Как да почистваме правилно луната с мляко

Днес има повече от десет начина за почистване на лунната коса - въглища, манган, масло, яйчен жълтък и др. Но цялото изобилие от асортимент от опитни домашни пивовари и дестилатори предпочитат да не поемат рискове и все още практикуват почистването на лунен лук с мляко. Това е 100 надежден и абсолютно безопасен метод, при който мазните масла и други вредни примеси се вземат максимално и самата напитка става чиста. Какъв е този метод на почистване, кое мляко може да се използва и как да го направите правилно?
Почистване на лунен лук с цялото или пастьоризирано мляко

Почистване на лунен лук с цялото или пастьоризирано мляко

От какви вещества в дестилата трябва да се отървете?

Почти всички съставки на тази напитка, с изключение на водата, са вредни за организма. Степента на вредните ефекти е неравно, особено ако става дума за етанол, а наличието на определени вещества в ниска концентрация дава автентичен букет от вкус и вкус. В концентрирана форма, тези примеси са опасни, така че задачата на всяко почистване, включително млякото, е да ги намали до минимум.

В допълнение към фюслените масла, в домашно приготвяне има оцетен алдехид, метил и изоамилов алкохол, мравчена киселина и други киселини. В този случай и самото срязване, основната част от които е изоамилов алкохол, е изключително опасно за хората. В допълнение към факта, че тя дава една и съща отвратителна миризма на първия човек, с често използване на лунна isoamil се натрупва и впоследствие може да доведе до смърт.

Петата част от дестилата е течна концентрация на вредни примеси и фюзелни масла

Петата част от дестилата е течна концентрация на вредни примеси и фюзелни масла

Ние не се стремим да ви плашим или да изоставим тълкуванията си, просто предупреждаваме, че качественото почистване не е каприз, а пряка необходимост. Само в този случай напитката ще бъде безопасна, въпреки че е напълно порьозна.

Сега ще разберем как да почистваме луната с мляко. Тук основното е да изберете правилните пропорции и минималното съдържание на мазнини в продукта. Оптимално - обезмаслено, в екстремни случаи 1. Всичко, което има по-голям процент мазнини, в процеса на почистване ще направи лунен лук кален.

Ако почистването е планирано преди втората дестилация, съдържанието на мазнини в млякото няма значение, дори можете да използвате солидна. След фракционна дестилация готовата напитка ще бъде напълно прозрачна.

Как работи този метод

Почистването на лунното мляко се нарича метод на коагулация (коагулация).

За справка. Коагулацията е комбинация от малки частици в големи частици, което води до загуба на коагула (флокулентна утайка).

Процес на коагулация

Процес на коагулация

Принципът на действие се основава на съставките на казеина и албумина на млечния протеин, които коагулират с естери, киселини и алкохоли, предизвиквайки образуването на флокулатен остатък. С други думи, елементите на протеина свързват молекулите на вредните вещества помежду си и ги натоварват, като по този начин ги утаяват. След достатъчно филтър през въглищна колона, за да се отървете от люспите.

За работа можете да използвате цялото, пастьоризирано и дори сушено мляко, разредено с вода и настоявате преди подуване (3-4 часа преди работа). Какво точно ще бъде млякото, няма значение - навсякъде има казеин и албумин, които действат като коагуланти. Същевременно мазнините омекват вкуса на продукта и подобряват неговите органолептични свойства. Това е особено очевидно, ако една и съща блудница се почиства по различни начини и след дегустация.

С пълна безопасност и простота на този метод има едно голямо минус - мътност, проявена по време на процеса на отделяне. Колкото по-тънко е млякото, толкова по-лошо е цветът. Но ние ще повторим, от това е лесно да се отървете от това, ако отново преминете през лунната светлина.

ВИДЕО: Почистване на луна с мляко у дома

Препоръчително: Как да готвяте правилно варено пиво от захар и мая

Метод на пречистване по време на единична дестилация

Този метод отдавна се практикува в Русия и благодарение на него се формира силен образ в съзнанието - бутилка с мътна течност е лунна светлина. Автентичният цвят, въпреки че изглежда непредставен, не влияе по никакъв начин върху вкуса. За да се опитат да се изяснят колкото е възможно повече, е възможно допълнително да се използва почистване с въглен или натриев карбонат или да се премине през въглищна колона. Като сълза на алкохола няма, но облакът ще се разсее леко.

В процеса на коагулация, достатъчно гъста белтъчна утайка

В процеса на коагулация, достатъчно гъста белтъчна утайка

рецепта:

За всеки литър лунен лук вземете 80-100 ml мляко със съдържание на мазнини от 0-1. Максималната допустима дестилация е 60 °, при която казеинът и албуминът могат да реагират. Ако крепостта е над 60 °, протеинът ще изсъхне мигновено, без да има време да свърже молекулите на примесите.



