Кой термометър е подходящ за лунната светлина

Дестилацията на алкохолносъдържащи течности (дестилация) изисква внимателно спазване на температурния режим. Термометърът за лунна светлина - нещо, което е абсолютно необходимо дори за аматьорска инсталация. Работата е, че основата на лунния вир - алкохол, започва да се откроява на 78,3 С. Това е идеално. В действителност, дори при температура от 72-73 градуса по двойки на варели достатъчно количество алкохол и с кондензация е доста подходящ за употреба.

Но това, което се изпарява при по-ниски температури - от 65-70 градуса се нарича "главата". Този алдехиди, естери (метилов алкохол, ацеталдехид, мравчена етил естер, оцетна метил естер) и други летливи продукти, за които не само развалят вкуса на водка, но също така доста токсични. Получената в този температурен диапазон течност трябва да се излива безмилостно в канализационната система. Не е подходящ дори за техническа употреба.

точка на кипене на алкохола

Правилната дестилация на технология измиване изисква след достигане на температура от 63 ° С интензивност отопление намалява драстично, и се провежда плавен преход към Т = 65 ° С След това, докато бавно нагряване температурата на кашата се поддържа на това ниво ± 3 От време, достатъчно да се получи определено количество течност (цели).

Средно броят на главите е 10-15 от обема чист алкохол, който се очаква да бъде произведен чрез дестилация. При преизчисляване на силата на лунна мощ на 50 процента съотношението е намалено до 7-8. Например - прогнозираното количество бракове ви позволява да получите 10 литра лунен лук. В този случай, първите 0.5 литра, получени при температура от 63-68 градуса и ще бъдат глави. От което трябва да се отървете. Ако инсталирате точен работен термометър върху машината, не е трудно да контролирате процеса.

Основният продукт започва да се откроява при T = 78 С и продължава с умерено нагряване до 85 градуса. След това започват да се разпределят не по-малко вредни вещества - на "тура", които съдържат значително количество алкохол и Фюзелово масла, които не са отровни като "главата", но те могат да доста разваля вкуса на лунна светлина. Те също трябва да бъдат избрани отделно. Но те не трябва да се излеят - те са напълно подходящи за повторна дестилация.

Видове термометри за варене

Температурните режими, посочени по-горе, са валидни за домакинските дестилатори на класическата схема - дестилационен куб, суха клетка, хладилник. Апаратите с ректификационни колони, клетки, дефлегатори и други устройства имат свой собствен температурен режим, но тук няма да има нито един качествен термометър за лунна светлина.

Ако лунната светлина е лесно да се направи със собствените ти ръце, дори и най-простият термометър не може да бъде построен - твърде сложни технологии се използват при тяхното производство и много неприятни за калибриране. На практика е невъзможно да се симулира индустриалния цикъл на производството на термометър у дома. Най-добре е да си купите готов термометър. За Луната можете да използвате почти всички техни сортове:

  • Електронната;
  • цифровите технологии;
  • биметална;
  • алкохол.

Монтиране на термометъра в кубичен лунна светлина за човек, запознат с най-простите ръчни инструменти, сложността няма да бъде. При модерни устройства със сушилни можете да инсталирате два термометъра - в куб и суха клетка. Това ще контролира температурата на berg и пара. Ако няма суха клетка - можете да поставите термометъра в хладилника.

Електронен термометър

Дигиталният термометър е може би най-оптималният вариант

Електронният термометър за лунната светлина е най-добрият вариант. Той е много чувствителен и отговаря на най-малките промени на температурата измиване или пари с точност до 0.1 ° С голямо предимство е мащаба с са свързани добри цифри и присъствието на дължина сонда 150-200 mm, която може да бъде потопена директно в Braga.



Термометърът се монтира в метална втулка, монтирана в капака на куба или в резбата. Вторият вариант е по-предпочитан - в този случай термометърът показва температурата на течността, а не металната стена на втулката, която може да се различава с 1-2 ° С. Отклоненията в свидетелските показания не са критични и за любителското пивоварство са напълно допустими.

Препоръчваме: Какво е "Електрически домашни апарати"

Диапазонът на измерване на електронен термометър - 50 ... 300 ° С може да се използва не само за moonshining, но също така и при получаването на каша (оптимална температура ферментация - 20-30 ° С) за продукти за непушачи, измервания на температурата във вътрешността на всеки продукт - неръждаема сонда стомана се потапя в определена дълбочина.

Дигитален термометър може да се направи и с дистанционен сензор на жица от 1 m или повече. Инсталирайте я на лунната машина със собствените си ръце също е лесно. Основното е, че сондата се потапя в течност, издуха се с пара или контактува с измерената среда по друг начин възможно най-плътно. Най-добрият и най-сигурен начин е да го поставите в ръкава.

Можете да направите цифров термометър със собствените си ръце, като използвате една от схемите, които можете да намерите в интернет. Но за това трябва да сте в състояние да работите с поялник и да разберете електронните схеми. Ако нямате такава дейност, по-добре е да си купите готов термометър - китайската индустрия ги произвежда няколко десетки модели на много достъпна цена. Самопроизводството ще струва повече, ако вземете предвид времето, прекарано в търсенето на компоненти и сглобяването на устройството.

Биметален термометър е много удобен. Тя има доста приемлива точност, лесна за обработка и инсталиране, евтина. Такива измервателни уреди са оборудвани с повечето дестилатори от индустриален тип, така че няма причина да се съмнява тяхната надеждност.

Биметален термометър

Първоначално повечето домашни домашно произведени устройства са оборудвани с биметални термометри

Биметалният термометър е добър, защото може да се завинтва директно в тялото на резервоара без страх. Той е направен от метал и издържа на всякакви температури и натиск. Ако машината не е била предназначена за монтаж на термометъра, можете да го ъпгрейд с ръцете си - това е достатъчно, за да пробия дупка в корпуса на изпарителя и да го монтирате в резба монтаж или втулка (в зависимост от вида на термометър). Трябва да е възможно да се изолира връзката от тялото на резервоара с топлоизолационни уплътнения, така че самият термометър да не се нагрява и само сензорът да взаимодейства със средата.

Ако искате, можете да използвате стъклен термометър за алкохол. Тя е евтина и доста точна, само че е необходимо да изберете устройство с мащаб до 120-150 С.

Накрая, видео за това как да инсталирате цифров термометър:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да събера домашно направено устройство у домаКак да събера домашно направено устройство у дома
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Най-популярните видове луниНай-популярните видове луни
Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Устройството и принципът на работа на дестилационната колонаУстройството и принципът на работа на дестилационната колона
Ректификационна колона или суха клеткаРектификационна колона или суха клетка
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
9 Начини за ароматизиране на лунната светлина през сушилня9 Начини за ароматизиране на лунната светлина през сушилня
» » Кой термометър е подходящ за лунната светлина
© 2021 BggeHat.com