Как да разреждаме луната с вода

Използването на силна лунна светлина за истински ценители на тази напитка не е приемливо. За такива хора броят на степените трябва да бъде оптимален. Дори D.I. Менделеев препоръчва да се пие водка на 40 градуса. За да се постигне желаната последователност възможно най-точно, съществува определена пропорционална връзка. За да се определи коя част от разредителя да приеме обема на алкохола, помага на таблицата за разреждане на лунната вода с вода.
Изчисления, формула и таблица за разреждане на лунната вода с вода

Изчисления, формула и таблица за разреждане на лунната вода с вода

Процедурата може да се прилага у дома. Необходимо е да се предварително vymeryat текущата стойност на процента на алкохол в напитката, например, 70 градуса или 45 на показания Спиртомери и след това правилно разрежда варя до желаната степен. С едно добавяне на вода, не можете да получите, тъй като по-късно, за да се определи химическата формула, трябва да изпратите течността за утаяване.

Химични процеси, възникващи по време на смесването

Необходимо е да има предварително наличието на качествени компоненти за връзката, тъй като ще бъде възможно да се разрежда лунната вода с вода само с помощта на максималния алкохол. Обикновено в този случай течността се използва след двойна дестилация. За предпочитане имаше повече от 93 в него.

Начинаещите в този бизнес не знаят как да разреждат лунната вода с вода, така че да не стане мътно след това, защото в повечето случаи това се случва, когато се намаляват градусите. Често виновникът на неуспешния резултат е лошото качество на водата. Това, че отглеждането на луна е било успешно, е важно да вземем определена течност:

  • вода от артезианска кладенеца;
  • пролетна течност;
  • Бутилиран чист продукт;
  • филтрирана вода.

За да се добави вода от чешмата в лунна светлина, е строго забранено, тъй като съдържа прекомерни количества соли. По същата причина не е целесъобразно да се използва минерална вода за отглеждане на луна. В крайни случаи е разрешено да се добави дестилирана вода или дестилат.

Избор на пропорции

Вземете предварително определена сила на етилов алкохол 20, 25, 40, 50 или 60 по много начини помага на таблицата за разреждане на лунната светлина с вода. Той ясно показва необходимите нужди за смесване на двете съставки.

Таблица за разреждане на лунната зима с вода

Таблица за разреждане на лунната зима с вода

Изобилието на номера в клетките, които не бива да се бърка, защото правото да разпусне самогон успее, знаейки само два параметъра: мощността на тока и желаната сила. Една полезна таблица за разплод е кръстена на нейния създател Фертман.

Като използваме конкретен пример, ще разберем как да разреждаме лунната зима на 40 от празната маса от 90 градуса на втората дестилация. В лявата колона със сиви полета намираме реда с числото "90" - това е текущата стойност, измерена от алкохола. На линията се движим наляво до колоната, където най-високата стойност е "40" (желаната крепост). На пресечната точка на реда и колоната е стойността 1306.

Въз основа на стойността на таблицата за разреждане, следва, че 1000 ml от 90-градусова течност трябва да се разреждат с 1306 ml чиста вода в 40-градусова напитка.

Изчисляване на пропорциите

Като мислиш как да разреждаш лунната светлина на 40, не можеш да търсиш маси. Достатъчно е да имате специален калкулатор на пръсти. При изчисляване на параметъра, обичайната математическа формула, замествайки наличните стойности, в които ще бъде възможно постигането на резултата:

W = 100SP / V-100P

когато:

  • W е необходимия обем вода;
  • S е началният обем на разтвора;
  • P е коефициентът, получен чрез разделяне на първоначалния обем с 100 ml;
  • V е желаният процент на силата на напитката.
Препоръчително: Най-добрите рецепти от бренди от домашно приготвени вкъщи

С помощта на калкулатор от телефон или компютър е лесно да получите желания резултат.

Нека изчислим примера на разреждането на лунната зима с вода. В присъствието на 0,2 литра алкохол с 96 градуса. Искам да получа дестилат със съдържание на етанол 50. Коефициентът P ще бъде 2, защото 200ml / 100ml = 2. Заместим го и останалите стойности във формулата и изчисляваме резултата:

100х96х2 / 50-100х2 = 184 ml

Отговор: За да разредете лунната вода с вода от 0,2 л от 96 до 50, трябва да го комбинирате с 184 мл вода, в резултат на което ще има 384 мл 50-градусов алкохол.