Изсипете млякото в дестилата и веднага можете да наблюдавате как започва реакцията - появява се флокулентна утайка, която се утаява на дъното на контейнера. Когато целият обем се напълни, бутилката се затвори с капак и се разклаща енергично. Изпратете на тъмно топло място за една седмица, като ежедневно треперете леко. След 7 дни, отстранете SS от утайката и преминете през памучен въглероден филтър или въглищна колона. В последния ден преди филтрирането, аз не докосвам бутилката, така че цялата утайка ще падне.

Ако няма реакция - люспи или много малко или никакво, добавете лимонов сок (1 супена лъжица на литър сурова), за да активирате реакцията.

Когато напитката е мътна, етапът на почистване може да се счита за завършен. Прекарайте го отново през колоната, за да го облекчите леко.

Какво да направите, когато двойна дестилация

Този метод е по-дълъг във времето, но резултатът си струва - кристално чист, с мек вкус и ненатрапчив аромат. Можете да използвате, както беше казано по-рано, мляко от всякакво съдържание на мазнини, включително цяла и дори пара.

Оставете лунната светлина след почистване с мляко вдясно - резултат от повтаряща се дестилация

Оставете лунната светлина след почистване с мляко вдясно - резултат от повтаряща се дестилация

рецепта:

За всеки литър лунен лук са необходими 100 ml мляко. Изсипете суровината в контейнер, изсипете млякото и я разклатете енергично. Оставете за 7 дни, редовно (всеки ден) треперене.

Ден преди втората дестилация резервоарът дори не докосва, за да не се разбърква утайката.

Отстраняваме суровината от утайката, за която преминава целия обем през филтъра от въглероден памук. Разредете с вода в съотношение 1: 1 и изпратете за втора дестилация. Не забравяме да отделите главите и опашките, които от своя страна облекчават напитката на бъбрека.

По този начин можете да почистите не само сурово, но и водка със съмнително качество.

Как работи сухото мляко

Точно като цяло, и пастьоризирано. 3 часа преди началото на процеса, прахът се разрежда с вода съгласно инструкциите (посочени на опаковката) и след това се излива в пивоварната със скорост 100 ml за всеки литър от дестилата.

Освен това процесът изобщо не се различава - бутилката се затваря, разклаща се енергично, за да се катализира реакцията и се изпрати на място, защитено от слънчева светлина. Не забравяйте всеки ден, освен последния, разклатете контейнера.

Сухото мляко се отглежда 3-4 часа преди началото на процеса и изчакайте, докато се надуе

Сухото мляко се отглежда 3-4 часа преди началото на процеса и изчакайте, докато се надуе

Ако няма реакция, добавете лимонов сок или киселина - 1 супена лъжица. или 1 грам, съответно - за всеки литър.

Една седмица по-късно, на дестилата се филтрира (най-подходящи за тази цел въглеродни колони) и се изпраща на повторната дестилация или бутилирана, ако не и объркан облачно белезникав цвят.

Счупеният лунен лук се получава чрез дестилиране на картофени бракове. В този случай "виновникът" е малцово мляко, чиято задача е да отдели нишестето с освобождаване на захар.

В селата дори по-опростеният начин се прави: добавете литър пълномаслено мляко към кофата на домашно приготвеното, разбъркайте, докато се получи реакцията (образуването на бели люспи), след което незабавно стартирайте втората дестилация. В резултат се получава и прозрачен прозрачен продукт с якост 40-42 °.

Ако няма възможност да се филтрира, трябва да източите дестилат от утайката и да оставите бутилката неподвижно за няколко седмици, след това внимателно да източите прозрачната част.

VIDEO: Най-лесният филтър за дестилат

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво може да забременее бунтовникът?Какво може да забременее бунтовникът?
Класическата рецепта за уиски на ечемичен малцКласическата рецепта за уиски на ечемичен малц
Подобряване на лунната пепел чрез повторна дестилацияПодобряване на лунната пепел чрез повторна дестилация
Да се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степенДа се ​​научиш да караш лунна светлина правилно, колко пъти, до каква степен
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Bezdorozhevaya braga на пшеницаBezdorozhevaya braga на пшеница
Как да подготвим водка без мирисКак да подготвим водка без мирис
Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същиАромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?Опасно ли е да почиствате лунната костенурка с калиев перманганат?
» » Как да почистваме правилно луната с мляко
© 2021 BggeHat.com