Апаратурите са първото нещо, което трябва да знаете

Производството на лунен лук или рафиниран алкохол у дома е трудна задача, въпреки очевидната му простота. Това се отнася до качествена лунна светлина и алкохол, спестени не само от фюзеловите масла, но и от характерните миризми. Това е напълно възможно, ако използвате качествена пивоварна (дестилатори) и отговаряте на всички технологични изисквания за процеса на дестилация.

Устройството Pervach

На първо място, това се отнася до оптималния температурен режим на различните етапи на дестилацията и качеството на подготовката на суровините. Ще поговорим за подготовката на яхтата по-късно и ще се докоснем до температурния режим и общата технология на дестилацията при прегледа на луната "Pervach", която е предложена по-долу.

Първото впечатление

Когато се запознаваме с линиите на Pervach устройства, има чувството, че почти всички подходи към създаването на подобни техники са били използвани в техните проекти и дизайнерите са се опитали да задоволят всички искания, които могат да възникнат. Общо 5 модела Pervatch се произвеждат, но някои от тях, например "Elite-aroma" и "Premium-lux" - се предлагат в няколко версии.

Те са изработени от неръждаема стомана 08H18N10T (AISI 321, EI914), широко използвани за производството на кухненски принадлежности и домакински дестилатори от почти всички производители. Той произвежда уреди Pervach Ural фабрика за домакински продукти в град Челябинск. На пръв поглед на машината, фабричната работа е видима - всичко се прави качествено, шевовете са чисти, всички размери са поддържани, черупките и детайлите са полирани.

Съставът

Прегледът започва с универсалната 2 в 1 "Домашна изба". Самостоятелният апарат съчетава функциите на автоклав за домашно консервиране и добър уред за домашно приготвяне. Капацитетът на купата с автоклав е 22 литра, което е достатъчно за 12 стъклени кутии от 0,5 литра или 9 литра. Когато правите лунен лук, в резервоара се изсипват 20 литра варене, достатъчно, за да произвеждат 6-7 литра силна лунна светлина.

Дъното на резервоара е доста дебело, производителят не посочва дебелината си, но при подслушване се оказва, че той не е по-тънък от 3-4 мм. Самостоятелните апарати могат да бъдат инсталирани на всички видове нагреватели без страх от изгоряло дъно или крадец - топлината се разпределя равномерно.

Брага се загрява доста бързо, но има известна инертност, когато степента на отопление се промени - ако се налага да се намали или увеличи температурата на дестилация, отоплението трябва да бъде коригирано предварително. Това не е дефект на апарата, а общо действие на дестилационни кубове с голям обем с дебело дъно.

Устройството "Домашен килер" е оборудвано с всички необходими:

  • термометър;
  • манометър;
  • предпазен вентил;
  • силиконово уплътнение.

Отворът за пълнене с диаметър 24 см ви позволява лесно да стекате кутиите по време на стерилизирането и да излеете или източите шрага и да изперете контейнера.

Кухненски дом

Pervach "Домашна изба"

Специален дестилатор се завинтва върху специална резбова фитинга, състояща се от: сгъваема суха клетка и работещ охладител, изваден от пътя. Устройството работи много ефективно както при първата, така и при втората дестилация. Висока пара барабана и ароматизиращи успешно почиства пари от високи фракции, ако не превишава температурата на каша (оптимално 80-82S) и насища напитка мирише на билки, лимон или портокал.

"Pervach Elite-аромат"

Този апарат за пивоварство се произвежда в три обеми - 14, 17 и 20 литра, които в превод с ефективен капацитет са 14, 15 и 18 литра. Напълно лунна светлина не може да запълни резервоара - на повърхността трябва да бъде въздушна междина, пяна или утайка не е запушен парни линии с твърде интензивно нагряване или дестилация каша незрели.

