Поглед отстрани на лунната машина славянски

Бюджетните опции за лунно късо се различават леко. Луната "Славянка", която се продава на цена от около 7000 рубли, не е изключение. Той е оборудван със стандартен набор от елементи:

Бурният съд е оборудван с биметален термометър, който позволява контролирането на температурата на парата с достатъчно висока точност. Капацитетът на куба е 12 литра. За домашна употреба това е достатъчно. С правилната подготовка на варелите за една сесия на дестилация, можете да получите до 3 литра лунна светлина със сила 55-60C.

славянин

Славянка

Конструкцията на апарата изисква втора дестилация. Дори наличието на суха клетка ви позволява да получите суров алкохол, който не е достатъчно пречистен от мазнините и етерните компоненти. Но при многократна дестилация, която отнема най-малко време (степента на вторична дестилация е около 3 l / h), се получава изцяло пиеща напитка.

Материали за производство

Изработен е апарат от неръждаема стомана AISI 304 (12H1N10T). Това е една от най-добрите стомани, предназначени за използване в киселинни и алкални среди с висока концентрация на реактивни компоненти. Устойчивостта на корозия остава до температура над 900 ° С при налягане до 2 и повече атмосфери. За домашни лунна светлина, тези свойства са повече от достатъчно.

Дестилационен куб

Куб Славянка

Шевовете на едно кубче остават много желани

Има известни опасения относно дебелината на стените и дъното. Дебелината на дъното е 2-3 mm в паспорта на устройството, в зависимост от производителя, който не е посочен, а стените - 1 mm. При внимателно отношение устройството запазва външния си вид и производителност за дълго време, но при странични удари или падане, дори от малка височина, вдлъбнатините се появяват много бързо. И падането е почти неизбежно. Отстраняването на хладилника далеч от оста на апарата и неговата сравнително голяма мощност предизвикват появата на забележим момент от сили, насочени към преобръщане на инсталацията, когато течащата вода е включена. Това е особено забележимо, когато резервоарът не е напълно зареден.

Дебелината на дъното в проспекта е посочена на 2 или 3 мм. Това несъответствие повдига съмнения относно точността на тези цифри и има убеждението, че не надвишава 1-1.5 mm. При бавно нагряване на газ или електрическа печка неравномерното разпределение на топлинната енергия е незабележимо, но ако газът е включен до пълен капацитет, тогава изгарянето с кражба е напълно възможно.



Капацитетът на резервоар от 12 литра предполага ефективен обем не повече от 10 литра. Конусната форма на горната част намалява опасността от изхвърляне на бгер или пяна в тръбопровода с твърде силно нагряване, но малкият диаметър на резервоара не го отстранява напълно. Друг недостатък не е твърде големият диаметър на гърлото на пълнежа - 7,5 см. При напълване на контейнера е необходимо да се използва фуния, която не е включена в доставката. Изливането на бард е доста удобно - остава в резервоара около 6-7 литра и не е трудно да вдигнем куба. Страничните дръжки са доста удобни, а конусообразната форма на горната част ви позволява да излеете цялата вана без остатъци и да измиете куба.

Препоръчваме: 15 най-добри домашно произведени устройства 2017-2018

Сухият флот

Извършва се под формата на цилиндричен сменяем контейнер от около 1 литър в неделима версия, той изпълнява функциите си сравнително добре. Когато дестилирате около 10 литра варене, няма време да се напълни с храчки дори наполовина и не трябва да се страхувате от запушване на тръбопроводи. Вероятно, следователно, дизайнерите не са предвидили инсталирането на дренажен клапан. Въпреки че на устройства от тази ценова категория те практически не се появяват.

хладилник

За 12-литров модул хладилникът Slavyanka има достатъчно мощност. Пет оборота от тръба с дължина 1.2 м и диаметри от 6 мм осигуряват както отличен поток, така и доста надеждна кондензация на алкохолни пари и охлаждане на кондензат до 35-40С. Вертикалното разположение на хладилника елиминира натрупването на фюзелни масла и образуването на утайка в тръбната спирала.

тръбопроводи

Диаметърът на свързващите тръби е 6-8 мм. Нормално преминаване на изпарения и кондензат, те са в състояние да осигурят, но силата на инсталацията оставя много да се желае. Отново са застрашени значителни моменти на натоварване - носенето на хладилника на разстояние повече от 30 см от оста на резервоара причинява значително натоварване на съединенията, тръбите, капака и гърлото на резервоара. Ако устройството се използва често, неговият експлоатационен срок е ограничен.

Силиконовите уплътнения са надеждни и със сигурност запазват запечатването. Те не се страхуват от прегряване, те са добре измити и са подходящи за многократна употреба. В случай на повреда, поради прекомерно затягане на гайките, те могат да бъдат изрязани от подходящ силиконов лист. Това е най-уязвимата част от лунния "Славянка".

Прегледът на устройството е до известна степен субективен и се основава на обратна връзка от страна на потребителя и общ технически анализ. Ако имате опит в използването на "Славянка" лунна светлина или коментари за описанието на устройството - напишете вашето мнение в секцията "Коментари". Интересуваме се от най-обективната информация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Преглед на машините на лунен фонексПреглед на машините на лунен фонекс
И каква полза има в лунните машини?И каква полза има в лунните машини?
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Апаратурите са първото нещо, което трябва да знаетеАпаратурите са първото нещо, което трябва да знаете
Кой термометър е подходящ за лунната светлинаКой термометър е подходящ за лунната светлина
Какво могат да направят маймунските занаятчииКакво могат да направят маймунските занаятчии
Ректификационна колона или суха клеткаРектификационна колона или суха клетка
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
Das moonshine germaniumDas moonshine germanium
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
» » Поглед отстрани на лунната машина славянски
© 2021 BggeHat.com