Устройството е любимо

Сред домашните дестилатори от типа колони лунния "Favorit Exclusive" не се отличава като необичайно. Поне на пръв поглед. Структурно, тя много прилича на обявения "Антонич", минус някои подробности. Но няма да сравним Фаворит с други устройства тук, ще се ограничим до повече или по-малко обективен преглед.

Това е апаратура и колонка на обратен хладник, свързан чрез извит адаптер с кондензатор тип поток. На колоната е предвиден пред-охладител от разединителен тип. От технологични иновации в устройството се използва обикновена дюза Panchenkov, изработена от неръждаема структура. Надстройката е разглобяема и лесно се модифицира с допълнителни елементи. Като цяло устройството е много висококачествено и добре изработено.

Апаратът е предпочитан

Любимото устройство "Favorit"

Ролята на дюзата "Панченков" се разбира от много дестилатори, така че често се отстранява от тръбата за рефлукс, вярвайки, че тя само намалява капацитета на апарата и намалява добива на лунна зима. В много отношения това "се случва", ако не спазвате температурния режим на дестилация и количеството лунен лук, заедно със скоростта на дестилация, е по-важно от неговото качество.

Използването на дюзата Panchenkov (RPN) позволява да се намали значително височината на колоната, като същевременно се поддържа или дори се увеличава нейната способност за филтриране. Това се използва активно от създателите на малък лунна машина, за които размерите на апарата са важни. В края на краищата един апарат с колона, висок повече от 1 м е много неудобно, не само в малък апартамент, но и в кухнята на всеки дом.

Принципът на работа на тел дюза е много проста - при преминаване през него с алкохолно съдържание пара, различаващи се по температура на изпаряване на компоненти, има интензивен обмен на топлина, чрез увеличаване на контактната повърхност (в сравнение с празна тръба - от няколко пъти).

Висококипящи примеси (суров водка) се кондензират под формата на течност (обратен хладник доста токсичен, между другото) тече обратно в куба да се изпарява отново и отново участва в един цикъл на изпарение / кондензация. Този цикъл продължава през време на дестилация, но по-голямата част от отлив все още остава в куба.

Към температурата на кондензацията на алкохола дюзата, заедно с тръбата, не се охлажда, така че алкохолните изпарения свободно проникват в хладилника и вече се превръщат в течност. Дюзата Панченков действа като прост, но необичайно ефективен кондензационен филтър и се използва не само в аматьорски кабини, но и в промишлени предприятия за дестилация на нефт, алкохол, газове и сложни химически съединения.

Дюза на Панченков

Дюза на Панченков

В допълнение към дюзата "Панченков" съществуват редица подобни пълнители, които по принцип са подобни на действието, например дюзата Selivanenko (използвана в вече споменатия "Antonych"). Популярността на RPN се обяснява с удобството на използването й - тя е силна и лека, телената мрежа е усукана в спирала, удобна е за съхранение, вмъкване, извличане и почистване.

Препоръчваме ви: Преглед на лунния лукс


Но нека се върнем в лунния "Любим". Дюзата в него е предвидена за работа в нормален режим, както и два термометъра - върху резервоара и горната част на колоната. Резервоарите за оборудването на устройството са снабдени с няколко - 12, 20, 25 и 36 литра. Кубчетата са снабдени с капак на фланеца и изпускателен клапан за отпадъчния шлейф. Освен това, резервоарът осигурява трислойно дъно, като оптимално разпределя топлината от нагревателя и предпазва варела от изгаряне.

Reflux кондензатор

Обратният кондензатор на лунната светлина

Автоматизираният апарат "Favorit Exclusive" работи перфектно върху всички видове плочи и повърхности за готвене - дъното е гладко и гладко. Диаметърът на колоната и хладилника е 5,3 см, така че няма специални изисквания за степента на отопление - паропроводната тръба не може да бъде запушена по принцип, дори и с дюзата, монтирана в колоната.

Елементите на устройството се свързват много бързо, като се използват скобите. Уплътненията са доста дебели и умерено стегнати - уплътнението е осигурено изцяло.

Хладилникът на устройството "Favorit Exclusive" е много мощен. Въпреки сравнително малкия диаметър е инсталирана вътрешна система от пет тръбопровода, която осигурява както висока скорост на преминаване на средно, така и интензивен топлообмен. На изхода, дори при скорост от 2-3 l / h, се получава кондензат с температура не по-висока от 25 ° С.

Максималната скорост на дестилация (първо) при температура 82 ° С в куба може да достигне 3 или повече литра на час. Производителят обявява 6 литра на час за известно преувеличение и за да се стреми към този индикатор не си струва - много е трудно да се контролира температурата.

Уредът е много добре регулиран, ако използвате едновременно крана за водата и регулатора на нагревателя. Ако изберете оптималното съотношение на интензивността на отоплението и охлаждането, устройството "Favorit Exclusive" работи стабилно по време на дестилацията.

Също така е удобно да се произвежда фракционна дестилация, като се използва предварително охладител - устройството е чувствително към всички промени и може да постигне добри резултати с него.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
На ясен език за смелата колонаНа ясен език за смелата колона
Преглед на машините на лунен фонексПреглед на машините на лунен фонекс
И каква полза има в лунните машини?И каква полза има в лунните машини?
Купувате ли или не луксозния луксозен комплект 3?Купувате ли или не луксозния луксозен комплект 3?
Защо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлинаЗащо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлина
Устройството и принципът на работа на дестилационната колонаУстройството и принципът на работа на дестилационната колона
4 Най-добър дизайн за домашен обратен хладник4 Най-добър дизайн за домашен обратен хладник
Преглед на лунните машини luxstahlПреглед на лунните машини luxstahl
Spirtmash сироп машини с многослойно дъноSpirtmash сироп машини с многослойно дъно
Самозареждащи се устройства само за възрастниСамозареждащи се устройства само за възрастни
» » Устройството е любимо
© 2021 BggeHat.com