Сортираме устройството на лунната светлина

Производството на лунен лук, противно на установеното мнение, изисква разбиране на процеса и основите на устройството и принципа на работа на лунната светлина. Най-добрите алкохолни напитки се произвеждат по същия начин като обикновената варя. Но за да получите например качествено уиски или калвадос на конвенционален дестилатор, не работи. Или по-скоро ще бъде, но това изисква толкова щателно изпълнение на всички етапи от производството, че малцина имат търпение.

Какъв е процесът на дестилация?

Самоуправление, нищо повече от химически процес на дестилация. Кой е бил добър ученик в училище, той си спомня, че според официалните данни дестилация е изобретен от арабите, но други източници твърдят, че в древна Гърция, когато никой не чу араби дестилационен метод се открои основните вещества и други летливи течности. Основното е да се чистят двойки алкохол от свързани вещества.

дестилация на масла

Дестилация на етерични масла

За производството на лунен лук, откриването на процеса на алкохолна ферментация е по-важно. Авторството не може да се припише на никого - това е природен феномен, който отдавна се използва от много видове диви животни за подобряване на настроението им. Например, много видове маймуни чакат падналите плодове да ферментират, за да ги ядат и, освен ползите, да получат известно удоволствие под формата на интоксикация.

Независимо от това, устройството на лунните светии на различни народи е поразително подобно. Както каза една от класиците - не можете да премахнете законите на природата, като гласувате. Технологията за отделяне на алкохол от варенето чрез дестилация е основният метод за получаване на алкохол.

Заедно с него съществуват и други начини - замразяване, дифузия, ректификация, центробежна обработка на суровините, но дестилацията е основният начин за получаване на алкохол. В присъствието на два комуникиращи съда, една тръба за пара и някои запаси от дърва за огрев можете да получите лунна светлина от всеки, който иска суровината.

Същността на процеса е, че различните вещества се изпаряват при различни температури. Разликата може да бъде от 1 до 100 или повече градуса. В напитка - резултат от ферментация на съдържащи захар продукти, съдържа до 14 етилов алкохол (най-желаната субстанция). Останалите - етери, алдехиди, метилов алкохол, фюзелови масла, вода, меласа и други слабо апетитни примеси, включително редица киселини, алкали и смоли.

Когато се нагрява в куб (изпарител) на суровината в различни етапи, се получава изпаряване на различни вещества. Например, при температура от 63 - 65 ° С, най-леко кипящите съединения - ацетон, алдехиди, феноли и метилати - започват да се изпаряват.

При Т = 68 - 70 ° С, етилов алкохол се появява в техния състав и продължава да се изпарява до температура от 78 градуса. По-нататък в състава на изпаренията преобладават силно кипящи мазни вещества - сивуха.

Когато температурата достигне 95 ° С, съставът на изпаренията става прекалено воден и съдържанието на алкохол в него рязко намалява. Но отоплението и изпарението са само част от дестилацията. Не по-малко, ако не по-важно, охлаждане. В края на краищата обратният процес на изпаряване е кондензация. Това отново може да бъде потвърдено от всяко тригодишно дете от общообразователната школа.

При кондензация в същия режим, парите се превръщат в течност - първо лесно летливи съединения, след това алкохол, след това бисулфит и вече в края на дестилацията - дестилирана вода.

Дизайн на лунна светлина, за цялата си простота, ви позволява да настроите сложните физични и химични процеси на ниво домакинство и да получите различни фракции на алкохол-съдържащи течности. Но дестилация е необходимо да се поддържа определено топлинни условия - ако топлина Брага да заври и изчакайте, докато тя кондензира, резултатът ще бъде същият като Брага, пречиства само от механичното утайките.

Как лунната светлина

Дизайнът на дестилатора не е толкова важен, че е по-важно да знаете как да използвате лунния прах. В процеса на варене няма нищо трудно. Важно е само да се осъзнае ролята на всеки компонент на дестилационния куб.

Препоръчва се: От "А" до "Аз" за сух страж

Капацитет за Брага

Тя трябва да има обем от най-малко 10 литра (оптимално - 20-40 литра). Ако вземем предвид, че около 250 грама прилични луковици листа от един литър варя, то не си струва да се засади зеленчукова градина, за да се получи бутилка водка. Реалната производителност на устройството е оправдана, ако е възможно да се получат 3-5 литра лунен луд в една сесия. Тази сума е достатъчна, докато не бъде готов следващият хвал.

