4 Най-добър дизайн за домашен обратен хладник

Всеки дестилерист, който е изучил поне повърхностна информация за дестилацията, се замисля да допълни класическата схема на лунния апарат, като направи дефлегматор с собствените си ръце. Дестилационен куб, директно свързан с хладилника, ако дава чист и силен продукт, а след това само след многократна дестилация и химическо пречистване. Присъствието на същия обратен хладник позволява да се получи един и същ резултат в един цикъл. Днес ще говорим за това как може да бъде направено от импровизирани фондове сами.

Видове обратни кондензатори и производствени методи

Всички кондензатори на обратен хладник, използвани в бирата, могат условно да бъдат разделени на два големи класа: филма и останалите. Основната разлика се крие във факта, че в класическата филмова структура няма допълнителни елементи: храчките кондензират по стените на вертикалната тръба и от нея също се изпаряват. Основното предимство е простотата на дизайна, който може да бъде направен на ръка, основният недостатък е взаимодействието на флегмата с периферната зона на парата, а не с централната.

"Всички останали" - обратен хладник, вътрешната кухина на което са въведени различните елементи: пълнители с развита повърхност (плочки, стъклени перли, и т.н.) от инертен материал. Благодарение на тях се повишава ефективността на взаимодействието между изпаренията на пара и общите размери на устройството. Ние изброяваме само няколко типа дефлегатори:

  • Le Chatelier;
  • Бунзен;
  • Коледни елхи;
  • опаковани;
  • Димрота и др.

Чрез съотношението на качеството на продукта / размерите / лекотата на производство / лекотата на регулиране на работния режим - практичност, ако има дума, предпочита се дизайна на Dimrot.

Някои начини да направите най-простите обратен хладник

  1. Модернизирана суха клетка. Строго погледнато, дори и самоизработеният примитив - суха клетка от стъклен буркан, някои функции на обратен хладник все още действат. Но само няколко, и само ако кажете "много стриктно". За да стане елементарен неконтролиран обратен хладник, дизайнът и разположението му трябва да бъдат променени. Това става лесно и със собствените си ръце.
  • В горната част има само една изпускателна тръба.
  • Тялото е изработено от тънък метал.
  • В долната спойка метална тръба, която след това се свързва към капака дестилационен куб.
  • Цялата тази конструкция е инсталирана, за разлика от класическата суха печка, не отстрани, а над дестилационния резервоар с оригиналната смес.

В резултат на това се кондензира върху стените на корпуса храчки, протича през тръбата обратно към резервоара, отговаря на новообразуваната пара, частично pereisparyaetsya и навлиза селекцията. Силата и чистотата на продукта са незначителни, но те се увеличават.

  1. Рефлукс кондензатор с две ръце - Най-простият филм. От външната страна на голямата тръба в краищата, две стени се заваряват в стените. Вътре в голямата тръба се поставя тръба с по-малък диаметър. Краищата се приготвят така, че между тях да се образува кухина (риза). Цялата структура е свързана с дупката в капака на неподвижната. Студената вода циркулира в оформената риза.

Парата от контейнера се издига вътре в тръбата, кондензира върху студените си стени и тече надолу върху тях в контейнера. При взаимодействие с обратен поток на пара се извършва многократна повторна утаяване на обратен хладник и разделянето му на фракции. Чрез регулиране на интензивността на охлаждане, всички компоненти постепенно се отделят от суровината, като се започне от нискотемпературния компонент.

  1. Димматхор Димтро. Две епруветки. Единият от тях служи като тяло, втората намотка е навита по такъв начин, че тя влиза в тялото с малка пролука. Дизайнът е монтиран на капака на дестилационния съд, водата циркулира през спирална тръба. За разлика от филмовата конструкция, кондензацията и повторното утаяване на обратен поток се появяват на повърхността на спиралата.
Препоръчваме: Най-простият хладилник за собствениците на жилища

Отделно, помислете за обратен хладник, който при наличието на производство вкъщи води до много добри резултати за крайния продукт.

