Какво е електрически собственик на жилище?

На електрически лунна машина чуете и прочетете редица отзиви. В действителност, повечето от тях са положителни, но има и такива, които категорично се противопоставят на използването на нагревателни елементи в бирата. Под термина електрическа лунна апаратура се съгласяваме да не разбираме апаратурата на електрическата печка, а устройството с вградени нагревателни елементи - тръбни електрически нагреватели.

Структурни характеристики на нагревателя

Тръбният електрически нагревател е метална тръба (мед, неръждаема стомана, алуминий), в която е вкарана хромо-никелова спирала. Разликата между вътрешните стени на тръбата и нагревателя е изпълнена със специален диелектричен прах, който прави топлината перфектно, но изключва електрически контакт. Като прах се използва сух кварцов пясък от най-малките фракции или периклала (магнезиев оксид в кристалната форма).

Тръбни електрически нагреватели

Тръбни електрически нагреватели

TEN, противно на установеното мнение - изобретението не е ново. Патент за схематична схема на такъв нагревател е издаден още през 1859 г. в САЩ (изобретател - инженер Симпсън). Напълнена на прах, General Electric Company получи патент през 1915 г. Тяхната новост се крие във факта, че извън САЩ те могат да се произвеждат само от 1955 г.

Всеки човек, който има електрически чайник от стар тип или домашен бойлер, е незаменим атрибут на всички съветски бизнесмени. ТЕН се изработват под формата на тръба, извита под формата на скоба или под формата на една или две завъртащи спирали на дълги крака. Някои елементи се пълнят не с пясък, а с диелектрично масло, но такива нагреватели са сравнително необичайни.

Отоплителен елемент в модула за бриз

Нагревателят може да бъде инсталиран от собствените си ръце

По желание, нагревателят може да се монтира на всяка апаратура със суха клетка. За да направите това, достатъчно е да пробиете два дупки под нагревателя в резервоара и да го закрепите там, сигурно запечатани.

Електрическите изходи на нагревателя са изолирани от корпуса чрез керамични вложки, които изключват разрушаването. Когато спиралата TEN изгасне, което може да се случи по време на продължителна работа в суха или суха среда, спиралата просто се счупи и нагревателят спира нагряването. Има мнение, че ако спиралата изгори, тя може да се деформира и да докосне корпуса, което не е безопасно. Да, теоретично съществува такава опасност и е възможно от хиляда топлоелектрически централи да се случи това разбиване. По-добре е да се застраховате и да изхвърлите изгорялата ТЕМ. Ремонтът им е почти невъзможен, а закупуването на нов не е прекалено обременителен за бюджета.

Самостоятелни устройства с TEN

Дизайнът на дестилатора със суха клетка или токоизправител с ТЕМ се различава от обичайното само при наличието на нагревател, монтиран в обема на изпарителя. Самостоятелната апаратура с TEN работи по същия принцип и не е необходимо да се обмисля работата на останалите части. Интересуваме се от изпарителя.

Електрически апарати за пивоварство

Електрически апарати за пивоварство



Особеността на апарата е, че брага директно се свързва с нагревателя. Нагревателната площ е малка, което води до появата на сложни термодинамични процеси в обема на течността. Във време, когато течността директно се свързва с ТЕМ, вече е загрята до точката на кипене, съседните райони са все още студени. Трябва да изчакаме, докато конвекционните потоци изравнят температурата, и процесът на кипене в целия обем започва. За кубове с капацитет от 10-15 литра това не е проблем, но за 40-литровото време за предварително загряване се увеличава значително.

Препоръчваме: Царят, суперавтомобилът и балончето - какво е това?

ТЕМ се инсталират в близост до дъното на съда, така че брегът се нагрява повече или по-малко равномерно в целия обем. Но тук е друг проблем - електрическият лунен сън е склонен да изгори лодката. За да се избегне това неприятно явление, развалят вкуса на готовата напитка, Брага трябва да се отцеди, се оставя да престои в продължение на няколко часа и отново се прецежда през ситна цедка. Горените парчета могат да бъдат парчета дрожди или да се съдържат в течните ароматни частици. Протягане и защита на шлеп е възможно да се намали техният брой до минимум.

Изчисляване на мощността на ТЕМ

Когато изберете устройство с нагревател или производството на собствените си ръце, трябва да се помни, че нагревателите трябва да са най-малко два или един мощен, но оборудван с регулиране на мощността, електронни или механични.

Самостоятелно устройство с обем TEN до 25 литра е достатъчно да се оборудва с 1 и 1,5 kW нагреватели или с един 3 киловата с регулатор. При обем от 25-40 литра ще са необходими нагреватели от 1,5 и 3 kW или от 5 kW. Този режим на работа се определя - първи електрически сварено апарат е включен пълна мощност за бързо нагряване, и след това, особено при работа с барабана за пара или в режим на корекция, по-мощни нагреватели са изключени и дестилацията е по-бавен.

Наличието на електрически регулатор е много по-удобно от два нагревателя. Температурата в този случай може да се регулира много гладко, което е особено важно в апаратурата с дестилационна колона.

Този регулатор може да се закупи отделно, дори ако имате устройство с два нагревателя, не е трудно да го свържете. Удобно е да направите това на нагревател с по-висока мощност.

Когато видите някои от уменията за работа с електрически лунна светлина с парен барабан, за да се върнете към обичайната вече не искате. индустриалните производствени устройства, като например "Сатурн", "Хенди", "весел брадат", "баварски" парния котел оборудвани, някои Барботьорът, термостати, термометри и други аксесоари, които позволяват да се превърне пивоварния процес в удоволствие.

Когато купувате устройство с нагревател, обърнете внимание на материала на тялото на нагревателя и самия куб. Ако са направени от неръждаема стомана или мед, няма да има проблеми. Алуминиевите продукти са не само вредни за здравето, но и краткотрайни - електрохимичната корозия бързо ще ги направи неизползваеми.

Второто нещо, което трябва да се обърне внимание е цената на електроенергията. ТЕМ е доста ненаситен и "вятър" в една сесия на дестилацията може да бъде прилична сума. Когато използвате устройството веднъж или два пъти месечно, той е почти невидим, но с по-честа работа става осезаем.

Опитът показва, че електрическите луни, особено най-новите модели, са много по-удобни за използване от традиционните. Опитайте.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически котли за отоплениеЕлектрически котли за отопление
Кислородно рязанеКислородно рязане
Как да направите електрическо отопление в частна къща и какво е необходимо за това?Как да направите електрическо отопление в частна къща и какво е необходимо за това?
Най-популярните видове луниНай-популярните видове луни
Електрически нагревателни батерииЕлектрически нагревателни батерии
Електрически нагревател, нагревател за видовете и видовете оборудванеЕлектрически нагревател, нагревател за видовете и видовете оборудване
Ние правим домашно приготвена апаратура от буркан, за да растеНие правим домашно приготвена апаратура от буркан, за да расте
Електрически отоплителни радиаториЕлектрически отоплителни радиатори
ТЕМ за отопление на гаражаТЕМ за отопление на гаража
ДАННИ ЗА ОТОПЛЕНИЕДАННИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ
» » Какво е електрически собственик на жилище?
© 2021 BggeHat.com