Теория и практика за изработване на суха клетка

Процесът на подготовка на силни напитки у дома се състои от няколко основни и спомагателни операции. Необходим етап във всяка технология за получаване на маса, съдържаща алкохол (лунен лук), е дестилацията на специално оборудване, което в събирането се нарича в любовта на хората. В допълнение към обичайните си елементи, някои хора правят суха клетка за лунна машина със собствените си ръце или купуват готов възел от занаятчиите чрез интернет.

Ролята на сухата клетка в "системата"

Най-често срещаната схема на лунните машини включва три задължителни елемента:

  • резервоар за нагряване на шлеп с открити източници на огън (печки за дърва в горите и газови горелки) или вграден нагревател;
  • кондензатор, състоящ се от контейнер за пълнене с лед, сняг или студена вода и поставен в серпентината;
  • капацитет за приемане на готови продукти (най-често за тази цел традиционно използвани стъклени банки).
Тайнственото домакинство

Дестилатор домакинство

Има два основни недостатъка на този набор от елементи на лунната светлина. Необходимостта от непрекъснат мониторинг на температурния режим и използването на стъклени изделия от чупливо стъкло, което винаги изисква специални грижи при работа. Тези два фактора създават дори значителни страдания дори за опитни дестилатори, а начинаещите могат винаги да се противопоставят на желанието за самоубийство. Въпреки че има предположения сред хората относно опасностите от съхраняването на алкохол в метални или полиетиленови контейнери, предпочитанията към банките всъщност се отхвърлят поради тяхната прозрачност, което позволява да се контролира чистотата на процеса по око.

Изработена от собствени ръце, сухата клетка от най-простия дизайн е в състояние да спести дори и опитни майстори от много трудности при настройването и контрола на процеса, а за начинаещи ще се превърне в истинска пръчица - спасяване.

Разлики между сушилнята и обратен хладник

Всички части на лунната светлина, като устройства за електрически вериги, имат специфична функционална цел и са свързани една с друга в строга последователност от гумени, хлоровини или метални тръби. Най-добрият свързващ материал е неръждаемата стомана, която има няколко предимства едновременно:

  • химическа устойчивост на корозия;
  • липсата на компоненти, вредни за човешкото здраве;
  • механична якост, която позволява използването на части като структурна основа на целия комплект (включително създаването на сгъваеми уплътняващи резбови съединения).

Самоизработената суха клетка е свързана като отделна единица непосредствено преди охлаждането на съдържащите алкохол пари с кондензатор. Според неговата функционална цел, той е допълнителен междинен резервоар, който не позволява на халките да се вмъкнат в крайния продукт.

С помощта на демонтируема суха пещ е възможно процесът да се проведе при повишени температури и значително да съкрати времето за дестилация, а също и да се сведе до минимум управлението на процеса. Опитът показва, че когато въведете суха клетка, за да получите три литра силна напитка, това отнема половин час, докато при стандартния набор от части не можете да решите проблема за един час. Спестяването на енергия и подобряването на качеството на крайния продукт води до значителни финансови ползи за дестилаторите.

Някои хора оборудват агрегатите си с обратен хладник, които погрешно се бъркат със сухите клетки. Всъщност те са сходни с дестилационните колони, използвани за производството на алкохол в промишлен мащаб. На тях им е възложена задачата да разделят сублимираната течност възможно най-точно според точката на кипене.

Reflux кондензатор

Reflux кондензатор

Схематично, кондензаторът с обратен хладник може да бъде представен като тръба вертикално над дестилационния куб, термометърът е монтиран в горната точка на тръбата. Когато те се издигат, изпаренията влизат в контакт със стените, охлаждани от външния атмосферен въздух, а веществата, кипящи при по-високи температури, преминават от газовото състояние в течно състояние и текат надолу. Поддържането на температура от 79-83 градуса на изходното ниво е възможно да се постигне минимално количество фюзелово масло и вода в крайния продукт.

Препоръчваме: Инструкции за производство на лунната светлина

Fuscus масла - приятели или врагове?

Съгласно химичния състав основната масова фракция на фюзеловите масла е смес от амилови и изоамилови алкохоли, представляващи по-високи хомолози на етанол. Те не са непосредствен продукт на ферментация на въглехидрати, но се образуват от примеси от протеини, съдържащи се в захарифицираните вещества.

Вследствие на това съдържанието на фюзеловото масло в силните напитки директно зависи от замърсяването на суровината. Това е причината поради това, че лунен лук от меласа или сок от цвекло има неприятен послевкус и аромат, така че използването на обратен хладник става целесъобразно, въпреки увеличаването на времето, необходимо за дестилацията.



