Сравнение на съвременните селски машини

Самоизработеното устройство "Селянин" принадлежи към класическия тип дестилатори с филтър-сушилня. Известно е това устройство доста дълго време и успя да спечели съчувствието на любителите на дестилирането в дома. Най-новият модел на "Селянка" е значително подобрен и, както се случва доста рядко, всички промени са само за по-добро.

В интернет можете да намерите както нов, така и по-стари версии, така че помислете за всички модификации на устройството и направете сравнение. Техните характеристики са приблизително същите като обема дестилационен куб

- 14 и 20 литра. В останалата част има някои много значими разлики. Вижда се, че дизайнерите и производителите на устройството поддържат връзка с клиентите и бързо правят промени в дизайна.

апарат Селянин

Предишен модел на устройството "Селянка"

Произведен апарат в град Киров. На уебсайта на производителя има номера за връзка, но няма пощенски адрес. Съдейки по външния вид и качеството на производството, устройството се изработва на добре оборудвано предприятие, на доброто оборудване, като се спазват технологичните нюанси на работа с неръждаема стомана. Шевовете изглеждат отлично, резбовите стави, кранчето, покритието на сухото строителство отговарят на размерите и са плътно прикрепени.

Селянин 2.0

Модерен модел на "Селски жени"

Дестилационен куб

Изборът на два тома от 14 и 20 литра е достатъчен, за да отговори на всякакви искания. Chetyrnadtsatilitrovy резервоар има ефективен капацитет от 10 литра, което позволява да се получи в една сесия около 3-3,5 литра отвара добра степен на почистване или едно и също високо качество на алкохол при повторна дестилация.

Двадесет литров резервоар ви позволява да вземете около 6 литра напитка. Тя е по-продуктивна, но по-малко удобна за работа - по-голяма тежест, по-дълго време за подгряване и източване на бара е доста неудобно. В резервоар от 20 литра би било желателно да видите изпускателен кран.

След дестилацията остават около 15 литра бард, плюс теглото на самата апаратура. Физически разработеният човек на средна възраст може лесно да извади от котлона пот от около 20 кг. Но пенсионерът вече е по-трудно да го направи. Особено за дренаж е необходимо да се обърне резервоара почти вертикално - плосък връх и доста широки греди затрудняват изтичането на течността с прост наклон.

Капсула от телешки грахови зърна

Завърши врата, сега е удобно да се измие кубчето

Старият модел на апарата използва резервоар с тесен врат, върху който дестилаторът е фиксиран чрез завинтване. Вратът е доста тесен, затова беше малко трудно да се напълни шлеп и да се измие резервоара. Това се взема предвид в новата версия.

Самоизработващото се устройство "Селянин" от последно поколение има широко гърло с диаметър 10 см плюс капак на крилата овца.

Силиконовото уплътнение осигурява стегнатост, агнетата се завинтват лесно, винтовете са на доста голямо разстояние един от друг и не пречат на монтажа и демонтажа. Напълнете се и се измийте кубчето е много по-удобно.

Резервоарът е направен, както и всички други детайли на конструкцията от неръждаема стомана 12H18N10T (321 AISI). Това е хромо-никелова стомана с повишено съдържание на титан, предназначено за използване в корозивни среди при температури до 600-800С. Той е до известна степен нестабилен за киселини и серни съединения, но за съдържащата алкохол среда е неутрален и напълно приемлив за употреба в домашен водка апарат.

Стомана не абсорбира миризми, не променя цвета си при ферментирането на грозде или плодови и ягодови суровини, отлична температура. Дебелината на стената от 1,5 мм е достатъчна за безопасността на дестилацията и целостта на конструкцията при случайни удари.

Термометър на куб

Устройството е оборудвано с термометър, разположен на куба



Биметален термометър се монтира директно върху резервоара. Той е доста чувствителен и реагира бързо на промените в температурата на алкохолните пари на нивото на изходящите дюзи. Това прави възможно във времето да изберете "глави" и да настроите оптималния режим на отопление на основната фаза на получаване на лунна светлина.

Препоръчваме: Националният Антоних е популярна машина?

Сухият флот

Сгъваема суха клетка обем от около 0,5 литра е отличен като резервоар за 14 и 20 литра. Освен това е оборудван с кран за източване на фюзелово масло - може да бъде отворен по време на работа и утайката е източена. При 14-литровия модул това не е толкова важно, но при 20-литров модул може да е необходимо.

