Царят, суперавтомобилът и мехурчето какво е това?

Всъщност въпросният знак и предлогът "или" в заглавието не са необходими. В "разширената" лунна козирка, няколко от тези устройства могат да бъдат налице едновременно. Но какво е по-добре: суха клетка или мехурче - или може би крал или мехурче - зависи от суровините и планираните характеристики на крайния продукт. Нека се опитаме да разберем какво е необходимо и какви са тези допълнения към традиционния апарат за пивоварство.
Сухият кратер, кралят и мехурът

Сухият кратер, кралят и мехурът

Стара добра класика

Схемата на най-простата лунна светлина е позната на всеки ученик:

  • кипящ куб (капацитет с хватка, където е разделен на фракции);
  • охлаждана намотка;
  • капацитет на продукта.

Това, което се получава при излизане от този дизайн, може да се използва вътре, но не се препоръчва. Първо, това е вредно за здравето. На второ място, това не е вкусно. Трето, заради неприятния махмурлук. По-добре е да не се вземат шансове.

Всичко се отнася до фракциите, на които се разделя съдържанието на алкохол. Основните три: алкохол, вода, фюзелово масло. Moonshine, получена от най-простата схема, съдържа много голямо количество фюзелово масло. Изчистете течността от тях може да се дестилират отново и химически (въглен, манган и др.). И това е по-добре физическо - за това се използва суха изба или цар.

Така продуктът, получен съгласно класическата схема, задължително изисква последващо пречистване или повтаряща се дестилация и отново пречистване.

Сухият флот

Използва се там, където чистотата на крайното вещество е важна. Това е малък цилиндричен съд с два улея в горната част и изпускателен кран в долната част. Тръбите от фитингите на цилиндъра се свързват към дестилационния съд и серпентината. Този дизайн работи по този начин.

Сушилня за лунната костенурка

Принцип на действие на суха клетка

  1. Парата, съдържаща алкохол, влиза в цилиндъра за суха клетка, където температурата му леко се понижава.
  2. Поради факта, че температурата на кипене на примесите на фюзела е по-висока от тази на етиловия алкохол, маслата се кондензират и се натрупват в долната част на цилиндъра.
  3. Пречистените пари от етанол влизат в намотката.

В резултат на това наемателят изпълнява следните функции:

  • произвежда течно пречистване на физическо ниво, което е по-добро от използването на народни средства;
  • изключва навлизането на кипящи мехурчета в бобината и след това в крайния продукт;
  • в случай на достатъчна якост на продукта, тя дава възможност за изоставяне на повторното дестилиране.

Сухата земя може да се използва и за ароматизиране на крайния продукт.

странична лента

За да се получи лунна светлина с обемна фракция алкохол до 96 (по-точно, тя няма да бъде лунен лук, а алкохолно-поправяща), ще е необходимо да се събере коригираща колона, която включва царя. Един или повече. Всичко зависи от необходимата сила на продукта: кралете, събрани в колона с височина около 80 см, позволяват производството на етанол в изход 96.

Царят на лунната светлина

Царят на лунната светлина

Ректификационният крал е топлоизолирана тръба от неръждаема стомана, която в единия си край е свързана с дестилационен куб, а другата с намотка. Най-важният елемент е пълнежът на тази тръба, на нея се утаява храчки (вредни компоненти на дестилацията). Два вида елементи могат да се използват като пълнеж за тръби:

  • насипни хаотично движещи се частици от спирална призматична форма, направена от неръждаема стомана или керамика;
  • гофрирана мрежа от неръждаема стомана.
Препоръчително: Устройството и принципът на въглищната колона

Керамиката и неръждаемата стомана са инертни материали и не влияят върху химичния състав на крайната течност. И в двата случая, след приключване на дестилационния процес, е достатъчно да се отстрани насипа или окото от колоната и да се изплакнат добре.

Пълнители за държачи

Пълнители за държачи

По този начин, използвайки коригиращата колона, събрана от царя, веднага се решават две задачи: увеличаване на якостта на крайния продукт (в идеалния случай до 96) и почистване от токсични елементи.

Бъркачката

Този елемент в лунната светлина се използва:

  • когато е необходимо да се увеличи силата на напитката без повторно дестилиране;
  • когато те не са течни, но се сгъстява брага, която гори при директния огън и се придържа към стените на куба.

И в двата случая мехурчетата преминават гореща пара през течността. В първия случай, схемата на лунната песен ще представлява следната последователна връзка на елементите:

  • парогенератор;
  • самият барботьор е метален маркуч с перфорирана дюза, поставена на дъното на дестилационния куб;
  • суха клетка или цар;
  • намотка.

Във втория, мехурът ще бъде инсталиран след сухата клетка. В този случай структурата му е подобна на суха клетка, само тръбата във входния отвор в нея се спуска до дъното. Веднага след като нивото на кондензата се повиши над нивото на тръбата, започва отново изпаряване на течността. Ако няколко такива елемента са свързани последователно, ще бъде постигнат многостепенен дестилационен процес.

Сега става ясно, че не е необходимо да се избира суха клетка или мехурче за лунната пеперуда. Тези елементи изпълняват различни функции в него. Първият почиства и по желание ароматизира продукта, а вторият увеличава съдържанието на етилов алкохол в него.

За да можете да получите наистина висококачествен алкохол с помощта на традиционно домашно приготвено устройство, е необходимо да направите промени в неговата схема. Дизайнът трябва да бъде допълнен или с цар, или със сух барел с барбекю.

В заключение. И трите описани елемента на лунната песен с различна степен на успех могат да бъдат направени самостоятелно. Но ако закупуването на домашно приготвено устройство е само планирано, по-добре е веднага да закупите комплект от необходимо оборудване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Теория и практика за изработване на суха клеткаТеория и практика за изработване на суха клетка
Какво трябва да знаете при избора на собственик на жилищеКакво трябва да знаете при избора на собственик на жилище
Защо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлинаЗащо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлина
Устройството и принципа на работа на обратен хладникУстройството и принципа на работа на обратен хладник
Апаратурите са първото нещо, което трябва да знаетеАпаратурите са първото нещо, което трябва да знаете
От а до з на сухото помещениеОт а до з на сухото помещение
Изчерпателна история за мехурчетатаИзчерпателна история за мехурчетата
Знаете ли какво е крал и как да го направите?Знаете ли какво е крал и как да го направите?
Ректификационна колона или суха клеткаРектификационна колона или суха клетка
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
» » Царят, суперавтомобилът и мехурчето какво е това?
© 2021 BggeHat.com