Домашен парнов генератор за собствениците на жилища

Ако сте достигнали определени висоти в moonshining и обичайната варя на захар мая каша не сте доволни, след което можете да избършете производството на алкохол от достатъчно плътен зърно или плодове пюре - уиски, калвадос, сливовица. За да направите това, трябва да направите парна генератор за домашно направеното устройство със собствените си ръце. Разбира се, можете да го купите, като търсите в специализирани сайтове. Но това ще струва два пъти повече, отколкото само по себе си, дори когато купувате всички компоненти на едни и същи сайтове. Добавена стойност - законите на икономиката са неумолими.

Какво е необходимо за парогенератора

За да изградите парогенератор със собствени ръце, ще ви е необходима тенджера под налягане или други чинии с литри за 20-25 (в зависимост от обема дестилационен куб) или повече със запечатано покритие. Като парогенератор можете да използвате алуминиев или неръждаем контейнер за мляко, емайлиран съд, резервоар от неръждаема стомана. Основното условие е той да бъде херметически запечатан.

Вътрешни пара кана подобно - вграден нагревател с регулируем отопление инсталиран близо до дъното и е в контакт с водата се излива в съда директно пренасяне на топлина към течността. Това постига максимална ефективност при използване на мощността на нагревателя.

Конструкцията трябва да бъде допълнена с предпазен клапан в капака на съда, с изход за пара и с тръба за визуално наблюдение на нивото на водата. Термометърът трябва да се монтира и на нивото на капака. Въпреки че водата винаги кипи при 100 ° С, но е необходимо да се знае колко време е останало преди процеса на максимално изпаряване на газовете за навременно регулиране на мощността на нагревателя.

Парогенератор от тенджерата под налягане

Парогенератор от тенджерата под налягане

Вентилът трябва да се направи по причина, че пивната мъст и бобината на пътя на пара, създаване на достойни условия на съпротивление на потока и налягането вътре парогенератора може да се увеличи доста бързо, ако не и бързо. Това застрашава сериозни проблеми като счупено покритие, разкъсан тръбопровод или експлозия на изпарителя. Наличието на вентил превръща направения генератор за пара на лунна светлина ръчно в напълно безопасно устройство.

Клапанът може да бъде закупен на същите специализирани сайтове или в хардуерни магазини. Изчислява се, че е с налягане 30% по-високо от атмосферното налягане. Излишно налягане от 0,3 атм. достатъчно е да се дестилира всякакъв вид мъст.

Вентилът е монтиран в капака на парогенератора и е запечатан с лента или силиконови уплътнения, в зависимост от конструкцията на дюзата. До него е инсталиран друг дросел - за свързване на тръбата за пара. Той трябва да бъде оборудван с резбова връзка за навиване на свързващия маркуч, водещ към резервоара за дестилация. Поставяне на тази пара тръби монтаж има два - в капака и горната част на стената, под границата на 2-3 cm само състояние -. Той винаги трябва да бъде над нивото на водата в изпарителя наводнени.

Корпус на генератора на пара

В капака е необходимо да се осигури клапан и да се задуши



Най-добрата парна тръба за ръчно произвеждан парогенератор е метален гофриран маркуч за газово свързване. Но е възможно да се използва неръждаема или медна тръба, гъвкави подсилени маркучи на хидравлични машини (RVD). Последният вариант е приемлив, но преди да се използва директно, те трябва да бъдат задушени на празен ход, за да се премахне миризмата на каучук, но във всеки случай могат да се използват само нови ръкави. Но това е резервна опция, газовият маркуч е най-добрият избор.

Препоръчваме: Инструкции за производство на лунната светлина

Растежният куб също е обект на преобразуване. Отдолу, на разстояние 2 см от дъното, е необходимо да се монтира резбова фитинга. От външната страна ще бъде свързана тръба с пара и вътрешна тръба ще бъде навита с перфорирана тръба за изход на пара. Два или три спирали на спирала са достатъчни.

Външният завой минава по периметъра на съда, вътрешната бобина - по-близо до центъра. Перфорация се извършва само в горната част на тръбата под формата на пробити отвори с диаметър 1-2 мм или прорези, което е по-удобно. Разстоянието между дупките е 1-2 см. Парата, излизаща от тях, трябва да улавя колкото е възможно повече обема на течността (мъстта). Вътрешната тръба за пара (мехурче) е направена от същия газов маркуч, медна или неръждаема тръба с диаметър 10-20 мм. Алуминият тук е нежелан.

Как работи

Чрез свързването на парогенератора за лунна светлина, направено от собствени ръце, с помощта на парова тръба с дестилационен куб, напълваме работните течности. В парогенератора има чиста вода, в куба - полутечна течност. Ние запечатваме и двете съдове, монтираме хладилник и суха клетка, свързваме течащата вода с хладилника. Захранваме генератора за максимална мощност.

Парогенераторът може да се загрее и без нагревателен елемент - върху готварска печка, котлон и др. Важно е водата да кипи. Получената пара, която влиза в куба, загрява мъстта, я разпръсква и измества алкохолните пари в тръбата за пара, водеща към сухата клетка и хладилника. Има процеси, подобни на обичайните дестилатори.

При работа с парогенератор е важно:

  • Когато се достигне температурата на водата в парогенератора 85-90 С, нагряването се намалява до средно и по-ниско, така че парата се освобождава бавно. Така че брага (жълт) се нагрява по-добре и разделянето на алкохола става равномерно.
  • Основната дестилация се получава при Т = 95 ° С - твърде много кипене може да задейства предпазния вентил.
  • След като изберете необходимото количество алкохол, изключете генератора на пара, но демонтирайте устройството след 25-30 минути, когато се охлади малко.
  • Необходимо е непрекъснато да се контролира нивото на течността в парогенератора - когато намалява до 25 от оригиналния запас, отоплението трябва да бъде намалено. В сухо състояние, нагревателите изгарят много бързо.

Работата с парогенератора е малко по-бавна от обичайната дестилация, но можете да получите абсолютно невероятни напитки, дори да разработите свои собствени рецепти. Самостоятелен апарат от този тип е лесен за работа и безопасен при спазване на правилната техника на дестилация. Не е трудно да се направи парогенератор и да се промени съществуващия апарат в къщата.
Ако не се страхувате от трудности, направете оценка на генератора на пара, който Юрий Иванович направи:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Парен генератор за баня как да създадете домашен аналог?Парен генератор за баня как да създадете домашен аналог?
Как да изберем подходящата мая за лунен лудКак да изберем подходящата мая за лунен луд
Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?Какво е алкохолната мая по-добра от хлебната мая?
Как да подготвим истинска череша водка на водкаКак да подготвим истинска череша водка на водка
Какво трябва да знаете при избора на собственик на жилищеКакво трябва да знаете при избора на собственик на жилище
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Как да си направите собствен електрически камина с ефект на пожарКак да си направите собствен електрически камина с ефект на пожар
Ние правим домашно приготвена апаратура от буркан, за да растеНие правим домашно приготвена апаратура от буркан, за да расте
Как да направите завод за пенобетон със собствените си ръце?Как да направите завод за пенобетон със собствените си ръце?
» » Домашен парнов генератор за собствениците на жилища
© 2021 BggeHat.com