Количеството на рефлукса трябва да се определи експериментално и да решите сами дали е целесъобразно да изтече кондензата по време на дестилацията или да изчакате завършването на работата. Като правило, когато се дестилира конвенционален бир от захар и мая, не се образува толкова много обратен хлад, за да се запълни сухата клетка. Но когато работите с по-сложни суровини, трябва да експериментирате.

Пържена селянка

Сушилня и хладилник "Селски жени"

Устройство на суха клетка можете да го използвате като "джин боклук", за да се настанят на билките, дъбов чипс и стружките, клонки от хвойна, джинджифил, лимон или портокалови кори. Ако има вкус да експериментират с вкус и аромат на напитки могат да бъдат безкрайни, създавайки ги като класически рецепти, както и да развият свое собствено.

Изграждането на суха клетка в новия модел не се е променило, моделът е доста успешен и в действие не създава неудобство.

Точката на разполагане на филтъра на паропровода е доста далече от шията, така че част от рефлукса има време да се кондензира в извита клонка и да се изтече обратно в резервоара.

хладилник

Въпреки класическия дизайн на хладилника, той работи перфектно в новия модел. В сравнение с предишния модел неговата ориентация се е променила от хоризонтална на вертикална. Това леко увеличава моментните сили, действащи върху капака на устройството, но значително увеличава неговата производителност и напълно премахва опасността от запушване на тръбите.

Дължината на тръбата на серпентината в 1 м позволява да се получи студен кондензат дори при висок интензитет на дестилация в куб от 20 литра. Силиконовата тръба, включена в комплекта, е здраво закрепена към фитинга и няма изтичане на вода. Включеният адаптер ви позволява да свържете хладилника към всеки миксер.

Парна линия

Диаметърът на тръбите в нов модел сварено апарат "Krestjanka" увеличен дренаж от резервоар капачка гладко извити, и изпълнява ролята на първичен dephlegmator - фузелово висока температура парата кондензира още по средата и се връща в барабана за пара обратно течност. Без специални промени в дизайна е разумно да се увеличи степента на филтриране на пара и качеството на получената напитка. Повтарящата се дестилация в повечето случаи не се изисква, както в резервоара 14 и 20 литра.

Увеличаването на диаметъра на дюзите направи по-трайни възлите на шарнирите. Дебелината на капака и шестте точки на закрепване предотвратяват деформацията му, а високото качество на заварените шевове изключва възможността за пукнатини.

Допълнително оборудване

Самоизработваното устройство "Селски плюс" от най-новия модел може да се използва за ферментиране на брага, вино или други суровини. За тази цел комплектът включва воден печат върху специален капак, прикрепен към агнето. Това е много удобно - дори не е необходимо да се излива шлеп, за да смени капака и да стартира устройството в действие. Капацитетът от 20 литра ви позволява да получите добро домашно приготвено вино от собственото ви грозде или ябълково ябълково вино.

Водна затвора

Водна затвора

Алкохолът и маркучите за силикон се доставят заедно с уреда. Не е нужно да купувате нищо допълнително. Необходимо е да разопаковате устройството, за да съберете всички подробности, както е посочено в инструкцията.

Ако имате опит в работата с устройството "Селянин" - споделете вашите наблюдения в коментарите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Приятна топлина на лунната машина за всеки вкусПриятна топлина на лунната машина за всеки вкус
Какво трябва да знаете при избора на собственик на жилищеКакво трябва да знаете при избора на собственик на жилище
Най-популярните модели луненцарски машини във ФинландияНай-популярните модели луненцарски машини във Финландия
Апаратурите са първото нещо, което трябва да знаетеАпаратурите са първото нещо, което трябва да знаете
Общ преглед на най-популярните немски устройстваОбщ преглед на най-популярните немски устройства
Das moonshine germaniumDas moonshine germanium
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
Алкокар се издига на лунна светлина без ненужни амбицииАлкокар се издига на лунна светлина без ненужни амбиции
Лошо и добро в лунна машинаЛошо и добро в лунна машина
Безпристрастен преглед на лунната термосфераБезпристрастен преглед на лунната термосфера
» » Сравнение на съвременните селски машини
© 2021 BggeHat.com