Hop-Master двойна дестилация в една сесия

Оригиналното устройство за обратно действие наречено "Hop-Master" може да бъде закупено само за 12 000 рубли. Цената е приблизително равна на модели с подобно представяне от други марки. Но лунния "хоп-майстор" за 12 литра се различава от технологията на дестилация, която позволява да се получи висококачествен алкохол само в една дестилация. В традиционните апарати това изисква най-малко два етапа на дестилация.

Самоуправляващ се апарат Khmel master

Дизайн функции

Отличителна характеристика на устройството "Hop-master" - две сухи клетки, изпълнени в блок с дестилационен резервоар и работещи серийно. Можем да кажем, че самата апаратура е една голяма нагрявана топла мазе.

Дизайнът на лунната светлина

Дизайнът на майстора на "Хмел"

Друга особеност на устройството е дизайнът на хладилник с двойна спирала. Единият клон работи за охлаждане на първия кондензатор за сухи клетки, вторият - за кондензиране на крайния продукт. Друг 12-литров лунна светлина "Hop-майстор" е оборудвана с биметални термометър показва температурата на парата алкохол въвеждане на втора парна барабана и позволяващ контрол на процеса на дестилация с относително висока точност.

Как работи

Технологичният процес на устройството е малко по-различен от този на традиционното домашно приготвено устройство и изисква спазване на определени правила, важни за безопасността. Тръбата на първата суха клетка, която приема пара директно от шлеп, пада няколко сантиметра под капака. Неговото изрязване не трябва да докосва течността по никакъв начин - това може да доведе до запушване на тръбата за пара.

Въпреки че диаметърът на кралските пръчки е доста приличен, пяната, тортата и течността са в състояние да я чукат. Над каша трябва задължително да остане свободно разстояние от около 4-5 см. За съжаление прозорче в апарата "Хмел майстор 12 L" не е предоставена, така се определи нивото на пълнене трябва да се установят експериментално.

Входящият отвор на втората суха клетка се намира директно във капака и не носи опасност за безопасността. Различните нива на всмукателните тръби играят основна роля в работата на апарата. Когато бгг се загрява, пара, наситена с алкохолни и фузелични изпарения, се издига през колоната на сухата клетка № 1 и влиза в спиралата на хладилника. По пътя част от храчките се депозира в колоната, а останалата пара се намира в хладилника, прикован към куба.

Флегмата се връща в шлеп, а пречистените алкохолни пари влизат в колоната на втората суха клетка (царе). Тук процеса на кондензиране висока температура на пара фузелово масла, които все още остават и повтори кипене връщат в резервоара, и алкохол попадат в продукт газопровода хладилник двойка и се вливат в съда.

Препоръчваме: Автоматизираното устройство "Сатурн" - класика на нашето време


Процесът е доста сложен в описанието, но в действителност е прост. Това не забавя работата на лунната машина, а производителността на "Hop-Master достига 2,5 литра / ч алкохол с висока чистота. Благодарение на двойното пречистване и пълното възстановяване на алкохолните пари, добивът на крайния продукт се увеличава с 15-20 в сравнение с конвенционалните устройства, а разходите за време се намаляват наполовина. Това води както до спестяване на дърва за огрев, така и до газа, както и до повишаване на комфорта на работа - няма нужда да настройвате машината за втори път.

Височината на устройството е 57 см, което го прави удобно да го поставите под капака. Външното тяло е перфектно подредено и балансирано по тегло - капакът не се деформира и ръбът отстрани на хладилника не се пълни с вода. Дестилационният куб е снабден с изпускателен кран, който е много удобен за източване на бара и измиване на куба.

Материали на апарата

Хранително топлинна устойчива стомана 08Х18Н10

Устройството е изработено изцяло от хромо-никелова стомана 08Х18Н10 (AISI 304), използвано в инженерни структури, които работят при високи температури в корозивни среди. Дебелина на стоманата - 2 мм. Това определя теглото на устройството - 3,5 кг.

Обърква малък обем на резервоара - 12 литра, при спазване на правилата и предпазни мерки трябва да се оставят пространство за слой на парите, то се превръща в ефективен 8. За такъв сложен процес на дестилация няколко не е достатъчно.

В комплекта за доставка на устройството има уплътнения за сухи клетки от медицински (както твърди производителя) гумени и силиконови маркучи за вода. Няма достатъчно адаптер за различни видове кранове, но може да се купи без проблеми. Също така е включена книга с инструкции и рецепти с повече от сто начини за приготвяне на домашно приготвен алкохол.

Но технологично апарат трябва да работи така, че по-голямата част от примесите и миризми, определящи послевкус, се екстрахира от алкохола в процеса на дестилация и може да получи само високо качество пречистване алкохол. И след това го използвайте като основа за приготвяне на напитки според собствените си рецепти или взети от книга.

В статията се разглеждат само някои аспекти на работата с апарата "Khmel-master". Ако имате опит да работите с него, или някои изявления на автора изглеждат противоречиви - се присъединете към дискусията. Истината е не само във виното, но и в дискусията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Преглед на машините на лунен фонексПреглед на машините на лунен фонекс
И каква полза има в лунните машини?И каква полза има в лунните машини?
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Кой термометър е подходящ за лунната светлинаКой термометър е подходящ за лунната светлина
Какво могат да направят маймунските занаятчииКакво могат да направят маймунските занаятчии
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
Das moonshine germaniumDas moonshine germanium
Алкокар се издига на лунна светлина без ненужни амбицииАлкокар се издига на лунна светлина без ненужни амбиции
Лошо и добро в лунна машинаЛошо и добро в лунна машина
Добър и не много добър в апаратаДобър и не много добър в апарата
» » Hop-Master двойна дестилация в една сесия
© 2021 BggeHat.com