Как да изберем подходящата мая за лунен луд

Когато се разглеждат положителните и отрицателните качества на различните дизайни на лунните машини, не бива да се забравя друг важен компонент от процеса на пивоварната - суровини. Алкохолните мая, захарта и водните компоненти са достъпни и евтини, но режимът на подготовка на бергите вкъщи и изборът на дрожди могат да доведат до съвсем различни резултати при различни условия.

мая за лунен зим

Дрожди - жива едноклетъчно, които са произведени по време на живота етилов алкохол, въглероден диоксид и множество съпътстващи вещества, разтворени във вода, образуват Braga - основна суровина за приготвяне и производство на алкохол изобщо. Има погрешно мнение, че алкохолът е основната цел на маята. Това не е съвсем вярно. Подобно на други химични съединения, алкохолът е страничен продукт, който е по-полезен (не винаги) за хората, отколкото за самата мая.

Друго нещо е, че има много щамове на дрожди, процентът на алкохол, след ферментация, който е много различен.

Алкохолът мая - специално отглеждани сортове, който има съдържание на алкохол Брага получи най-голямата - около 13 от размера на измиване, теоретично е възможно да се получи 15-18 Брага сила, но е необходимо да се създаде идеални условия.

Условия за живот на мая

Ако хвърлите захар и мая във вода, разбъркайте я, затворете контейнера с капак и забравете за варенето за седмица или две, след което процесът на ферментация може да не започне дори. Животът и възпроизводството на дрожди започва при температура 22 ° С и се забавя при достигане на 28 ° C, а по-високо - спира. В този температурен диапазон ферментацията трябва да се поддържа през целия ферментационен период. Осветяването на течността и острата алкохолна миризма след отварянето на капака показват прекратяването му.

Трябва да се отбележи, че за ферментация е необходимо да изберете правилния капацитет. Тя трябва да бъде направена от:

  • стъкло;
  • неръждаема стомана;
  • емайлирана стомана;
  • мед.
Ферментация на дрожди в буркан

Стъклен буркан - може би най-популярният кораб

Да не се използва поцинкована и полиетилен - капацитет на тези материали, дори и с малко количество алкохол в Braga, форма с не твърде апетитни съединения, които могат да доведат до отравяне дори след дестилация. Алуминиевите колби и контейнерите за мляко могат да се използват с повишено внимание. По отношение на вредата им все още се водят спорове (относно контакта с алкохола). Ако има друг вариант, тогава е желателно да откажете алуминий, без значение колко сте убедени в неговата безвредност.

В допълнение към съдовете, качеството на водата оказва голямо влияние върху живота на дрождите. Мая за лунна светлина не харесва хлорирана вода, дестилирана, газирана, твърде твърда (карбонат) и солена. Дори ако водата ви изглежда много вкусна, може да не харесвате дрожди. Най-добрият избор е изворна вода или кладенец. Но дори и тук е по-добре да експериментирате, ако е възможно, с вода от различни източници.

За условия, благоприятни за възпроизводството на алкохолни мая, е необходимо да се включи и осветлението - процесът е по-добър в тъмното, поне така, че пряката слънчева светлина да не падне върху варя. Ако се използват стъклени предмети, то трябва да бъде затворено в тъмно шкафче или покрито с лека кърпа.

Брага трябва да се разбърква ежедневно. Не твърде енергично, а на дъното. Пресованата мая преди поставянето в брег трябва да се разреди в малко количество топла вода със захар.

Изберете мая за лунна светлина

Хранителната индустрия произвежда различни видове мая, които са подходящи, условно подходящи и абсолютно неподходящи за варене. Те се продават в сгъстена или суха форма (прах). Вкъщи най-добре е да ги съхранявате в хладилника толкова дълго, колкото е необходимо, за да подготвите следващата порция брага.

Всъщност дрождите преди ферментационния процес са спори от гъбички, които са в режим на готовност. Ако навлязат в благоприятна среда, те бързо започват да се размножават. Дебатът все още е в състояние, в което се намират, и популярното погрешно схващане, че сухата мая за лунен луд е неспособна и остава абсолютна погрешна представа.



Само типът дрожди е важен и разбира се срокът на годност, той е написан на опаковката. Препоръчително е да се използват компресирани дрожди много преди изтичането им до около ¾ от определения срок. Те биха могли да бъдат съхранявани в напълно неподходящи условия, а запасите от силата им, както всеки жив организъм, са доста ограничени. Дрожди могат да бъдат закупени:

  • печене;
  • вино;
  • бира;
  • алкохол.
Препоръчваме: 9 начина за ароматизиране на лунната светлина през суха клетка

Първият вид работи много добре в теста, но за варене е чисто условно, ако няма алкохол и няма да можете да го получите в близко бъдеще. Защо е така? В миналото, в края на краищата, храбът беше приготвен изключително върху хлебната мая. Обяснението е просто - малък добив на алкохол (около 10) и дълъг период на ферментация - 12-14 дни. През това време в брега се образуват много свързани вещества, като например глина, ацетон, алдехиди.