Дестилационен куб

Неръждаема стомана - най-идеалният материал за куб



Всеки съд с капак може да се използва за кубчето, което може да бъде запечатано. Алуминиевите колби от мляко са много чести. Те са много удобни поради затварящия херметически затворен капак, снабден със стандартен уплътнител, който издържа на високи температури и е приемлив за контакт с храната.

Но има няколко подводни скали - много изследователи казват, че инсталирането на пивоварна машина, използваща алуминий, било то резервоари или тръбопроводи, не е безопасна за здравето. Долната линия е, че етиловия алкохол с алуминий реагира слабо, но метил и другите компоненти на варените и алкохолсъдържащите пари на лунния прах образуват редица доста опасни съединения с този метал. Ако можете да получите резервоар, изработен от неръждаема стомана или емайлиран - по-добре е да забравите за алуминия.

Алуминиева кутия

Алуминиевите кутии са най-популярната бутилка куб, но не и най-безопасната

тръбопровод

По-добре от неръждаемата стомана, досега материалът за намотката и тръбопровода не се появи. Използвайте тръба с диаметър 10 mm. Оптимално - 15 - 25 мм. Характеристика на неръждаемата стомана е, че заварява добре, може да бъде резбован и реагира много активно на химически влияния, включително алкохолни пари.

Дължината на тръбопровода от резервоара до хладилника трябва да бъде поне 1 - 1,5 м. Най-добре е вертикалната част на тръбата с пара на L да се издигне над нивото на капака с 0,5 до 0,7 м. Това позволява тръбата да се използва като обратен хладник. Топлинният капацитет на неръждаемата стомана е доста висок и по пътя към хладилника част от висококипящите масла на фюзела неизбежно кондензира и тече обратно към шлеп.

Дизайнът на лунна машина предвижда, че по пътя към хладилника се препоръчва да се инсталира суха клетка. Той е прост в дизайна, но много ефективен филтър за отделяне на изпражненията. Принципът на работата му е изненадващо прост (като всички гениални такива). Контейнер с обем от 0,5 - 1 л (конвенционален стъклен буркан) е снабден с херметичен капак с две дюзи. Входът се спуска под капака нарязан на 1,5 - 3 см, на разстояние от 2/3 от диаметъра на изхода - с 75 височина на кутията.

Двойките високотемпературни сливания, които навлизат в входната тръба, се охлаждат в обема на кутията и маслото на фюзела се превръща в течност. Двойките алкохол се движат и през дълга тръба се поставят в хладилника, където лунната коса кондензира. Температурата на сухата клетка за ефективна работа не трябва да е по-ниска от 78 ° С. За измерването на температурата в апаратурата за приготвяне на напитки можете да намерите на нашия уебсайт в статия.

Устройството на лунната светлина

Дизайнът на лунната светлина

хладилник

Една от най-важните части на устройството. Независимо от дизайна, той трябва да гарантира, че изпаренията се охлаждат до стайна температура. Максимално допустимата граница е 30 С. Това е в случай на първата дестилация. За по-сложни процеси на коригиране на алкохола е необходим друг режим.

Най-добрият дизайн на хладилника е неръждаемата стоманена намотка във водна баня. Водата може да тече или да стои. В първия случай е необходимо да се осигури противоток в обем от приблизително 10 литра на 100 ml от получения продукт, а във втория - 25 литра на 1 литър варел, като се замени 25 вода на всеки 30 минути от дестилационния процес.

Хладилник за луната

Версия на серпентината в стояща вода

Какво още трябва да знаете за лунната светлина - кубът трябва да бъде измит (внимателно) след всяка сесия, тръбата за пара също трябва да бъде почистена с чиста вода под налягане.

Устройството на лунната светлина е описано подробно в този видеоклип:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове аламбични и техните разлики от лунна светлинаВидове аламбични и техните разлики от лунна светлина
Апаратурите са първото нещо, което трябва да знаетеАпаратурите са първото нещо, което трябва да знаете
Кой термометър е подходящ за лунната светлинаКой термометър е подходящ за лунната светлина
Заслужава ли си да купуваме katyusha?Заслужава ли си да купуваме katyusha?
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
Цялата истина за лунен апарат от медЦялата истина за лунен апарат от мед
Лошо и добро в лунна машинаЛошо и добро в лунна машина
9 Начини за ароматизиране на лунната светлина през сушилня9 Начини за ароматизиране на лунната светлина през сушилня
Безпристрастен преглед на лунната термосфераБезпристрастен преглед на лунната термосфера
» » Сортираме устройството на лунната светлина
© 2021 BggeHat.com