Всички предимства на абсолютния куб

Дестилационният куб е с капацитет с различен обем, пригоден за дестилация на течност. Дестилацията (на латиница, "капене с капки") е процес на изпаряване на течност с допълнителна кондензация. По този начин брегът се трансформира в съдържаща алкохол пречистена течност, която е популярно наречена лунен лук. Дестилационният куб "Absolute" има всички необходими конструктивни характеристики, необходими за преминаването на този процес с най-добрите показатели.
Дестилация абсолютна

Дестилация абсолютна

Дизайнът на куба "Absolute"

В далечните III-IV век Клеопатра Алхимикът (египетският алхимик) изобретил лунен айънд апарат, по-специално, кипящ куб. По това време лунната светлина не знаеше, така че те дестилират само етерични масла. Оттогава дизайна на дестилационното устройство не се промени съществено.

Съвременният дестилационен куб е конвенционален, често цилиндричен котел. Тя е изработена от различни материали: мед, стъкло, алуминий ... Но най-често се използва неръждаема стомана за това.

Обикновено котелът има плоско или вдлъбнато дъно и куполообразен капак, който влиза в тръбата за пара. Колкото е възможно по-ниско от нивото на дъното в стената на куба, се монтира кран за източване на остатъците от дестилационния брага. Понякога в резервоара се монтират вътрешен термометър и предпазен клапан. Начините на отопление се използват различни и това също зависи от дизайнерските характеристики на куба.

Характеристики на куба "Absolute"

За производството на този основен компонент на апарата за домашно приготвяне се взема неръждаема стомана от хранителна категория. За да се поддържа плътност в точките на контакт, капакът се използва със силиконово уплътнение, а самият капак се изтегля заедно чрез скоба. Всички основни елементи, от които се нуждаете, са в него:

  • биметален термометър, предназначен да контролира температурата на загрятата баржа;
  • Подпоривият вентил е необходим, за да се предотврати свръхналягането вътре в куба, отваря и освобождава налягането;
  • тръба с ½ или 1,25 инча;


За разлика от много други кубчета, Absolute има дъно на капсулата, така че може да се инсталира не само на стандартни източници на топлина, но и на индукционна печка. Друго несъмнено забележително качество на "абсолютната" е цената, която се сравнява благоприятно с цените на всички аналози.

След като монтира хидравлично уплътнение върху куба, може да се използва като резервоар за ферментация. И с помощта на някои малки подобрения, той може да се превърне в пивоварна или дори филтър за филтриране на каша. За да направите това, достатъчно е да свържете мембрана или филтърна система през крана.

Начините за модернизиране на "абсолютното"

Основните характеристики на "абсолютния" кипящ куб са неговата универсалност. В това, след много малки промени и конструктивни промени, собственикът на този основен елемент на домашното устройство може да добави няколко допълнителни функции към него. Домашните занаятчии се адаптират за дълго време от това, което имат, чудесни неща. Използвайки универсалния куб "Absolute" и горепосочените устройства, можете да го принудите да участвате в няколко други процеса.

  1. Хидродозиращо средство - вид "контролер", специално устройство за дозиране на количеството отделен въглероден диоксид от резервоара. Той не позволява въздух отвън да влезе в ферментиралото вещество, предотвратявайки окисляването му и превръщането му в оцет. Вкъщи, за да се намалят разходите за напитката, много дестилатори използват конвенционална ръкавица с малка дупка в един от пръстите си, вместо водна печка. Ако вземем "Absolute" и вместо системата за дестилация инсталираме хидравлично дозиращо устройство, "абсолютният" дестилационен куб може да се използва като резервоар за ферментация.
  2. Barbator Необходимо е да се подаде гореща пара през течността, докато парата е под високо налягане. Балонът се използва главно за дестилиране на дебели бракове. Течен изготвен на базата на захар, мая и вода, произведена бира може да се лекува без това устройство, но дебел брашно, отпадъци от плодове, горски плодове и, освен това, зърно, директен огън не варени. Невъзможно е да се разбърква периодично, което означава, че ще бъдат заварени, изгори, прилепени към стените, дъното, давайки варя горчив вкус и неприятна миризма изгорял. Зъбът, свързан с куба, помага да се избегнат тези проблеми.
  3. Система с калъф и филтър - необходимо нещо в организирането на домашното пиво. Това е мястото, където малцът се смесва с вода и сместа се нагрява според специална температурна програма.
Препоръчително: Добро и не много добро в апарата на "Добровари"

Фалшива от неръждаемата стомана, намираща се в резервоара отдолу, превръща куба в капацитет за приготвяне на храна. На върха е фалшив или в неговия край има изходен отвор, към който е прикрепена пластмасова тръба с дължина малко по-голяма от диаметъра на куба. Вторият край на тръбата се поставя върху изпускателния петел от вътрешната страна на куба. Филтърната чаша за готвене на пивната мъст е готова.

Следователно, като се позовава на икономиката на такова универсално устройство като алембик "Absolute", всеки хост става силно Винокуров, който може лесно да си ръце у дома, за да произвеждат не само чиста фантасмагория. С подобрен куб става възможно да се приготвя отлична бира. Най-добрата ракия, абсент, kedrovochka, калвадос, джин, уиски - това не е пълен списък на алкохолни напитки, които могат да бъдат направени с къща дестилатора на "Absolute" и сръчни ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да си направим кубКак да си направим куб
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Характеристики на колоната за балон на устройствотоХарактеристики на колоната за балон на устройството
Неконкурентно домашно устройство със собствени ръцеНеконкурентно домашно устройство със собствени ръце
Устройството и принципа на работа на обратен хладникУстройството и принципа на работа на обратен хладник
Апаратурите са първото нещо, което трябва да знаетеАпаратурите са първото нещо, което трябва да знаете
Знаете ли какво е крал и как да го направите?Знаете ли какво е крал и как да го направите?
Кой термометър е подходящ за лунната светлинаКой термометър е подходящ за лунната светлина
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
Лошо и добро в лунна машинаЛошо и добро в лунна машина
» » Всички предимства на абсолютния куб
© 2021 BggeHat.com