Лайтхаус сред евтини луксозни машини

Сред устройствата с дестилационна колона лунната мозайка на маите се характеризира със своята компактност и минимален набор от технологични устройства. Произвежда се в завод в Нижни Новгород, чийто адрес може да бъде намерен в ръководството за употреба или в интернет. Гаранцията за устройството е на 5 години. Съдейки по външния вид, този термин може да служи доста добре и дори да го превъзхожда.
Самоизработващ се апарат

Автоматизираният апарат "Маяк"

Дизайн функции

Дестилационен куб

Първото нещо, което хваща окото ви, когато гледате устройството, е необичаен дизайн дестилационен куб. Вместо капака на агнетата се използва мощно затягащо устройство тип лост, подобно на това, което се използва на кутиите за мляко. Този дизайн е изпитан във времето и е много надежден.

Може би поради силата на запека дизайнерите са осигурили предпазен клапан. Тъй като налягането вътре в куба се увеличава, той освобождава излишната пара, което елиминира опасността от експлозия. Това може да се случи, ако прегрявате хватката - дизайн на коригиращата колона Теоретично позволява запушване на тръбопроводи с кондензат, пяна или маслена кейка.

Дестилацията трябва да се извършва без прекалено интензивно нагряване, особено през първите минути след появата на капчици от приемната тръба. Тук е необходимо малко да се намали температурата на нагревателя и да се коригира скоростта на дестилация "с око". Не се предвижда термометър на устройството, който на фона на други модели изглежда като ясен дефект на производителя.

Макар че обемът на устройството не е прекалено голям - в различни версии от 9 до 12 литра - без термометър, дори при солидно пивоварско изживяване, е малко неудобно да се използва. Цената на устройството в колекцията е около 6 500 рубли (в зависимост от това кой да купи). За тази ценова категория минимализмът на дизайна е съвсем разбираем. Освен това устройството е напълно работещо и безопасно, ако не гони скоростта на дестилация. Производство на 1 литър луна на час - оптимална и безопасна скорост на работа. Декларирани са и 1.5 л / ч, но с втора дестилация.

кипящ куб

Дестилационен кубов апарат

Куб, изработен от неръждаема стомана AISI304, е направен, един от най-добрите за лунна машина. Качеството на шевовете е прилично, индустриалното ниво на производителност е очевидно. На интернет сайтовете е възможно да се намери друга модификация на талигата "Маяк" с алуминиев куб за 12 литра под формата на мляко оръдия. Независимо дали принадлежи на растението или се произвежда от някой друг, информацията не може да бъде получена. Инструкцията му не казва това. Но характеристиките на устройствата са почти еднакви. Характеристиките на "Lighthouse" са дизайнът на коригиращата колона.

Препоръчително: "Добра топлина" - лунен луд за всеки вкус

дестилатор



Този тип апарати не изисква вторична преработка на суров алкохол. Дизайнът на дестилационната колона позволява да се отърве от маслото на фюзела по време на първата дестилация. Храмът, състоящ се от компоненти с висока степен на кипене, се връща обратно в контейнера, преди да започне кондензацията на алкохолни пари.

На върха на колоната, където започва кондензацията, се издигат леки фракции - алдехиди, етери, метилов алкохол и всъщност желаният продукт, етилов алкохол. Примеси образуват първа кондензатна 200-250 мл (pervach или главата), за да се излива в канализацията или неумолимо използват за технически цели - избърсване електрически контакти, почистващи средства за прозорци, като разтворител за лакове и бои алкохол.

Структурно, колоната е вертикална тръба, разделена на две части. Долна - служи за повдигане на съдържащи алкохол изпарения почти до горната част на качулката. По пътя парите се охлаждат малко, а фюзелите се кондензират по стените, връщайки се обратно към баржата. Това е същността на първия етап на почистване на лунната светлина.

Горната част на колоната е оборудвана с хладилник с проточен изход. Парите на алкохола навлизат в външната кухина между стените на дестилатора и вътрешната тръба на парната тръба и се втурват надолу към изхода на спиралата. По пътя те се охлаждат и се превръщат в течност. Температурата на алкохола на изхода не трябва да надвишава 45 ° C.

Този тип дестилатор, с неговата простота, осигурява напълно приемлива степен на пречистване на получения продукт при приемлива скорост на дестилация.

Характеристики на операцията

В допълнение към куба и дестилатора комплектът за доставка включва маркучи за вода (силикон) и кондензат (PVC), инструкции, алкохолометър и мая. Дизайнът на устройството дава възможност да се използва не само за класически лунен лук от захар и мая, но и за по-интересни напитки - грапа, сливовица, калвадос. Основното е, че суровината е воден алкохолен разтвор с ниска плътност. Устройството не е предназначено за производство на напитки от гъст пивна мъст.

Инсталирайте устройството може да бъде на газ, дърво и електрически плочи, както и на повърхности за готвене от всякакъв дизайн. Малкият размер на устройството и височината му (47 см) позволяват поставянето му под капак със стандартен размер.

Общото впечатление на апарата Mayak е положително и може да бъде силно препоръчително за употреба. Ако имате коментари относно качеството на рецензията или вашето мнение за лунния "Mayak" - присъединете се към дискусията в секцията "Коментари". Ние сме много заинтересовани от мнението на читателите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
И каква полза има в лунните машини?И каква полза има в лунните машини?
Ние правим домашно приготвена апаратура от буркан, за да растеНие правим домашно приготвена апаратура от буркан, за да расте
Защо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлинаЗащо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлина
Апаратурите са първото нещо, което трябва да знаетеАпаратурите са първото нещо, което трябва да знаете
Преглед на лунните машини luxstahlПреглед на лунните машини luxstahl
Общ преглед на най-популярните немски устройстваОбщ преглед на най-популярните немски устройства
Заслужава ли си да купуваме katyusha?Заслужава ли си да купуваме katyusha?
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
Das moonshine germaniumDas moonshine germanium
Домашен парнов генератор за собствениците на жилищаДомашен парнов генератор за собствениците на жилища
» » Лайтхаус сред евтини луксозни машини
© 2021 BggeHat.com