Класическата рецепта за уиски на ечемичен малц

Класическото уиски е направено по същия принцип като лунния прах, само се хваля от ечемичен малц, а вече готовият дестилат се настоява за дъбови бъчви. В противен случай тези напитки са подобни една на друга. Тъй като уискито се появи на вътрешния пазар, монашерите решиха да приспособят тази напитка за себе си и започнаха да измислят различни имитации от нея. Има 3 основни метода, ако се наблюдава правилно, вкусът на лунна светлина не се разпознава дори от истински гурме.

Класическата рецепта за уиски на ечемичен малц

Веднага привлечете вниманието си върху факта, че това ще бъде само имитация на шотландско питие. Ако тинктурата в дъбови бъчви е лесна за повторение, тогава малцът на ферментационния ечемик без подходяща подготовка е изключително труден.

Малко история

Уиски от древни времена нарича аква витае - лат. жива вода. Според легендата, за първи път тя е подготвена от монах-лекар, за да възстанови силата и силата на духа. Самото име - uisce beatha - има както келтски, така и ирландски корени. Всъщност, затова спорът за кой е родоначалникът на уиски - легендарната напитка - все още се обсъжда. Фактът за съществуването на алкохол вече е документиран през 1494 г., което се отразява и в шотландските вълни. Ирландските историци отричат ​​този факт, но не могат да потвърдят позицията си с писмени доказателства.

Ирландците и шотландците все още твърдят кой е прадедът на уискито

Към днешна дата Шотландия по отношение на доставката на уиски, въпреки че тук се нарича самозалепваща лента, е на първо място. Следният асортимент се доставя на международните пазари:

  • Единичен малц малц;
  • Сила на буквата Един малц от увеличена крепост;
  • Ваниран малц (чист малт), смес от сортове единични малц;
  • Зърнени култури с единично зърно;
  • Смесена смес от няколко сорта.

Асортиментът от шотландски е наистина огромен. В допълнение към автентичните сортове, смеси се откриват, когато ечемичен малц се влива в бъчви от Бърбън, Шери и други ароматни дестилати. Комбинациите са просто невероятни - уиски с вкус на торфен дим, бонбони от мента, ядки, карамел, сяра и др. И това, най-важното, всичко се основава на естествени аромати без синтетични тинктури.

В продължение на 7 века, малко се е променило в технологията на готвене - ечемик малц, дъбови бъчви и много време на тъмно

Повечето марки са изработени от смесени сортове, единични малцове са много малко. По едно време страстта на уискита се превърна в епидемия, в резултат на което данъци върху производството и продажбата бяха повдигнати десетки пъти. Оттогава реалният шотландски е бил скъп алкохол.

Обща информация

За да вкуси домашно уиски от лунната козина, съответстваше на оригинала, хорът трябваше да бъде пуснат на пшеница. Приготвянето на захар, дори ако се приготвя върху алкохолна мая, дава остър аромат и разпознаваем вкус. Дори и настояването на чипове няма да може напълно да го убие.

Уискито се приготвя само от ечемик, имитация - от пшеница. Захарното брашно изобщо не е подходящо

Второто важно условие - двойна дестилация и повторно използване почистване - мляко, въглища и т.н. В дестилат не трябва да има фюзел масла и вредни примеси, които също засягат органолептични.

За най-точното имитация на домашно уиски от лунна светлина настояват 2 години в дъбов бъчви или на дъбови чипове. Ясно е, че е много дълго - искам да опитам точно тук и сега. Алтернатива е дъбовият екстракт, който е по-бърз и по-евтин, макар и не толкова точно.

Как да подготвите чиповете правилно

Използвайте трупите на старото дърво - само багажника. В клоните и кората има твърде много танини, които влошават вкуса на готовия алкохол.

От дървесината е необходимо да се отстрани кората и да се раздели на чипове със сечение от 5-10 мм. Тази дебелина е достатъчно, за да се приплъзне чипът в бутилката за инфузия. За чиповете трябва да изберете регистрационните файлове на стария дъб.