Рефлукс кондензатор от метален термос



Основата на този дизайн е термос 0.5-1 литра. Да започнем.

  1. Разглобяваме термоса, т.е. премахваме дъното, така че да не се повреди самата колба. За да направите това, почистете подложката на дъното и прилепете към нея метална скоба. Закрепваме кабела за тел или стомана към скобата. Вторият край на телта е здраво закрепен и здраво издърпва термоса върху себе си. Дъното трябва да се извади от термосферата. За да улесните процеса, можете да го подгреете с горелка.
  2. Освен това е необходимо да се шие ребро, през което разделянето на преградата с външната крушка е свързано по такъв начин, че да се появи почти една неразличима равномерна междина по цялата обиколка. За да направите това, най-добре е да използвате бормашина с дюза или, ако има достъп, абразивна машина. След това топлоотделянето лесно се отделя от външната крушка.
  3. За да се отстрани вътрешната част на колбата, също е необходимо внимателно да се завърже ребрата на гърлото на термоса. В резултат на това вътрешната част лесно се извлича отвън.
  4. В дъното на вътрешната колба пробиваме дупка, вмъкваме в нея тръба, за да комуникираме с атмосферата и да закрепим мястото на съединението.
  5. В стената на външната крушка, отгоре и отдолу, разрязваме и разглобяваме две дюзи за организиране на циркулацията на охлаждащата вода. В този случай е необходимо да се гарантира, че краищата на тези тръби излизат във вътрешността на колбата на разстояние, по-малко от разстоянието между колбите.
  6. Събираме колбата: внимателно тъчете предварително направените пропуски, пробийте дупка в дъното и преграда под епруветката и ги поставете на място.

По принцип нашият дефлегматор, направен от самите нас, по отношение на самия термос, е готов. Работната му позиция върху машината е с врат. Но все още няма най-важната възлова точка, поради която всичко започна: възелът за избор на крайния продукт.

Възел на подбора

Той ще бъде свързан с гърлото на термоса. Схематично, неговата конструкция и разположение в апаратурата за приготвяне на напитки е показана на фигурата по-долу.

Дефлегматорна верига

Работна схема на обратен хладник

Тя се изработва от парче тръба с два адаптора: горната част на гърлото на термоса, долната до тръбата, свързваща обратен хладник с дестилационния куб. Вътре в тръбата широка шайба е заварена с нисък фланец (8-10 мм) по ръба на централния отвор. Ако има умение, тогава с монтирането на шайбата можете да се справите, ако не, след това отидете на сервиза. Точно над дъното, оформено по стената на тръбата на купата, се пробива дупка за отдушната тръба, през която завършва готовият продукт.

Диаграмата не се показва, а за фина настройка на работния режим на устройството, все още се нуждаете от термометър или температурен датчик. За да го поставите точно над горния ръб на шайбата, в стената на тръбата се вкарва отвор за инсталиране на термометъра.

Затова се събира обратен хладник. Тя може да бъде свързана чрез тръба (от 50-80 см дължина) към капачката на дестилационния съд и да започне да получава готовия продукт. Но ако искаме да получим наистина висококачествен алкохол, трябва да помислим за замяна на епруветката с пълна коригираща колона.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Теория и практика за изработване на суха клеткаТеория и практика за изработване на суха клетка
Какво трябва да знаете при избора на собственик на жилищеКакво трябва да знаете при избора на собственик на жилище
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Защо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлинаЗащо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлина
Устройството и принципа на работа на обратен хладникУстройството и принципа на работа на обратен хладник
Устройството и принципът на работа на дестилационната колонаУстройството и принципът на работа на дестилационната колона
От а до з на сухото помещениеОт а до з на сухото помещение
Преглед на лунните машини luxstahlПреглед на лунните машини luxstahl
Ректификационна колона или суха клеткаРектификационна колона или суха клетка
Добър и не много добър в апаратаДобър и не много добър в апарата
» » 4 Най-добър дизайн за домашен обратен хладник
© 2021 BggeHat.com