Какво трябва да знаете при избора на собственик на жилище

Как да изберем лунна светлина за къща или вила - въпросът съвсем не риторичен, но строго практично. Самостоятелното готвене у дома е завладяващ и доста сложен процес. Само на пръв поглед е проста и не изисква специална подготовка. Когато е необходимо дестилация варя, и още повече, когато отново дестилация да се разгледа температурните условия, известни методи за вземане на проби и главите опашки, специфичност охлаждане (кондензационни), химията на взаимодействието на пара и алкохолни разтвори с съставки снимки апарат.

Можете да изберете правилното устройство само като знаете основните характеристики на всички видове дестилатори и токоизправители. Те не са толкова много, колкото модели. Обикновено отделните производителите или любителски майстори използват няколко прототипи и правят малки козметични промени, като например пара тръба не извита тръба "U" и под формата на плитка дъга, или сгъваеми, няколко коленете правят.

Най-добър собственик на жилища

Промените в дизайна на уреда за домашно приготвяне за домашно ползване, които променят неговата функционалност, например инсталирането на парогенератор или вграден нагревателен елемент, са много по-малко. Те, по някаква причина, се представят от производителите като революционни нововъведения, въпреки че такива устройства са били използвани от занаятчиите през миналия век.

Резултатът от процеса зависи от това, кой апарат за варене да избере. Ако възнамерявате да получите продукта от първата дестилация само от захар-дрожди Берг и неговите вкусови качества не ви интересуват много, а само крепостта, тогава изборът е ограничен до класическата все още куб. Състои се от метален резервоар с херметично затворен капак, парна тръба, хладилник.

Класически домашен апарат

Като резервоар може да се използва всеки подходящ капацитет от 15-40 литра. Алуминиевите кутии, които се използват в млекопроизводителните ферми, са много удобни. Те имат много ергономична форма, удобен и плътно затворен капак и място за монтаж на уплътнението. Само уплътнението трябва да се смени от гума към по-топлоустойчив силикон.

Алуминият, от който се произвежда кутията, е много удобен за обработка. Пробиване на дупка за пара тръба или термометър не е трудно, както и инсталиране на дренажна тръба в долната част на куба.

Куб от млякото може

Куб от млякото може

Без затруднение можете да адаптирате кухненска печка за готвене или друг контейнер от неръждаема стомана или покрита с емайл. Запечатването им може да използва клещи, скоби или тесто с тесто. От устройствата за промишлено производство, най-добре е да изберете изработена от неръждаема стомана. Дебелината на стените на куба трябва да бъде най-малко 2 мм, дъното - 3 мм.

Самопроизводственият апарат от най-простия вид за къща или дача може да бъде избран за фабрично изработен и направен сам. Фабричните агрегати се доставят с хладилници, които текат или стават. Дебитът е много удобен и компактен, ако вашата къща е оборудвана с водопровод и канализация. Водният дебит при нормално налягане в главната линия е приблизително 30 литра на 1 литър вана с мощност от 50 градуса.

Количеството вода зависи от вида хладилник, диаметъра на серпентината, скоростта на дестилация. Но базовата фигура за стандартен фабрично изработен апарат с грамален кондензатор (намотка) е близък до този, на който е наречен. За продажба има устройства с охладители Liebig (прав поток), Allin (топка), Dimrot (обратно) и други по-малко известни неингитирани дизайни.

По мнение на опитни луксозни артилеристи, за конвенционален апарат не е изобретен нищо по-добро от серпентина, както в ефективност, така и в простота на производството. Изборът на домашно приготвена машина трябва да се основава на нейната цена и зависи от опростеността на дизайна. Изплащането на изплащане за непродуктивни екзотики не струва.

Ако няма течаща вода, ние избираме устройство със стационарен хладилник. Тя трябва да има два пъти обема на куба. В противен случай е необходимо водата да се смени много често, което не винаги е удобно. Стационарните хладилници се продават както с устройството, така и се произвеждат самостоятелно. Под контейнера е подходяща всяка чиния с достатъчен обем до отрязания метален цев или дървена вана. Да се ​​даде е подходяща и стара баня или голям басейн.

