Избираме подходящия материал за дестилационния куб

След като държавата е допуснала да се занимава със самостоятелно пивоварство на частни лица, много домашни кълбини публикуват своите подземни "изобретения". Например, изграждане на апаратура за пивоварство и информация за това как да се направи все още куб от неръждаема стомана, днес вече не е голяма тайна. Но само дали листът от неръждаема стомана е подходящ за такова устройство? Възможно ли е да се използва друг материал за тази цел и кой е по-добър? Нека анализираме заедно всички плюсове и минуси и да намерим оптималните суровини за направата на куб.

Материали за направа на кубчета

За да се избере най - добрият материал, е необходимо да се определи агресивната среда, в която кипящ куб. И за това, на свой ред, ще разберем какво общо има този куб.

Дестилационен куб

Дестилационен куб

Дизайнът на лунната светлина основно се основава на този елемент. Запечатан контейнер за отопление на баржа е важна част от него, която регулира производителността. Колкото по-голям е обема на куба, толкова по-голямо е количеството на аперитив, който получавате.

Избраните контейнери се пълнят с готовата ферментирала течност, която се поставя върху топлинен източник и се довежда до точката на кипене на съдържанието. Понякога дестилационният куб е обикновена тенджера под налягане, кутия или буркан с обем от 10 до 50 литра. Необходимата кубатура се изчислява по формулата:

Vpirt = ((куб V - 0.25 V куб) - 0.8 V куб) - 0.2 V куб

  • Куб 0,25 V - невъзможност за пълнене;
  • 0,8 V куб - обем, напълнен с бард, отпадъци след дестилация;
  • 0.2 V куб - обем на главата и опашката фракции.

За загряване на варела се използват както вътрешни източници (тръбен електрически нагревател), така и външни (електрически, газови печки). Следователно физическите характеристики на резервоара трябва да бъдат, както следва:

  1. дебели стени, които задържат топлина за дълго време;
  2. Здрава дъно, не се деформира от регулярни температурни промени;
  3. стягане.


Химическите свойства на горещия бг, като активно вещество, диктуват ограниченията при използването на материалите, от които се произвеждат дестилационните кубове.

Анализирайки химическите и физическите характеристики, необходими за безопасното и безопасно използване на материала, бяха установени няколко възможни варианта.

Мед куб

Дестилационен куб, изработен от мед и неръждаема стомана

  1. Мед. Отличен материал за производството на апаратурата за пивоварство. Още от невежеството на средновековието всеки алхимик знаеше, че медна кана или кана е най-добрата възможност за изтласкване на етерични масла. Да, те не знаеха за лунна светлина и не мислеха за това. Медната дестилационна куба е добра, защото благодарение на свойствата на метала, брагът, поставен в него, се пречиства допълнително от вредни примеси. Големият недостатък е, че медният апарат, наречен алабамик, е с почти порядък по-висок по отношение на разходите и в търговската мрежа от стоманата.
  2. Алуминий. Учените отдавна установяват, че този метал се разтваря, окислява, навлиза в кисела, солена или алкална среда. Излишното количество алуминий в човешкото тяло се натрупва в мозъка и причинява анемия, дефицит на вниманието и дори цистит. На Запад вече са изоставили използването на битови алуминиеви чинии. Алуминиевите резервоари все още се използват широко в нашите кухни, както за готвене, така и за варене. Справедливо, можете да се уверите, че металът, покрит дори с тънък слой от алуминиев оксид, е безвреден. Но къде е гаранцията, че филмът няма да бъде изтрит при използване на същите оръдия за алуминиеви ферми?
  3. Glass. Често можете да намерите дестилационни кубове от този материал под формата на колба. Вече е добро, защото изобщо не окислява в никаква среда. Това означава, че течността, която се дестилира, не получава допълнителни вредни съставки от материала на контейнера. Друг положителен аспект е, че целият процес може да бъде наблюдаван през прозрачните стени на апарата. Към отрицателните свойства, които трябва да се вземат предвид при получаването на дестилационен куб от стъкло, е неговата чупливост. Стъклото може да се счупи, когато температурата се промени драстично, се счупи с невнимателно боравене. В допълнение, стъклените контейнери не са големи (от 5 до 17 литра), което ограничава обема на дестилацията.
Препоръчително: Кой термометър е подходящ за домашно приготвена машина

Неръждаемата стомана е най-популярният материал за куба

Защото:

  • Ястията и по-специално дестилационните кубове от неръждаема стомана се отличават с висока устойчивост към резки температурни промени. Те не са деформирани и не се спукват като стъкло;
  • листовете от неръждаема стомана са в състояние да издържат на продължително излагане на високи температури;
  • Контейнерите от неръждаема стомана не реагират химически с съставните части на хватката, както се случва с алуминия. Това изключва не само наличието на чужди аромати и миризми на продукта в изхода, но и наличието на вредни компоненти;
  • Дестилационният куб от неръждаема стомана е 8-10 пъти по-евтин от състава от мед. Можете да го направите сами.

Като обобщим разсъжденията си, можем да направим едно просто заключение. Неръждаемата стомана е най-популярният материал за все още куб.

С цел да се занимава с производството на фини ракии, бренди, ракия, както и чрез дестилация на етерични масла, момче за всичко ще трябва скъпо alabamik. В нея и купата за дестилация и целият апарат е направен от мед.

Не е необходимо да се използват алуминиеви контейнери, за да не се превърнат дестилационните процеси в производството на отрова.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-популярните видове луниНай-популярните видове луни
Как да си направим кубКак да си направим куб
Ние правим обикновен домашно приготвен апарат от тенджера под наляганеНие правим обикновен домашно приготвен апарат от тенджера под налягане
Най-простият хладилник за собствениците на жилищаНай-простият хладилник за собствениците на жилища
Знаете ли какво е крал и как да го направите?Знаете ли какво е крал и как да го направите?
Кой термометър е подходящ за лунната светлинаКой термометър е подходящ за лунната светлина
Какво е електрически собственик на жилище?Какво е електрически собственик на жилище?
Как да си направим пивоварна от бира за бираКак да си направим пивоварна от бира за бира
Цялата истина за лунен апарат от медЦялата истина за лунен апарат от мед
Царят, суперавтомобилът и мехурчето какво е това?Царят, суперавтомобилът и мехурчето какво е това?
» » Избираме подходящия материал за дестилационния куб
© 2021 BggeHat.com