Как правилно да почиствате лунната костенурка с активен въглен

Домашният алкохол може да бъде филтриран по различни начини. Най-простият и ефективен вариант е да почистите луна с активен въглен. Той е в състояние да абсорбира големи и малки частици от вредни вещества, частично да елиминира неприятните миризми и да направи течността по-мека. Този метод е чудесен за домашна употреба, най-важното - не бързайте, правилно изчислявайте пропорциите и следвайте препоръките на специалистите.
Почистване на лунната светлина с активен въглен

Почистване на лунната светлина с активен въглен

Какво е включено в пречиствателя

При производството на филтър за професионално почистване се използва различна база. Те могат да бъдат кости от плодове, черупки от орехи, кокосово дърво, дърво. Една от най-оптималните опции е кокосовата кора.

В резултат на това се получава качествен абсорбент с големи пори, които са способни да абсорбират вредни компоненти с различни размери от варелите. Ако 1 кг от продукта има активна повърхност над 500 квадратни метра, съставката принадлежи към активната категория.

Предимството на професионалния продукт е голяма пореста повърхност

Предимството на професионалния продукт е голяма пореста повърхност

За домашна употреба можете да използвате обикновени въглен, чиято активна повърхност позволява също адсорбиране на до 90 вредни компонента на дестилата.

Как да направите адсорбент

За да се филтрира дестилатът между дестилациите и в края можете да използвате домашен филтър.

За да постигнете качествен продукт, следвайте стъпките:

  • подгответе изсушената дървесина от бреза, отстранете кора от нея и разделете на малки чипове с размери 30 мм;
  • Изгаряйте материала в контейнера с минимален кислород.

За тези цели, можете да използвате калай с малки дупки, той поставя една шепа бреза чипове. След това кутията е запечатана и поставена в огъня.

Можете да получите пръчки от бреза по два начина - на улицата на колчето или у дома в калай

Можете да получите пръчки от бреза по два начина - на улицата на колчето или у дома в калай

Благодарение на това отопление чиповете ще бъдат изгорени без всмукване на въздух, но същевременно могат да бъдат отделени органични газове. След изгаряне на съдържанието контейнерът излиза от огъня и се охлажда напълно. Готовият абсорбент все още не се счита за активиран, той трябва да бъде изложен на водна пара за активиране.

Самите изгорели въглени са неефективни, те трябва да са задействани правилно - залейте с гореща пара, докато не се отвори порите - че в този случай ще подобие гъба, която поглъща всичко ненужно Sivukha

Самите изгорели въглени са неефективни, те трябва да са задействани правилно - залейте с гореща пара, докато не се отвори порите - че в този случай ще подобие гъба, която поглъща всичко ненужно Sivukha

За да разширите порите на продукта, направете следното:

  • напълнете тигана с вода до ръба и го поставете на плота;
  • Натрошен golovshki обвивам в тензух и да го поставите над тигана в окачено състояние;

Много е важно абсорбента да не докосва водата, в противен случай желаният ефект няма да се получи - продуктът просто ще се разтвори в течността.

  • когато пара се освобождава от вряща вода, порите се отварят и почистват, след това материалът се поставя в калай, затваря се и отива в огъня, за да изсъхне;
  • освен това, когато парата престане да бъде освободена от направените отвори, бурканът трябва да бъде отстранен от пламъка и охладен.

Активният въглерод за почистване на лунната светлина е готов. За съхранение продуктът трябва да се постави в херметически затворен контейнер.

ВИДЕО: Как работи адсорбента?

Методи за филтриране

Времевите разходи зависят най-вече от силата на алкохолната напитка. Идеалният вариант е алкохолът с концентрация не повече от 45 °, в този случай са подходящи всички видове почистващи луни. Ако крепостта превиши 50 °, тя се разрежда с вода до желаната концентрация. Това се прави, така че маслените масла престават да се разтварят и започват да се натрупват върху повърхността на "гъбата".

Препоръчваме Ви: Как да подготвите водка без мирис

Има два основни метода за почистване на дестилата:

  • продължително настояване за защита;
  • незабавно почистване чрез филтърна колона.

Преди употреба материалът се раздробява, за да се увеличи площта на контакт с алкохола. Това значително увеличава ефективността на абсорбента.



Преди почистване на лунната костенурка с активирани въглища в таблетки, натрошеният продукт трябва да бъде напълно издухан от прекалено прах и фини частици, а след това да се изплакне под течаща вода. В противен случай, крайният продукт ще бъде неразличимо сив.

