Знаете ли какво е крал и как да го направите?

Подобно на всеки технологичен процес, производството на качествени домашни лунен лук изисква наличието на специално оборудване. Най-простото допълнение, което напълно променя характеристиките на апарата - царя за лунната светлина. На кого може да изглежда малко лекомислено да се обадите на лунната машина технологично оборудване. Въпреки това, това е така. И за да се третира неговия избор или производство трябва да бъде същото като закупуване на печка газ, например, или хладилник.

В продажба има много модели на лунни късове с различен дизайн - със сухи бъчви, балони, ректификационни колони и друго ефективно оборудване. Но какво ще стане, ако собственикът на къщата има стара структура, но дали е правилно направен и я хвърля, просто не вдига ръката? Съветът е прост - модернизиране.

Модернизация на лунната светлина

Ролята на каргите е в отстраняването от парите на бердите от висококипящи мазни вещества под общоприетото име - шивуха. Тези онечиствания развалят вкуса на лунната светлина и нейния аромат. Царът в промишлен апарат за пивоварство може теоретично да позволи доста чист суров алкохол след първото дестилиране, но не трябва да идеализира това устройство.

Много статии са данни, че дължината странична лента на 15 см дава 20-кратно пречистване, 35 см - 50 пъти и 45 см - 65 пъти, без да обяснява, че това е - кратно пречистване. Много хора смятат, че полученият лунен лук става 20, 50 или 65 пъти по-чист. Това не е съвсем вярно. Честотата на почистване показва колко пъти има взаимен контакт на кондензата вътре в дюзата с дюзата и парната фаза.

Естествено, колкото по-голяма е мултиплицирането, толкова по-добре е пречистването. Но в домашното домашно приготвено устройство, както индустриално, така и направено от ръцете на царя, ще ви позволи да получите след първото дестилиране на лунна светлина е три до четири пъти по-чист, отколкото без него. Трябва ли да стартирам надстройването на устройството? Разбира се, да. След като сте изпробвали продукта, получен от апарата, с помощта на цапфин, ще бъдете убедени в това. Повтарящата се дестилация допълнително ще ви укрепи с убеждението, че подобно сравнително лесно устройство може радикално да промени Вашето възприятие за това, което е homebrew.

Царят на лунната светлина

Царят на лунната светлина

Как да направите крал със собствените си ръце

Няма нищо трудно в процеса на изработване на царете. Дори човек, който някога е държал българин в ръцете си, спойка и тренировка, може да направи най-простата версия на това устройство. По-добре е капитанът да може да работи върху струг или да заварява неръждаема стомана. Нарязването на нишка върху неръждаема стомана на ръка е доста трудно, почти невъзможно. Но ако намерите матриците с означение P18 или P18F2, тогава можете да опитате.

Какво ще отнеме да работи? В зависимост от това коя версия на царете избирате. Ако има тенденция да се експериментира, тогава е възможно да се направи демонтируема яка, състояща се от няколко части. Ако просто искате да опитате, вярно ли е, че те казват за ролята на царете в бирата, тогава можете да направите едно парче. Дизайнът предвижда възможността за увеличаване на дължината във всеки случай.

Така че, нека започнем да правим царе със собствените си ръце. За да направите това, трябва:

Част от тръби с диаметър 35 - 45 мм от неръждаема стомана, мед или месинг. Обикновена стомана, чугун и пластмаса не са подходящи. Първият метал ръжда много бързо, чугунът е тежък и не се намират такива тръби, а пластмасата не е безопасна, когато се стигне до контакт с алкохолни пари. Тя няма да гори и няма да се стопи, но такива съединения могат да образуват, че никой химик няма да установи състава им и лекарите ще бъдат трудно да се диагностицират.