Препоръчваме: Преглед на лунните машини "Феникс"


Резервоарите от всички размери са снабдени с предпазни клапани за свръхналягане, термометри и плътно прикрепени капачки. Отваря се цялата горна част на резервоара, което е много удобно за използване и поддръжка. Дебелината на стената на безшевния куб е 1 мм, дъното е 1,5 мм. За неръждаема стомана AISI 321 това е достатъчно - съдът се отличава с високата си якост и не се страхува от случайни удари.

Дестилаторът и сухата клетка се произвеждат в традиционната форма за домакински уреди: сгъната суха клетка с мрежа за ароматни вещества и хладилник с течаща вода. Дизайнът, изпробван на много модели и изненади от неговата работа, не може да се очаква.

Апаратът "Pervach Elite-flavor" работи ефективно както по време на първата, така и на втората дестилация. Ако вземете "главите" и "опашките" навреме, тогава можете да получите качествена лунна светлина без много стрес. Температурният режим на дестилация, основен и частичен, е лесен за поддържане - чувствителен термометър и известна инертност на апарата позволяват това.

"Pervach Premium Suite"

На първо място собственикът на къщата се различава по вид - кубът изглежда като млечна кутия с широка уста и капак върху скобите. Но само напомня - резервоарът не е направен от алуминий, а от неръждаема стомана, специално за лунната коса. Защитен клапан и термометър са стандартни за капака. Капацитетът на резервоара е 12 литра.

Pervach премия

Pervach Premium Suite

На резервоара има дестилатор, същият като на "Home Porcelain", така че няма да се занимаваме с неговите функции.

Друга модификация - "Pervach Premium Suite Dachno-rustic" е предназначена за стационарен хладилник при липса на течаща вода. Той е оборудван с мощна намотка, но по някаква причина няма суха клетка. Ако е необходимо, можете да го инсталирате сами, но за тази цел ще трябва да изрежете тръбата на хладилника и да залепите крепежните елементи под гипсокартоните.

Капацитетът на куба се увеличава до 20 литра, което е оправдано за стационарен хладилник. Залагането и поддържането на апаратура от този тип е доста трудоемка задача и за приготвянето на 3-4 литра лунен луд е донякъде нерентабилно. И за да получите 6-8 литра напитка, можете да работите.

«Pervach Premium-Classic»

Моделите "Premium-Classic" и "Premium-rustic" се различават от предишната модификация само под формата на дестилационен куб. Самоизработеният от "Деревенски" апарат с бобина също "греши" от липсата на суха клетка. Кубичният обем на двете устройства е 12 литра.

 "Pervatsch-икономика"

То оправдава неговото име, както в цената, така и в капацитета. Един обикновен дестилационен куб и течащ хладилник. Няма излишъци, с изключение на термометър. Но има предпазен клапан, който с малка дебелина на тръбата е абсолютно необходим. Шията на апарата е доста тясна, което създава редица неудобства. Но от апаратурата на икономическата класа да изчакате нещо друго и не трябва.

Първокласна икономика

"Pioneer" на Pervach

Общото впечатление за устройствата на семейство Pervatch, както и случайно от всички подобни заводи за производство на растения, е само положително. Няма конструктивни "чудеса" - доказани технологии, добро производство, ефективност, лекота на поддръжка и достатъчно широк избор.

Вашите впечатления за работа с Pervach устройства са написани в "коментарите". Може би имате друг поглед към тези настройки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Теория и практика за изработване на суха клеткаТеория и практика за изработване на суха клетка
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Купувате ли или не луксозния луксозен комплект 3?Купувате ли или не луксозния луксозен комплект 3?
Кой термометър е подходящ за лунната светлинаКой термометър е подходящ за лунната светлина
Ректификационна колона или суха клеткаРектификационна колона или суха клетка
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
Цялата истина за лунен апарат от медЦялата истина за лунен апарат от мед
9 Начини за ароматизиране на лунната светлина през сушилня9 Начини за ароматизиране на лунната светлина през сушилня
Безпристрастен преглед на лунната термосфераБезпристрастен преглед на лунната термосфера
Самозареждащи се устройства само за възрастниСамозареждащи се устройства само за възрастни
» » Апаратурите са първото нещо, което трябва да знаете
© 2021 BggeHat.com