Дъбови чипове, на които можете да настоявате за лунна светлина

Получените барове се промиват и се пълнят с вода. Настоявайте 24 часа, като периодично замествате водата с прясна вода.

След това подгответе слаб разтвор на сода - 2 ч.л. 10 литра вода - и ги изсипете барове. Оставете за 5-6 часа, като вече не променяте водата.

Изплаква се, отново се излива и се вари. Изпийте около един час под затворен капак. След като се изсуши на сянка в течение за ден и половина.

Последният етап - печене във фурната при температура 140-180 ° C до необходимото състояние:

  • минимален - златист цвят на дървото, дава карамел-флорален аромат с намеци за ванилия;
  • среднокафяв цвят, подчертан вкус на карамел и бадеми, цветът на дестилата ще бъде наситен, подходящ за приготвяне на коняци;
  • екстра - тъмно кафяво, но без черно загаряне, шоколадов вкус и аромат.

Ако върху чиповете са се появили черни чипове, то не е подходящо за готвене на тинктури.

Класическа рецепта за ечемичен малц

Брага за истинско уиски или скач се произвежда от ечемичен малц. Можете да го направите сами или да купите в специализирани магазини (1 кг струва около 200 рубли).

Препоръчително: Избор на бързи и прости рецепти от тинктура от касис

Технология за производство на малц

  1. Чисто без следи от плесени или наличие на бъбреци ечемик накиснат в топла вода и се оставя за 3-4 дни за кълняемост. Всеки ден, с дървена шпатула, го превръщам, така че зърното да не се кисело.

Ечемичен малц - покълване за четири дни

  1. Когато зелените кълнове се появят на 2-3 см, водата се източва и малцът се подава в пещта и се суши при 120 ° за един час.
  2. Blender или месомелачка смила малца на фина фракция, както е показано на снимката.


Правилно смилане

Приготвяне на Braga

  1. В голяма тенджера загрява водата до 70 ° С при норма 4 кг на литър вода), след това се излива тънка струя на отработените зърна (стрити малц), като се разбърква непрекъснато с дървена пръчка или лъжица, за да не се установява в долната част.
  2. Когато получите хомогенна маса, намалете огъня и оставете около 63-65 °. Затворете капака и гответе за един час и половина, като се разбърква, за да не гори. По това време има процес на захарификация, когато нишестето започне да се разпада.

Температурата на готвене трябва да бъде през цялото време от 62 ° C ... 70 ° C, така че захарването на пивната мъст не спира.

  1. В края на готвенето, зърната трябва да се утаят до дъното, а отгоре да има желаната мъст, която ще формира основата на кашата.
  2. След един час и половина тавата се отстранява и се поставя в ледена вода за охлаждане. Когато температурата падне до 25 °, преминете през тензухата. Кашата се почиства и пивната мъст се поставя върху квас.
  3. Използват се алкохолни дрожди - щамът запазва своята активност при сила на брава до 19 ° и ферментира по-бързо. Разредете ги според обема на пивната мъст според инструкциите.
  4. Контейнерът е затворен с хидравлично уплътнение и е изпратен на топло тъмно място за ферментация. Температурата е винаги в диапазона 22-27 ° C, така че животът на гъбите е активен.
  5. Веднага след като ферментацията е спряла - в рамките на 2 дни преградата няма балон, брага се просветлява и запаленият мач над нея не излиза, можете да започнете дестилация.

Завърши Брага

Фракционна дестилация

  1. Това е стандартен метод за дестилиране на лунна светлина, но при първото пасище дестилатът не се разделя на фракции. Спрете да шофирате, когато крепостта падне на 38 °.
  2. Не е необходимо почистване между дестилациите. След това се разрежда с вода до сила от 12-14 ° и се поставя на втора дестилация.

Ечемичен дестилат от първата дестилация

  1. На този етап вече има разделяне на главите (12 от общия обем), тялото - 80 и храсталака - стоп, когато силата е намалена до 45 °.
  2. Дестилатът преминава през въглищата.

Имаме база за уиски, която сега трябва правилно да настоява за дъбови чипове.