Хладилник за луната

Версия на серпентината в стояща вода

Бобината трябва да бъде изработена от неръждаема стомана, мед или месинг. Любителите на екзотичното стъкло, но това е напълно непрактично. Други материали не могат да се използват, включително алуминий и дуралуминий. Във всеки случай вътрешният диаметър на паропровода и серпентината трябва да бъде най-малко 10 mm.

Препоръчваме: Проектиране и работа на обратен хладник

Апарат със суха клетка

По-напредналите домашни пивовари, които искат да получат първокласна напитка в една сесия, могат да бъдат посъветвани от собственика със суха клетка. От евтините устройства това е най-доброто. Тя се различава от класическата по това, че по пътя от изпарителя (резервоара) към хладилника е монтиран постълен филтър.

Устройството и принципът на неговото функциониране са много прости - в капака на метален или стъклен съд с капацитет около 1 литър се поставят две тръби. Една от тръбите е по-къса, пада под нивото на капака с 1-2 см, втората е по-дълга, не достига до дъното за същите 1-2 см. Кратка тръба е свързана към тръбата на тръбата, която отива към хладилника, а дългият към тръбата за пара от резервоара (по никакъв начин обратното).

Сухият флот

Прост сух съд от бурканче

Парата, идваща от резервоара се състои от различни фракции с точка на кипене от 65 до 85 С. Веществата късно кипящ алкохол (фузелово масла), попадащи в студен обем на барабана за пара, кондензира и се събира в долната част на съда. Алкохолът и ниска температура на кипене, компоненти (алдехиди, метилати, естери) върху все още е в газообразно състояние и да продължи по пътя към хладилника.

Наличието на суха клетка ще помогне да се отърве от димящата, но главната част от летливите вещества трябва да бъде избрана отделно.

Апарати с обратен хладник и дестилационни колони

Преди да изберете лунна светлина за дома, което трябва да се реши какво е най-добре за вас - двойно дестилирана лунна светлина върху много прост устройство, от време на време поглеждаше към термометъра, или пребивават в близост до него, подкрепящи режима на работа на различните компоненти. В случай, че на лунна светлина хоби за вас, а вие се съгласявате с няколко часа, за да се следи температурата на две или три термометри, манипулиране на скоби, арматурни капкообразуватели, най-добре е да изберете технологично сложни апарат, който сега е в продажба има изобилие.

Като правило те работят доста надеждно и можете да получите сравнително чист суров алкохол, луксозен плод или дори калвадос или домашно уиски, но внимателно прочетете инструкциите на устройството, преди да купите и оцените възможностите си. Ако нямате опит с комплексни дестилационни системи, започнете с обикновен апарат с разглобяема суха клетка и два термометъра - върху резервоара и сухата чаша.

Професионален собственик на жилища

нагреватели

Изборът на домашно приготвена машина зависи до голяма степен от вида на монтираната в дома ви плоча. По-скоро, вида на устройството тук не е много важен, обърнете внимание на куба. При дървени, газови и електрически печки е подходящо всяка модификация на резервоара с плоско дъно. Също така работят контейнери с вдлъбнато дъно на такива плочи, те могат да се използват върху традиционна стъклена керамика и стоманени плочки, но е необходимо да се прочете дали вашият дестилационен куб е подходящ за тях. Повечето производители на лунна машина показват в инструкциите какво можете да нагреете своя модел на изпарителя.

Същото важи и за индукционните печки. Дестилационният куб или поне дъното му трябва да бъде направен от феромагнитен материал. По правило качествените ястия имат специален знак на дъното и производителите на устройството просто са задължени да посочат такава възможност в паспорта. Правилно подбраните съдове под изпарителя ще повишат ефективността на устройството и неговата безопасност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Характеристики на колоната за балон на устройствотоХарактеристики на колоната за балон на устройството
Неконкурентно домашно устройство със собствени ръцеНеконкурентно домашно устройство със собствени ръце
Устройството и принципа на работа на обратен хладникУстройството и принципа на работа на обратен хладник
Ректификационна колона или суха клеткаРектификационна колона или суха клетка
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
Домашен парнов генератор за собствениците на жилищаДомашен парнов генератор за собствениците на жилища
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
Модерният сатурно апарат на съвременната класикаМодерният сатурно апарат на съвременната класика
Цялата истина за лунен апарат от медЦялата истина за лунен апарат от мед
» » Какво трябва да знаете при избора на собственик на жилище
© 2021 BggeHat.com