дрожден алкохол

Изпечени пресовани и сушени мая могат лесно да се купят във всеки магазин за хранителни стоки. С натрупването на известен опит, можете да направите без алкохолна мая, особено ако използвате печене хляб в модификацията на "турбо". Те се произвеждат в смес със специално покритие, което активира ензимите от дрожди и забавя периода на ферментация до 5-6 дни. Можете да съхранявате дрождите в хладилника.

Винарната мая е добър материал за луненцар, но е много трудно да ги купите, а когато поръчвате в Интернет, те са доста скъпи. Те трябва да се купуват само за приготвянето на плодове и ягодоплодни. Но за тази цел е възможно да се използват дрожди от ръчно приготвена подготовка. Алкохолни мая със собствените си ръце е трудно да се подготви, но виното може. Разбира се, от фабриката те ще бъдат малко по-различни от най-лошите, но те ще могат да работят добре.

Пивоварната мая е неподходяща за лунна лудост. Те могат да бъдат използвани като лекарство или за производство на бира у дома, но те не са подходящи за силен алкохол.

Алкохолната суха мая е специален щам, който се използва само за производството на алкохол. Можете да ги купите в специализирани магазини или в интернет. Те осигуряват ферментация в продължение на 3-7 дни и голям добив на алкохол (реално - 13-14). Инструкциите за употреба по правило са на опаковката.

При използване на алкохол мая съд с дома варя не може да се затваря плътно, можете да вземете порта вода или един от най-популярните методи - гумени медицински ръкавици по врата, точно ефективна. Ръкавицата се надува по време на ферментацията, така че един от пръстите трябва да бъде пробит с игла. След спиране на ферментацията, ръкавицата пада и това показва, че варенето е готово.

Алкохолната мая е включена в доставката на почти всички промишлени машини за водка, но не си заслужава да закупите растение в името на дрожди. Те могат да бъдат поръчани в някой от сайтовете, които продават продукти за пивоварство. В допълнение към образуването на повишено съдържание на алкохол, те са практически лишени от характерен аромат на миризма и не оказват влияние върху вкуса на лунен лук. Дори ако дестилацията у дома се извършва без суха клетка или мехурче, основната напитка от алкохолна мая е много различна от напитката върху хлебарската мая

Домашна мая

Купете алкохолна мая е най-добрият изход. Но е по-приятно да дестилирате лунната лъжица от собствената си мая. Ако подготвяте плодова варя, тогава маята може да се приготви сами. За да направите това, трябва да съберете 1 кг плодове или грозде, задължително сладки и да ги налеете с топъл (до 25 С) сироп от 1 литър вода и 0,25 кг захар. Плодовете не се измиват. Поставете обработвания детайл на топло, тъмно място и изчакайте 2-3 дни.

Дивите дрожди, които живеят на плодове (малини, грозде) започват да се размножават интензивно и в този момент те трябва да бъдат поставени в кораб с хватка. Това количество мая е достатъчно за 20-25 литра плодове berg, но за захар те са неподходящи - ще се скитат, но много бавно.

Картофените дрожди също са добра идея на практика. Необходимо е да изпечете 2-3 картофи на малка ренде и да ги напълните със супена лъжица захар, разбъркайте и оставете на топло място за 12 часа. След този период трябва да се използва незабавно. За 10 литра варене (захар) се изисква 1 литър картофка (15 среден картоф и 200 грама захар).

След началото на ферментация в метла няма да навреди да добавите малко варено грахово зърно, зелен малц или стафиди, добър ефект дава на пара ръжен брашно. Тези добавки са богати на микроелементи, които активират активността на маята.

Мая е основният компонент на варя. След като ги запишете, няма да постигнете желания резултат дори и на най-модерното устройство. Направете добра варя може да бъде направено само от качествени суровини.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Класически и интересни рецепти на БергКласически и интересни рецепти на Берг
Как да готвя една варя на захар и маяКак да готвя една варя на захар и мая
Как да готвя истински calvados от ябълки без захар и маяКак да готвя истински calvados от ябълки без захар и мая
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Bezdorozhevaya braga на пшеницаBezdorozhevaya braga на пшеница
Как да подготвим водка без мирисКак да подготвим водка без мирис
Популярни рецепти за хрян и 3 интересни фактораПопулярни рецепти за хрян и 3 интересни фактора
Ябълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълкаЯбълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълка
Дъбови чипове и рецептата на този френски конякДъбови чипове и рецептата на този френски коняк
» » Как да изберем подходящата мая за лунен луд
© 2021 BggeHat.com