ВИДЕО: Как да направите малцово уиски от домашно приготвени в домашни условия

Проста имитация на вкус и аромат

Стандартният начин да се направи уиски у дома от лунна светлина, която успешно се оказва, че имитира цвят и вкус, въпреки че всъщност със сигурност не е шотландска.

съставки:

  • дестилат със съдържание 45-47 ° - 3 литра;
  • въглен - 50 g;
  • сушени кайсии - 10 средни плода;
  • дъбови чипове.

Динамика на цвета по обема на дъбовите чипове

Метод за приготвяне:

  1. Каменните въглища са счупени на малки части, сгънати в торбичка и валцовани с валцовка, за да се получи почти прах.
  2. В стъклена бутилка комбинирайте приготвените въглища (виж по-горе) с дъбови чипове и сушени кайсии. Напълнете всичко с лунен лук до самия връх, така че изобщо няма достатъчно свободно място.
  3. Затворете плътно с капак и го изпратете в продължение на 2 седмици на тъмно хладно място за инфузия. Бурканът се разклаща ежедневно, за да активира взаимодействието на компонентите.
  4. След 2 седмици съставът преминава през марля (3-4 слоя) и филтър от памук-въглен, за да се отстранят всички суспендирани вещества.

Сложна класическа рецепта

За да симулирате вкуса на каубой водка, остаряла в дъбови бъчви, първо трябва да приготвите чипове. Използвайте за това е дъб дневник. Не можете да го купите в дърводобивните предприятия, където дървесината се обработва с химикали от гниене.

технология:

Подгответе чиповете, както е посочено по-рано - те се разделят, накиснат, варени. След това трябва да изпържите чиповете, като ги обвиете с предварително фолио. Общото време е 3 часа, а интензивността на печенето ще зависи от температурата:

  • 120 ° C - леко печено, напитката ще има дъбови нотки;
  • 150 ° C - изразен вкус на коняк;
  • 200 ° C - миризмата на ванилия;
  • 220 ° C - димящ послевкус;
  • 260 ° C - бадемов аромат.

Всяка стъргала трябва да бъде плътно обвита във фолио, в противен случай кухнята ще бъде в дим.

За да не се презарежда кухнята по време на печенето, фолиото се навива здраво, без да оставя отворени участъци в дръжките

След като чипсът се охлади, той трябва да бъде изгорен с газова горелка, за да залепи леко ръбовете.

Получаване:

В стъкления контейнер добавете приготвените дробове (вкусът ще зависи от интензивността на печене), изсипете дестилат от ечемичен малц (рецептата вижте по-горе) за всеки литър от 50 гр. чипове, затворете плътно с капак.

Оставете поне шест месеца, веднъж месечно да превъртите буркана около оста си. Идеалната напитка ще бъде за една година - през цялото това време той настоява на тъмно хладно място, където излагането на слънце е изключено.

Чиповете могат да бъдат заменени с дъбови стърготини или кора, но те няма да дадат богат вкус и аромат. Районът на активната повърхност е малък, а концентрацията на танини, напротив, е висока. Най-добре е да работите с добре подготвен чип.

ВИДЕО: Подготовка на домашното уиски от А до Я

">
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена лунаНай-добрите рецепти за коняк от домашно приготвена луна
Какво може да забременее бунтовникът?Какво може да забременее бунтовникът?
Как да готвя истински calvados от ябълки без захар и маяКак да готвя истински calvados от ябълки без захар и мая
Слънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохолСлънчогледа от пшеница подготвя висококачествен алкохол
Популярни рецепти за хрян и 3 интересни фактораПопулярни рецепти за хрян и 3 интересни фактора
Аромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същиАромати за лунна светлина за вкус и цвят не са едни и същи
Рецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвениРецепти за най-добрите напитки от домашно приготвени домашно приготвени
Ябълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълкаЯбълка от ябълково дърво като основа за калвадо, ракия и ябълка
Видове аламбични и техните разлики от лунна светлинаВидове аламбични и техните разлики от лунна светлина
Дъбови чипове и рецептата на този френски конякДъбови чипове и рецептата на този френски коняк
» » Класическата рецепта за уиски на ечемичен малц
© 2021 BggeHat.com