Лошо и добро в лунна машина

Сред лунните машини на индустриалното производство и "Gorynych" се произвежда точно в завода, това устройство не е нищо особено. Дизайнът му използва доказани решения - неделими сухи клетки и хладилник.

Домашният апарат "Gorynych" се отличава с нивото на производство, особено за екстериора и наличието на голям брой различни дестилационни резервоари, включително тези с вградени нагревателни елементи. Всички детайли на устройството са направени качествено, шевовете са надеждни, полирането е отлично. За производството на резервоари и останалата част от използваното оборудване стомана AISI 304 - един от най-добрите за хранително-вкусовата промишленост. От нея се произвеждат ястия от най-добрите световни марки.

Апаратура Gorynych

Освен това стоманата е доста здрава, а дебелината от 2 мм на дъното и стените е достатъчна, за да се предпази от вътрешното налягане по време на дестилацията и случайни удари. Топлопроводимостта на стомана от този клас също е достатъчна, така че бурканът се нагрява в целия обем бързо и без изгаряне. Хладилникът от същата стомана работи ефективно. Обемът му достига 1 литър, така че продукцията е почти студена напитка.

Дестилирани кубчета

Саморазработеният апарат "Gorynych" се произвежда с кубчета от 12, 15, 18, 20 и 30 литра. Изборът е доста голям - всички танкове принадлежат към най-популярните от гледна точка на обема и могат да осигурят алкохол или лунна светлина на най-взискателния потребител.

Истинският алкохол може да бъде получен само след двойна дестилация, а първата дестилация дори при избора на "глави" и "опашки" ще даде в най-добрия случай добра лунна светлина. Сухият буркан с всички фюзелови масла не може да се справи - също е направен от една и съща стомана 304 и се затопля доста добре. Кондензира в него само малка част от храчките.

Но да се върнем към кубчетата - две от тях по 18 и 30 литра в една от версиите "Gorynycha" са оборудвани с вградени нагревателни елементи, както и 30-литров е и парогенератор, че тя се превръща в истинско универсален minispirtzavod. Използвайте го zaparivat каша и дестилирани напитки като уиски, което не може да се направи по обичаен апарат на двойна дестилация.

Дестилационен куб

Кубът е снабден с широка уста

Самостоятелният апарат "Gorynych" е все още добър, тъй като в резервоарите на дъждовните кранове с голям капацитет за бард са осигурени. Гърдите им, макар и широки, но да източат останалата част от течността от 30-литровия резервоар не са толкова прости. В него остават около 20 литра бард. Горещ куб е опасно да излети, но изчакайте, докато се охлади за дълго време. Кранът ви позволява да източите горещите остатъци и да демонтирате устройството доста бързо.

На гипсокартона е предвиден и дренажен клапан. Ако сухата клетка все още беше сгъваема, тогава минусите на "Gorynych" почти нямаше да бъдат намерени. Ароматизиране на лунната светлина е възможно само след самоусъвършенстване на дизайна - чрез монтаж на решетка под капака на резервоара. Направете го прости за неръждаемата си мрежа в домашната работилница.

Препоръчително: Преглед на японското домашно произведено устройство "Япония"

При първото дестилиране на конвенционална плоча можете да постигнете дестилация до 1,5 l / h. Алкохолната двойна дестилация може да се постигне по-бързо, като тук скоростта може да достигне 2,5 л / час. Но е прекалено бързо. Гипсокартонът няма време да се охлади и част от фюзеловото масло влезе в продукта, което не позволява да се постигне желаното ниво на почистване.

При обичайния капацитет от 1,5 л / ч можете да получите доста достоен алкохол, на който да приготвите елитни напитки без характерния вкус на домашно приготвена храна. Наличието на термометър с ясно видима скала позволява да се контролира температурата на парите в куба, но работата на суха клетка не може да се коригира.

Горини

Горини

Хладилник и сушилня

Тези възли са направени под формата на един интегрален блок, който се отдалечава от централната тръба на паропровода. С работещ хладилник, напълнен с вода, в конструкцията има осезаеми моменти на сила, опитващи се да се преобърнат кипящ куб. Големият му капацитет осигурява стабилност благодарение на по-ниския център на тежестта. Но ударът върху капака на резервоара, заваръчните шевове и свързващите тръби остава. При най-малък дефект на заварената става, това застрашава появата на пукнатини и нарушаване на запечатването.

Дизайнерите и производителите трябва да помислят за промяна на конструкцията на надстройката на устройството, вероятно увеличаване на диаметъра на паропровода или съкращаване на страничната проекция на свързващата тръба.

Хладилник и сушилня

Хладилник и суха клетка

Самостоятелен апарат "Gorynych" с парогенератор

Работата на "Gorynycha" с парогенератора отваря многобройни възможности за любителите на сложни алкохолни напитки, които се отличават както от обикновена лунна светлина, така и от двойно дестилационен алкохол.

На първо място, това са напитки от гъста мъст, зърнени храни, плодове и ягодоплодни и т.н. Обичайният начин да се получи алкохолът им в апарат с конвенционален тип дестилационен куб, особено с ТЕМ, е почти невъзможен. Млажът неизбежно ще бъде изгорен, а добивът на алкохол ще бъде минимален.

Парогенераторът работи по този начин - водата се кипва в отделен съд. Парата през тръбопровод, свързан със специален конектор "Gorynycha", влиза в резервоара и работи на принципа на барботиране. На прегрята пара протича през целия обем на пивна мъст, нагрява абсорбира кипяща алкохол, и се издига заедно с него в барабана за пара и кондензатора, където се утаява в кондензата на алкохол.

Парогенераторът може да работи с конвенционален течен вкус. В този случай добивът на алкохол се увеличава до 25 дори без двойна дестилация. Парогенераторът работи под повишено налягане, поради което трябва да бъде оборудван с предпазен клапан и манометър.

По наше мнение домашният апарат "Gorynych" е типичен представител на средната класа дестилатори с разширени възможности, благодарение на ТЕМ и парогенератора.

Опишете впечатленията си от работата с устройството "Gorynych", моля, в секцията "Коментари". Това ще помогне за изготвянето на по-обективно проучване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-популярните видове луниНай-популярните видове луни
Приятна топлина на лунната машина за всеки вкусПриятна топлина на лунната машина за всеки вкус
И каква полза има в лунните машини?И каква полза има в лунните машини?
Сравнение на съвременните селски машиниСравнение на съвременните селски машини
Апаратурите са първото нещо, което трябва да знаетеАпаратурите са първото нещо, което трябва да знаете
Общ преглед на най-популярните немски устройстваОбщ преглед на най-популярните немски устройства
Заслужава ли си да купуваме katyusha?Заслужава ли си да купуваме katyusha?
Какво могат да направят маймунските занаятчииКакво могат да направят маймунските занаятчии
Das moonshine germaniumDas moonshine germanium
Цялата истина за лунен апарат от медЦялата истина за лунен апарат от мед
» » Лошо и добро в лунна машина
© 2021 BggeHat.com