Еднотръбна отоплителна система на частна къщаЕднотръбна отоплителна система на частна къща
» » Диаграми на свързване на радиатора
© 2021 BggeHat.com