Препоръчваме: Ние правим домашно приготвена апаратура от бурканче "да растем"

Тръба за фенерчета

В допълнение към тръбата се изисква резбово приспособление, което трябва да бъде закрепено към капака на дестилационния куб с две затягащи гайки на силиконовите уплътнения. Каучук не се препоръчва да се използва, с изключение на това, че ще бъде възможно да се намери топлоустойчива гума. Ако капакът на куба е направен от неръждаема стомана, съединението може да бъде заварено.



От това задушаване и ще започнем работа. На пръта трябва да изрежете вътрешната резба, така че да може лесно да се завинтва върху тръбата. Ако сте направили вътрешна резба върху длето - това е случаят с въже, нарязано навън. Когато работят със собствените си ръце, такива свободи са позволени.

Дължината на конеца е не по-малка от 3 см. Трябва да се отбележи, че цялата горна част на апарата ще се държи върху него. Ако царят за лунен айънд служи като основа на дестилационната колона, не се очакват странични натоварвания. Но ако към него е свързан страничен тръбопровод с хладилник, желателно е основата да е здрава.

На върха на царете трябва да има и резба. Към него ще свържем отклонението на тръбата за пара към хладилника, втората част на скрепера или главата на коригиращата колона. Долната част на царя е избрана с дължина от 35 до 40 см. Ако е необходимо, е много лесно да го удължите. Ако има нишка, можете да използвате някой от познатите методи за свързване на две тръби - американец, съединител и др.

2-3 cm под горния ръб на резбата пробити диаметър на отвора на 3 - 4 mm и се завинтват в нея, след намаляване на нишката, дължината сегмент тръба 3 до 4 см - гнездото под сондата на термометъра. Там ще бъде поставен по време на работа със силиконов уплътнител.

Гнездо в царя под термометъра

Място за кацане на термометър

В краля най-важният не е механичният метод на свързване, а вътрешната му част. Обемът на количките се запълва с метални спирали - дюзи. Техният диаметър е 2 - 3 мм, визуално приличат на малки извори. Направете ги от неръждаема стомана или мед.

Нуждаем се от много от тях и не можем да ги направим със собствените си ръце. Най-добре е да купите специален пълнеж на специализирани сайтове. За да се гарантира, че пълнежът не се събужда вътре в резервоара, в долната част на тялото на насипа е вградена малка мрежа от неръждаема стомана или мед. Може да бъде изрязано от старо кухненско сито или да можете да пожертвате нов.

В крайни случаи, използвайте мрежа за измиване на съдове, но трябва да изберете само неръждаема стомана. Няколко от тези решетки се натискат вътре в тръбата и се уплътняват. Друга възможност е да закупите обикновена тел дюза Panchenkov. Това е тъкана лента от неръждаема стомана, която е усукана в спирала и плътно поставена вътре в тялото на ярема.

Пълнители за държачи

Пълнители за държачи

На кого всички тези пълнежи може да изглеждат излишни, но те превръщат обикновената тръба в цар. Той действа не само като филтър - възникне в сложни физични и химични процеси на взаимодействие на пара и течност кондензация, при което парите се разделя на фракции и пречистена пакет от всякакви примеси.

При използването на количките трябва да се има предвид, че дестилацията ще намалее с 30%, но разходите за време се компенсират от качеството на продуктите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Методи за почистване на лунната светлина с активиран въгленМетоди за почистване на лунната светлина с активиран въглен
Най-простият хладилник за собствениците на жилищаНай-простият хладилник за собствениците на жилища
И каква полза има в лунните машини?И каква полза има в лунните машини?
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
От а до з на сухото помещениеОт а до з на сухото помещение
Структурата и принципа на въгледобивната колонаСтруктурата и принципа на въгледобивната колона
Изчерпателна история за мехурчетатаИзчерпателна история за мехурчетата
Кой термометър е подходящ за лунната светлинаКой термометър е подходящ за лунната светлина
Ректификационна колона или суха клеткаРектификационна колона или суха клетка
Das moonshine germaniumDas moonshine germanium
» » Знаете ли какво е крал и как да го направите?
© 2021 BggeHat.com