За повечето видове суровини е достатъчно да се използва демонтируема суха пещ, частично изпълняваща функциите на обратен хладник. Те включват:

  1. Захар.
  2. Нишесте.
  3. Candy.
  4. Jam или пресни плодове.

В допълнение, кондензаторът с обратен хладник не може ефективно да изпълнява ролята на междинен буфер, който предотвратява замърсяването на лунна светлина, нахлупена от прегряване на спирачките.

Допълнителни характеристики на суха клетка

В допълнение към получаването на напитки с перфектна прозрачност, демонтируемите сушилни се използват успешно за ароматизиране. Екстракция на летливи етерични масла, които имат приятна миризма, обикновено водени от инфузия. За тези цели концентрацията на алкохол в бирата е твърде малка и повечето от съставките се губят. Настояването на наситени с ароматни съединения в самото пиво да доведе до замърсяването му, което изисква продължителна и отнемаща време филтрация.

Горещата, наситена с алкохол пара е отличен разтворител за много органични вещества. Поставяйки малка част от приятно миришещите съставки в суха клетка, можете да извлечете компоненти, полезни за ароматизиране и да ги изпратите на лунна светлина. В същото време твърдите частици остават на място и крайният продукт не е наситен със суспензия, която причинява мътност и загуба на кал.

ароматизиране на лунна светлина през сушилня

Експериментирай ще вдигнеш вкуса си

Като източник на миризма в сухия кутия поставете:

  • Лимонова или портокалова кора;
  • Подправки (пипер, карамфил, шафран);
  • Билки и коренища (тартар, пелин, ангелика, касис или дафинови листа).

Ако поставите чиста вода вместо баржа и напълнете сухото помещение с необходимите суровини, можете да получите водна есенция от много видове растителни суровини, които да се използват при готвене.

И накрая, как да направите суха клетка

Ако сте решили да направите суха клетка за домашно приготвена машина със собствените си ръце, първо трябва внимателно да прочетете характеристиките на съществуващите структури. Правилното отчитане на възможностите на собствената си инструментална база и съществуващото оборудване ще улесни производството и експлоатацията на целия комплекс в бъдеще.

Домашна суха клетка от банката

Един обикновен стъклен буркан е най-достъпният резервоар за направата на суха клетка със собствените си ръце. Пробийте две дупки в капака на калай и вкарайте фитингите, закупени в санитарния магазин, можете да завършите монтажа в рамките на 10 минути. Такъв продукт е с краткотраен живот - след няколко цикъла целостта е нарушена и е необходимо непрекъснато да се запечатват ставите с тест. Сухият буркан от буркана, снабден с твърд капак, изработен от неръждаема стомана, закрепен с двойка скоби от пружинна стомана, е по-надежден.

Сушилня от термос

Колбите и корпусите от неръждаема стомана са отлични за направата на сушилни и кондензатори. Връзката с помощта на заваряване или запояване на дренажната тръба осигурява допълнително удобство при работа. Също така, силната суха клетка от термосанта не съдържа недостатъците, присъщи на продуктите, изработени от чупливо стъкло.

Дори и да няма време за самостоятелна изработка, не бъдете прекалено мързеливи, за да подобрите домашното си устройство с такова просто устройство като сухото строителство, което можете да закупите чрез интернет. Вие незабавно се отървете от ненужните притеснения и ще почувствате подобряването на качеството на домашно приготвените силни напитки, завистта на дегустаторите, поканени да посетят!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем подходящата мая за лунен лудКак да изберем подходящата мая за лунен луд
Ние правим обикновен домашно приготвен апарат от тенджера под наляганеНие правим обикновен домашно приготвен апарат от тенджера под налягане
Какво трябва да знаете при избора на собственик на жилищеКакво трябва да знаете при избора на собственик на жилище
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Най-популярните модели луненцарски машини във ФинландияНай-популярните модели луненцарски машини във Финландия
Неконкурентно домашно устройство със собствени ръцеНеконкурентно домашно устройство със собствени ръце
Апаратурите са първото нещо, което трябва да знаетеАпаратурите са първото нещо, което трябва да знаете
От а до з на сухото помещениеОт а до з на сухото помещение
Ректификационна колона или суха клеткаРектификационна колона или суха клетка
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
» » Теория и практика за изработване на суха клетка
© 2021 BggeHat.com