вливане

Заразяването е прост, но дълъг път, при който в продължение на няколко дни адсорбът работи с дестилат

Заразяването е прост, но дълъг път, при който в продължение на няколко дни адсорбът работи с дестилат

В стъклената буркана трябва да поставите раздробените дърворезби. Обемът на материала зависи изцяло от неговия тип. Така например, за 1 литър алкохолна напитка ще ви трябва:

  • Въглища от кокосова обвивка - 10 g;
  • Фармацевтичен препарат - 100-150 таблетки;
  • дървесен адсорбент - 50 гр.

Определете колко е необходимо да пречистете съставката и да я разбъркате с дестилат, след което отстранете за 3-4 часа. В същото време редовно, на всеки 30 минути, разклащайте съдържанието, за да подобрите ефективността.

След почистване алкохолът трябва да се филтрира няколко пъти през кафе или филтър от памучен марля. По този начин въглеродните частици се елиминират от течността.

Този метод е подходящ за сурови, направени на базата на захар или зърнени храчки, дори и да не е бил най-успешният. Продуктът от въглища ще елиминира не само вредните примеси, но и частично неутрализира неприятния мирис.

Филтриране на потока

Това е по-бърз начин, който не изисква много време. Тук трябва да направите фуния. Това ще изисква пластмасова бутилка. В резервоара дъното се отрязва и гърлото се полага с памучна вата, след което се изсипва фина фракция и се покрива с всички дискове от памучна вата.

Колоната от въглища е любимо средство на опитни майстори, работещи качествено и много внимателно

Колоната от въглища е любимо средство на опитни майстори, работещи качествено и много внимателно

Получената фуния се поставя в стъклен или керамичен буркан с врат надолу. Чрез него се филтрира алкохол 2-3 пъти подред, но с актуализирането на съдържанието на филтъра. За да се намалят разходите за време, такава конструкция може да бъде инсталирана на събирателен резервоар за лунната пара, напускаща по време на дестилационния процес.

За да се постигне качествен продукт, експертите препоръчват да се използват няколко различни метода за почистване за лунен луд.

Ние даваме втори живот на адсорбента

Използва се за почистване на лунния активиран въглен, който може да бъде възстановен след употреба. Това ще изисква:

  • третирайте компонента с разтвор на солна киселина 2;
  • изплакнете обилно под течаща вода;
  • да изсъхне;
  • поставете в калайна кутия за повторно загряване.

Благодарение на този метод, адсорбента може да се използва за почистване на лунната светлина няколко пъти, но монашерите не препоръчват такива манипулации.

Правенето на правилния избор

Както знаете, въглищата са в състояние да адсорбират (натрупват) молекули с определен размер. Ето защо трябва да изберете правилния тип продукт. Например, костите на изгорелите животни имат твърде малки пори, така че продуктът може да абсорбира молекули с изключително минимален размер. Но тъй като маслените масла действат като големи компоненти, този сорт не е подходящ за почистване на варя.

BAU-A - най-добрият адсорбент за почистване на лунна светлина

BAU-A - най-добрият адсорбент за почистване на лунна светлина

Оптимални възможности за филтриране на домашните алкохолни напитки:

  • бреза;
  • активиран фармацевтичен продукт;
  • кокос.

Що се отнася до дървесния продукт, той върши отлична работа за филтриране на варя, но трябва да бъдете толкова предпазливи, колкото е възможно с него. Факт е, че този продукт може да съдържа много примеси, които бързо се разтварят, когато са изложени на алкохол.

Ако има съмнения при изчисляването на точното количество по отношение на обема на дестилата, тогава в този случай формулата работи - колкото повече, толкова по-добре. Това няма да разваля качеството на лунната светлина, а очистването ще се извършва с максимална ефективност. Единственият недостатък на прекомерните количества е намаляването на обема на крайните продукти, тъй като се абсорбират не само вредните примеси, а самият лунна пара.

VIDEO: Как да направите колона

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Bezdorozhevaya braga на пшеницаBezdorozhevaya braga на пшеница
Как да подготвим водка без мирисКак да подготвим водка без мирис
Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същиАромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?
Какви добавки да омекотят вкуса на лунен луд?Какви добавки да омекотят вкуса на лунен луд?
Колко опасно е почистването с содаКолко опасно е почистването с сода
Методи за почистване на лунната светлина с активиран въгленМетоди за почистване на лунната светлина с активиран въглен
» » Как правилно да почиствате лунната костенурка с активен въглен
© 2021 BggeHat.com