ВИДЕО: Визуална инструкция за разреждане на лунната светлина с вода

Златното правило

Опитните дестилатори знаят, че добавянето на вода към домашния алкохол, резултатът може да бъде разочароващ. Получената течност ще стане мътна, а когато се консумира, ще се почувства неприятният послевкус на етанола. Мекотата на този състав няма да бъде. При неправилно смесване се получава реакция при отделянето на топлина.

За да се поддържа дестилатът чист, той се излива във водата, а не обратно

За да се поддържа дестилатът чист, той се излива във водата, а не обратно

Добавете само домашно приготвяне към водата и обратно, само в този случай ще бъде възможно да се постигне прозрачност.

Това правило важи за пълната степен на медицинската 96-градусова течност. Необходимата последователност ще бъде постигната по подобен начин.

Подготвителни операции с вода

Сондата или течността от кладенеца трябва да бъде предварително установена. Това отнема 2-4 часа. Възможно е паралелно да се използват съвременни филтри, които могат качествено да отстранят запушването, не само механични, но и частично химически. Те могат да бъдат интегрирани във водоснабдителната система и да извеждат крайния продукт чрез отделен кран.

За да се отървете от тежките примеси, които могат да се съдържат в течността, по-дълго утаяване помага. Не забавяйте процеса повече от един ден.

Ако съществува риск от получаване на нежелани бактерии, то се оставя да кипи дори и след пружини или кладенци. Тъй като е възможно да се разрежда лунната завеса предварително за последваща дестилация, не е необходимо да се прилага кипене в тази ситуация. Високата температура на дестилация ще направи всичко сама.

Пръскането на вода преди размножаване се препоръчва да се вари

Пръскането на вода преди размножаване се препоръчва да се вари

Не позволявайте да се използва разредител, в който има хлор или феноли. Напълно от тях едва ли е възможно да се отървете. Когато няма друг вариант, можете да намалите концентрацията по няколко начина едновременно:

  • чрез преминаване през всички видове филтри;
  • дълъг (поне 5 минути) кипене;
  • продължително поддържане.

Водата трябва да бъде колкото е възможно по-мека, за да се получи подобен продукт. В противен случай, пиенето ще предизвика неприятно усещане.

Подходяща подготовка на разтвора

За да се постигне успешен резултат, препоръките на опитни дестилатори ще помогнат:

  • използвайте само подходящо приготвен водоразтворим разтворител;
  • всички пропорции се измерват в ml или до един грам, за да се постигне идеална консистенция и вкус;
  • при допълнително възбуждане или разбъркване трябва да бъде осигурен херметически затворен съд;
  • обикновено подобряване на съвместимостта спомага за поддържането на готовия продукт в продължение на 1-2 дни в хладилника или в сухия сутерен.

Посрещане след сливането на крепостта

След като всичко е смесено в изчислените пропорции, потребителят все още не получава готовия продукт. Следващият етап е уреждане на тъмно хладно място. Това обикновено отнема 6-7 дни. Ако не можете да разпределите такъв период, трябва да минете най-малко два дни. Препоръчителната температура не е по-висока от + 5 ° C, което съответства на параметрите в хладилника на средния рафт.

След размножаване, алкохолът се нуждае от поне 2 дни, за да премине през всички химични процеси. Препоръчително е да оставите за една седмица

След размножаване, алкохолът се нуждае от поне 2 дни, за да премине през всички химични процеси. Препоръчително е да оставите за една седмица

Пълненето на контейнера трябва да бъде максимално, така че обемът практически достига до щепсела. Минималният контакт с кислорода намалява "не" влошаването на напитката, тъй като няма да позволи образуването на нежелани химични съединения, към които принадлежи оцетната киселина в тази ситуация.

ВИДЕО: Алкохолът във водата или обратното?

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво може да забременее бунтовникът?Какво може да забременее бунтовникът?
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Как да подготвим водка без мирисКак да подготвим водка без мирис
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?
Какви добавки да омекотят вкуса на лунен луд?Какви добавки да омекотят вкуса на лунен луд?
Колко опасно е почистването с содаКолко опасно е почистването с сода
Как да подготвим истинска череша водка на водкаКак да подготвим истинска череша водка на водка
Сортираме устройството на лунната светлинаСортираме устройството на лунната светлина
Домашно приготвяне от бреза сокДомашно приготвяне от бреза сок
» » Как да разреждаме луната с вода
© 2021 BggeHat.com