Цялата истина за лунен апарат от мед

Красива и екзотична медна лунна машина ще бъде украсата на колекцията на всеки любител на домашни алкохолни напитки. Да, не направих резервация - това беше украшение. Ако ще дестилирате в присъствието на близка компания от приятели или гости на литър втори качествен алкохол от собствените си суровини - тогава няма да намерите по-добре медно устройство.

Можете да ги купите на много сайтове, свързани с алкохола. Предлага се като оригинални португалски или испански устройства и направени в открити пространства на страните от ОНД или Китай. Що се отнася до последното, има много големи съмнения, че те са мед - тяхната цена е много подозрителна, а под мед е възможно да се прикрие много голям брой сплави, понякога не напълно безопасни.

Португалски Аламбич

Португалски Аламбич

В Европа медните машини са получили общо наименование "Alambic" (Alambic). Той произлиза от арабски или от семитски ал-абик. Това, което означава тази фраза, също не е напълно ясна. Някои изследователи казват, че това означава "тиква". Това е тази форма, че дестилационните кубове се произвеждат от повечето производители.

Екзотични продукти

Самостоятелните устройства (дестилатори), изработени от мед, са предназначени да произвеждат малко количество алкохол от различни суровини. Нашите местни захар-мая брег не е на първо място. В алембиковото грозде вино, ябълковото ябълково вино, комплексните композити от плодове се дестилират.

Обемът на внесените дестилатори от мед е в диапазона от 1,5-4 литра. Съгласете се, ако го поставите на масата и вземете някои от ароматния алкохол пред гостите и веднага го използвате - това е много готино. Особено когато се придружава от барбекю или друга прясно приготвена храна. Но да дадете за такъв меден лунен лук апарат от около 100 евро едва ли си заслужава, ако възнамерявате да се ангажирате с самоубийство в по-сериозен мащаб. Това не е нищо повече от красива и без съмнение качествен сувенир с някои функции.

Апарат за меден собственик на жилища

Апарат за меден собственик на жилища

Медни изделия от мебелно производство

Много от тях не се продават. Някои, например Омега с дестилационна колона, са доста висококачествени и ефективни. Вярно е, мед направени в тях само дестилационната колона и хладилник (в зависимост от модификацията на апарата). Резервоарът на изпарителя е изработен от добра неръждаема стомана. Тази комбинация често се среща и не предизвиква оплаквания - металите са перфектно комбинирани и работят по двойки на висококачествен алкохол.



Но ако срещнете лунен апарат, изработен от мед с дестилационна колона в комбинация с алуминиев резервоар, го заобикайте. Комплексните електрохимични реакции, придружаващи контакта на тези метали и дори под влиянието на горещи алкохолни пари на добри, няма да докажат недвусмислено.

Медта работи само с мед, неръждаема стомана и стъкло. Всички останали домакинства трябва да бъдат заличени.

Наскоро се срещнах по интернет мед самостоятелно направени апарат "Конго" (дестилационна колона от мед). Представителят на компанията "Макс Курум" твърди, че изпълнението на колона с височина 26 см и диаметър около 6 см е 14 литра на час (14 на час!). Това е индустриалната производителност и има добре обоснована мисъл, че сме измамени по най-грозен начин. Без да се впуска в теорията на конспирациите, китайската следа може да бъде проследена доста ясно, особено по отношение на метала.

Препоръчваме: Какво трябва да знаете при избора на собственик на жилище

Защо мед?

Смята се, особено любим производители мед лунна светлина на дестилационната колона, който дестилация мед абсорбира серни оксиди и други вещества, които придават на неприятната миризма на дестилацията на продукта. Може би това е така, но по някаква причина, никой не казва, че медта дава в замяна. Всички аргументи са, че медта се използва в дестилаторите от времето на арабските алхимици. И какво още трябваше да използват? От неръждаема стомана е изобретен в началото на миналия век (първата официална споменаването на Шефилд (хром) е публикуван през 1915 г.). А мед винаги е лесно в обработка на метали, освен че има много добра термична проводяща (което е важно за охладители) и устойчивост на корозия. Ето защо медта.

Неръждаема стомана, въпреки ниската топлопроводимост - 20 W / (m • K) срещу 382-390 W / (m • K), е най-добрият материал за производството на лунна светлина към дестилационната колона или барабан пара като ръцете му, и в промишлен мащаб , Важно е да изберете само храна клас неръждаема стомана - AISI 304, AISI 304 L, AISI 316L, AISI 430, AISI316, AISI 316Ti, AISI 321. Това е най-доброто за колоната още дестилация и изберете стомана клас със съдържание на титан - в този случай с цялостна устойчивост на корозия.

Друг аргумент е, че чистата мед не се използва в индустрията. Как да (не казвам да си купи) може да бъде технически медни класове M0, M1, M1K, M3R, сплави с никел MN0,6, MNA13 - 3, топлоустойчиви сплави като МК или БЧК. Всички препратки са изброени топлотехника, химични и механични свойства, но не и дума за взаимодействие с храни, включително горещи изпарения на алкохол. Освен въпрос конвенционалния привържениците мед съдовете - древен защо ludili (покрити със слой от калай или калай и олово сплав). Вижда се, че тези метали са по-безопасни. Мълчанието на медта по отношение на сигурността е много проблематично.

Независимо от това, съществуват и използват активно аламбски и други луни от мед. Но те не са подходящи за сериозно пивоварство. По-добре е да ги съхранявате като сувенир и да направите ексклузивни напитки за забавления. Между другото, това е добър подарък за мъжете за всички случаи. И за производството на лунен лук или алкохол, използвайте безопасни и надеждни уреди от неръждаема стомана.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-популярните видове луниНай-популярните видове луни
Видове аламбични и техните разлики от лунна светлинаВидове аламбични и техните разлики от лунна светлина
Как да изберем подходящата мая за лунен лудКак да изберем подходящата мая за лунен луд
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Ние правим домашно приготвена апаратура от буркан, за да растеНие правим домашно приготвена апаратура от буркан, за да расте
Най-популярните модели луненцарски машини във ФинландияНай-популярните модели луненцарски машини във Финландия
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
Лошо и добро в лунна машинаЛошо и добро в лунна машина
9 Начини за ароматизиране на лунната светлина през сушилня9 Начини за ароматизиране на лунната светлина през сушилня
» » Цялата истина за лунен апарат от мед
© 2021 BggeHat.com